Тънем в кал и мръсотия: Коли през тревните площи в "Подуяне"

И още от Helpbook - стари мебели, кучета на детска площадка, незаконна канализация
8 апр 2021 18:12, Анисия Иванова
51

За пореден път получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за недобросъвестни собственици на автомобили, които са превърнали зелени площи в район „Подуяне“ в разорана нива. От изпратените снимки се вижда, че теренът е изровен, набразден от коловози, а при дъжд, всичката кал се пренася върху алеите. „От друга страна, пешеходците са длъжни да дават предимство на преминаващите по алеите и тротоарите автомобили, за да не пострадат децата, самите те или животни. Отговори на общината от сорта: "Сложени са бетонни елементи, които възпрепятстват нарушенията." не са валидни, защото байганьовците много хитро и успешно ги заобикалят и дори "обезвреждат", се твърди в сигнала.

Изпратиха ни и снимки от район „Лозенец“, на които се виждат разхвърлени стари мебели около кофи за боклук, които са в лошо състояние и нередовно извозвани. Битовите отпадъци са задръстили немалка част от улицата вече повече от три седмици и нашият потребител апелира към Столичен инспекторат за извършване на почистване и извозване, и по възможност заменяне на сметосъбиращите съдове с нови такива.

Отново получихме сигнал от град Бухово за незаконно изграждане на канализационна система. Копае се без оглед на всякакви правила, асфалтът системно се разрушава и целият район е потънал в кал и мръсотия. Молбата е за назначаване на проверка и последващи административни и законови санкции.

Завършваме днешния обзор със сигнал за собственици на кучета, които разхождат домашни любимци на детска площадка в квартал Павлово. Според нашия потребител кучетата често се нападат по между си, а посоченото място е посещавано от голям брой деца в следобедните часове и съществува опасност от неприятни инциденти.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме вода и земя и си правим кал бях го чел някъде