Костадин Ангелов: Епидемичната обстановка трябва да бъде удължена

Справяме се и с третата вълна, светът говори за български модел, добави той
9 апр 2021 19:32, Анисия Иванова
158
Костадин Ангелов: Епидемичната обстановка трябва да бъде удължена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Епидемичната обстановка в страната трябва да бъде удължена, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов в предаването "Още от деня“ БНТ.

„Светът не само говореше за българския модел, а в много страни в Европа прилагаха част от българския модел. Ние падаме надолу по нивата на заболеваемост и смъртност, не сме втори. Вече има трайна тенденция за намаляване на заболеваемостта. Процентът на положителните проби е по-малък от този, който беше преди седмица. Тенденцията е ясно отчетлива. В началото сме на тази тенденция. Да, болниците продължават да бъдат претоварени, но имаме всичко необходимо. Единственото, което ме притеснява, е умората на всички колеги“, заяви проф. Ангелов. Той допълни, че медицинските служители са рицарите на днешното време.

Още по темата

„Разхлабваме мерките, защото можем да си го позволим. Много пъти съм бил последователен във всяко едно действие, сега отново съм такъв. Много пъти е имало несъгласни с нас, но позицията е била отстоявана, защото ситуацията го е налагала. При тази тенденция може да си позволим да разхлабим частично мерките“, каза още той. Проф. Ангелов допълни, че данните се следят на всеки 12 часа.

„Очаквам главният държавен здравен инспектор да входира предложението си за удължаване на епидемичната обстановка, за да бъде внесено от мен на следващото заседание на Министерски съвет. Категорично трябва да бъде удължена до момента, когато имаме и един болен в страната от COVID-19”, заяви той и уточни, че към момента става дума за удължаване с още месец.

По повод избирането му за депутат в новото НС от листата на ГЕРБ във Велико Търново - Ангелов заяви, че никога позицията за него не е имала значение. "От момента, в който съм положил Хипократовата клетва, за мен е било важно да помагам. Ще го правя и като депутат", добави той.

"Аз в момента не мога да мисля за избори и надпревари. Важното е, че водим с едни гърди пред коронавируса - справяме се и с третата вълна, това е моя професионална гордост", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
бедния българин преди 3 години
е чи какво от това? Казина и кръчми след едн седмица ще са отворени. Къде е проблема? Нали българите не можем да живеем без тези неща. Всеки иска хазарт и ядене, ето вече ще ги имате
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Официално сме 7ми в света по смъртност към момента. Това е при положение, че 1ва и 3та държави са Гибралтар и Сан Марино, които не са истински държави. Отделно тази позиция държим с официалните данни за смъртността, които са безскрупулно и престъпно занижени от ноември месец насам.НАЙ-НАКРАЯ ИМА РИСК ДА СМЕ ПЪРВИ В НЕЩО!!!!
112
0
 
5
 
! Отговори
Мирослав преди 3 години
Какъв български модел бълнуваш бе, неадекватен, събирайте си багажа с другите папагали и си ЗАМИНАВАЙТЕ
111
1
 
5
 
! Отговори
Малко остана! преди 3 години
Сънародници, изтърпете им противните личности още малко. Този с оскубаните вежди, ботокса и мелодията на телефона ще ми липсва! Последната година ме забавлява искренно човека!
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя май не разбра, че е пътник от 1 седмица, та пък и решения ще взема още......
109
0
 
2
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Ако не можете да отворите този линк просто пишете доц. д-р Николай Недков д.м. и четете за този лекар и ЧОВЕК !
108
0
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Коценце, поучи се да бъдеш като този истински лекар и ЧОВЕК !https://doctornedkov.files.wordpress/2018/11/dr-nedkov-cv-2017-20181.pdf
107
0
 
9
 
! Отговори
име преди 3 години
Кой е този свят, който говори за българския модел, онзи свят ли?
106
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавото е, че скоро няма да гледам точно тази лъсната мутра на "здравния министър". Още малко ще удължава обстановки.
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския модел - на първо място по заболеваемост и смъртност, как да не го приложи човек.И тоя Перукам ще ме убеждава да се ваксинирам, *** наиш ли га...
104
0
 
3
 
! Отговори
До 116 преди 3 години
Виж си я сама.
103
1
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Разберете съсипахте ни живота и психиката на Тея им е лесно ЕС им плащат заплати над 1000 лв щракат си с пръсти по скъпи коли *** пране на пари и всичко ужас направоСъсипаха ни живота Заради измислен вирус
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз знам нещо по-хубаво от епидемичните мерки за теб-един волски бич!
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 110Андрей Чорбанов, който си сложи прашки на лицето вместо маска в национален ефир.
100
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епидемичната обстановка е моментно състояние на здравето на населението на определено място. Епидемичната обстановка в България не може да бъде удължена, може да бъде притеснителна, алармираща, нормална, спокойна, но удължена или скъсена не може да бъде. От къде ги намирате тези светила ?!?!
99
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ще е Христо Иванов, Мая и Слави кого ще сложат за здравен министър ? :)
98
0
 
5
 
! Отговори
Ангел Костадинов преди 3 години
Има леглаааааАбе ейййййй алоууууу чухте ли добре 10000 са заети но 40000 чакат празни.Заповядайтееее
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kako ангелинке, търси си раирани дрешки.
96
4
 
11
 
! Отговори
Беновска пипа преди 3 години
Този човек се шегува! България е с най-голяма смъртност в Европа за цялата пандемия. Какъв български модел. Абсолютна анархия и абсурдни необосновани решения, взимани с политически аргументи.
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плеши. Май трябва да плашиш гаргите на село, сега