Тапа на "Дунав мост", 8-километрова опашка чака

Тирове бързат да доставят стоки пред католическия Великден
5
Тапа на "Дунав мост", 8-километрова опашка чака
Снимка: БГНЕС

10-километрова опашка от тирове се образува снощи на граничния пункт "Дунав мост" при Русе.

Обработката на документите не е прекъсвала и според граничните власти причина за засиления трафик е, че превозвачите бързат да доставят стоките си до Западна Европа преди началото на католическия Великден, предава Нова тв. Тази сутрин опашката от чакащи камиони е около 8 километра, което означава, че част от тях е успяла да премине през граничния пункт. Пропускливостта на моста е слаба - той е само с две платна, което значително усложнява трафика.

Това, което изнервя допълнително ситуацията на пътя, който е изход Русе-Силистра, е фактът, че тировете са спрели и в двете платна, което затруднява придвижването на хората, които пътуват към двете индустриални зони в града, както и към съседните населени места.

Шофьорите, които се наложи да чакат за преминаване на граничния пункт, пътуват основно за Румъния. Те поставиха въпроса за изграждането на буферен паркинг, където да изчакват и да не затрудняват движението.

На граничен пункт "Дунав мост" работят четири трасета и няма затруднения с информационната система и обработката на документи върви динамично. Подобна е и ситуацията от румънска страна.


5
Още от Избори 2021
Бойница - най-малката и бедна община в ЕС през погледа на англичанин и ирландка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 2 седмици
За "Моста на дружбата" ли иде реч?
4
1
 
2
 
! Отговори
vlady преди 2 седмици
За съжаление днес е професионалният празник на компетентните служители - шефът е разпънат на кръста и жалби не се приемат нито разглеждат.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тировете бързат, бързат, а после спрели в и двете платна.. Жалка работа е този мост, строен малко след ВСВ. Нито веднъж не съм го виждал без дупки и направо трапове. От румънската страна все едно си попаднал на Луната, има хиляди тонове прахоляк. Досега трябваше да има, ако не през 50, то поне през 100км мостове. В Будапеща не помня колко има, а е един град.
2
1
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 седмици
Проблемът с ТИР-овете се появява, когаот я намя полицията да въдворява ред !
И понеже нашето законодателство не налага глоби или те са смешно малки !!!
1
0
 
3
 
! Отговори
Ммм преди 2 седмици
Коркова тапа ли? Че имам тирбушон да се отпуши.