Жълт и оранжев код заради проливни дъждове

Утре облачността ще продължи
4 апр 2021 14:37, Нели Христова
0
Жълт и оранжев код заради проливни дъждове
Снимка: Pixabay

Оправдават се очакванията се интензивни валежи в страната - от вчера, когато започнаха, до тази сутрин най-много дъжд падна в Карнобат - 38 л/кв.м, в Сливен 28, в Шумен - 20. В западните райони валежите временно спряха, но в близките часове, под влияние на нов средиземноморски циклон отново ще завали.

Код оранжево и код жълто, за проливни валежи е в сила в почти цялата страна. Очакванията са общото количество на валежите, до спирането им в понеделник, в по-голямата част от страната да достигне до около 30 литра на кв. м, а в областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас - до 60 литра на кв. м.

Със силен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух и в Предбалкана, по високите полета на Западна България и в Лудогорието, дъждът ще премине в сняг. Дневните температури ще останат близки до сутрешните и ще са между 3 и 8 градуса, в крайните югозападни и северозападни райони - до 12.

През нощта в централните и източните райони все още ще превалява слабо дъжд,а в Предбалкана и Североизточна България - дъжд и сняг. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°.

Утре от запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и до обяд валежите навсякъде ще спрат. Вятърът ще се ориентира от юг, температурите ще започнат да се повишават и максималните ще са между 10° и 15°.

В планините ще бъде ветровито, особено по върховете. Преди обяд ще бъде и мъгливо,а главно в източните райони и със слаби валежи. След обяд и там валежите ще спрат, облачността ще се разкъса, над масивите в Западна и Централна България до предимно слънчево.

Във вторник затоплянето ще продължи и температурите ще достигат между 13° и 18°. Около и след обяд над югоизточната половина, а в сряда на повече места в страната ще има валежи. Ще нахлува студен въздух и в Северна и Западна България на места дъждът ще се примесва със сняг. В четвъртък ще е ветровито и сравнително студено. В петък вероятността за валежи е малка, ще има и повече слънце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари