Отсякоха дърво със свито от години щъркелово гнездо

Засега щъркелите не са намерили ново място
2 апр 2021 10:00,
64
Отсякоха дърво със свито от години щъркелово гнездо
Снимка: БГНЕС

В село Алтимир е отсечено дърво, на което от години е имало щъркелово гнездо, съобщи bTV. То е в частен препродаден имот, а според стопаните било грозно.

Щъркелите се върнали преди две седмици и кръжали над стария си дом, но нямало къде да се приютят. Кацали на съседни къщи около комините.

Съседи разказват, че ясенът е там от 40 години и винаги е бил място за прелетните птици, които сега са бездомни.

Общината е решила да помогне. На близък стълб на енергото с платформа може да се постави гнездо, в което птиците да намерят приют. Засега щъркелите не са намерили ново място да свият убежище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
Добра новина от последните часове - сложили са от общината решетка за гнездо на електрически стълб наблизо и щъркелът веднага е започнал да строи гнездо на нея. Има и снимки в други сайтове.
38
2
 
5
 
! Отговори
Този народ преди 3 години
Си заслужава сътбата
37
0
 
13
 
! Отговори
69 преди 3 години
какъв *** трябва да си за да направиш две лоши неща едновременно?!
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Частен или не частен имот ,за това са получили разрешение от общината , без разрешение не става, явно че са дали разрешение но сега общината се чуди какво да прави и търси варианти да замаскира решението си.
35
27
 
3
 
! Отговори
ХулиГаню преди 3 години
В частния си имот че прая кот си сакам,вчера уддуших кучето,днес че оддерра котката,утре че прребия третия ***-жената,ко ши ми напрайте а жендърчета мекокиткести?
34
0
 
38
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
Това е народно поверие. Гнездо на лястовица или щъркел не се пипа. И аз го знам от моя дядо и ловци са ми го казвали същото.
33
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кои са тия, дето резнали дървото и казвали че е грозно...Напротив, според мен е било хубаво, ама някой си е решил да си строи нещо и... съборил дом, за да прави дом. Комплексарска работа. Щъркелите ще си намерят друго място, ще си направят друг дом, то е ясно. Ама тоя дето е сторил това - нищо добро не го чака. Който унищожи гнездо на Лястовица или Щъркел, или пък убие Лястовица или Щъркел - хубаво няма да види с години наред. Така съм чувал от дядо ми.
32
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В другите коментари е описано какво се случва на такива хора. Съветвам ги ако искат да избегнат проклятието да побързат и да вдигнат стълб с гнездо на същото място! Ама наистина много да побързат!
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изверги!
30
0
 
35
 
! Отговори
Митко 21 см преди 3 години
Едно време я моето село имаше момче, което биеше птици с прашка. Беше се похвалил, че е убил щъркел. След няколко месеца същото това момче загина от волтова дъга, играейки до един трафопост....Нека тези, които са отрязали дървото бъдат спокойни!
29
18
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВИНОВНИ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ СА ВСИЧКИ КОИТО ПРЕИЗБРАХА БОРИСОВ!! ТЕ СА ГЛАВНОТО ЗЛО В БЪЛГАРИЯ!!!БОРИСОВ СЪСИПА И РАЗОРИ ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВО !!!!НЕ СЛУЧАЙНО В ЕДИН МАНАСТИР ОТРЯЗАХА ДЪРВЕТАТА ЩОТО НЯМАЛИ ПАРИ ЗА НИЩО!ЗЛОТО Е БОРИСОВ И ЕЛЕКТОРАТА МУ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОБЕДЕНИ!
28
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родна ***.
27
1
 
41
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИЗОБЩО НЕ ЗНАЕТЕ КОЛКО ЗЛИ ХОРА ИМА!!ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА РАЗКОШНИ ОВОШНИ ДЪРВЕТА, ТА КАМО ЛИ ДА ДЪРВЕТА СЪС ГНЕЗДА!
26
1
 
34
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА Е НИЩО!!!!ПРОСТО СИ ИМА ЗЛИ ХОРА!!!НА СЕЛО В ЕДИН ПАРЦЕЛ СЪС ЯБЪЛКОВИ ДЪРВЕТА ГИ ОТРЯЗАХА ВСИЧКИТЕ И ОТ 10 ГОДИНИ СТОИ ПРАЗНО :DА ЕДНОТО ДЪРВО ДАВАШЕ 100-ЦИ КИЛОГРАМИ И ТО ПО-ВКУСНИ ОТ СОРТ ЗЕЛЕНА ПРЕВЪЗХОДНА !!НО ХОРАТА НЕ ОБИЧАЛИ ДЪРВЕТА ИСКАЛИ ДА ИМ Е ПРАЗНО!ДОРИ НЕ ГИ ОТРЯЗАХА ЗА ДЪРВА ПРОСТО ОТ ЗЛОБА, ЧЕ ИМОТА Е ТЕХЕН И МОГАТ ДА ГИ ОТРЕЖАТ!
25
0
 
33
 
! Отговори
НовоГнездо преди 3 години
Бързо направете новото гнездо на щъркелите, за да нямате проблеми!
24
0
 
29
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Общината щяла да помогне, като им поставела нещо си на стълб на енергото и пито-платено.Тия не са ли чули, че има един закон, който забранява отсичането на дърво даже в собствения ти имот без разрешение от общината. Калинките веднага трябва да глобят собственика, ама или не знаят, или този е някой, дето даже не смеят и да си го помислят.
23
11
 
15
 
! Отговори
Случайно минавам преди 3 години
Не предполагах, че може да има по-злобни същества от Мая Манолова е Чалгаря. Но като прочетох част от коментарите политизиращи по най-бездапен начин отрязаното дърво разбрах, че съм грешал.
22
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От около 20 години минавам през едни селца, където има такива гнезда. И на никой от местните хора не им и минава през ума да ги махат. Напротив - гордеят се с тях. Седят старците, пият си ракията и си ги гледат. Имат и имена! "Я, Гощко носи обяда" - може да чуеш. Много, много лош късмет тия си навлякоха. Същото е и с лястовичите гнезда. Мой съсед по вила ги махна и... след година Оня от горе го махна и него. Не съм суеверен, но някои неща са просто греховни и не трябва да се правят.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 не кълни! Грях е! Проблемът е държавата и институциите. За да отсечеш дърво в частен имот трябва разрешение, но понеже в България всеки си прави каквото си иска и решава проблемите, като се пали, кълне и иска законните на хан Крум, защото толкова му е акъла.
20
17
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДЪРВОТО БИЛО ОТРЯЗАНО ЗА ДЪРВА ЩОТО БОРИСОВ ДОКАРАЛ ДЪРЖАВАТА ДО ПЪЛЕН ФИНАНСОВ КОЛАПС И ПАРИ НЯМАЛО ЗА НИЩО!ЗЛОТО В БЪЛГАРИЯ Е БОРИСОВ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА УБИВА МНОГО ДЪРВЕТА И ХОРА АКО ОСТАНЕ ПРЕМИЕР!