Костадин Ангелов: Епидемичната обстановка трябва да бъде удължена

Справяме се и с третата вълна, светът говори за български модел, добави той
9 апр 2021 19:32, Анисия Иванова
158
Костадин Ангелов: Епидемичната обстановка трябва да бъде удължена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Епидемичната обстановка в страната трябва да бъде удължена, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов в предаването "Още от деня“ БНТ.

„Светът не само говореше за българския модел, а в много страни в Европа прилагаха част от българския модел. Ние падаме надолу по нивата на заболеваемост и смъртност, не сме втори. Вече има трайна тенденция за намаляване на заболеваемостта. Процентът на положителните проби е по-малък от този, който беше преди седмица. Тенденцията е ясно отчетлива. В началото сме на тази тенденция. Да, болниците продължават да бъдат претоварени, но имаме всичко необходимо. Единственото, което ме притеснява, е умората на всички колеги“, заяви проф. Ангелов. Той допълни, че медицинските служители са рицарите на днешното време.

Още по темата

„Разхлабваме мерките, защото можем да си го позволим. Много пъти съм бил последователен във всяко едно действие, сега отново съм такъв. Много пъти е имало несъгласни с нас, но позицията е била отстоявана, защото ситуацията го е налагала. При тази тенденция може да си позволим да разхлабим частично мерките“, каза още той. Проф. Ангелов допълни, че данните се следят на всеки 12 часа.

„Очаквам главният държавен здравен инспектор да входира предложението си за удължаване на епидемичната обстановка, за да бъде внесено от мен на следващото заседание на Министерски съвет. Категорично трябва да бъде удължена до момента, когато имаме и един болен в страната от COVID-19”, заяви той и уточни, че към момента става дума за удължаване с още месец.

По повод избирането му за депутат в новото НС от листата на ГЕРБ във Велико Търново - Ангелов заяви, че никога позицията за него не е имала значение. "От момента, в който съм положил Хипократовата клетва, за мен е било важно да помагам. Ще го правя и като депутат", добави той.

"Аз в момента не мога да мисля за избори и надпревари. Важното е, че водим с едни гърди пред коронавируса - справяме се и с третата вълна, това е моя професионална гордост", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
18
 
! Отговори
Българският модел преди 3 години
Едни от първите по жертви и съсипана икономика. Наистина сме "за пример".Не отричам и че населението има донякъде вина за това. Но да си управляващ означава да имаш експерти и да даваш ЯСНИ сигнали на хората и институциите какво да правят за да се намали погрома. Бизнес интересите при ваксинацията и угодниченето към най-кресливите продължават да ни довършват.
73
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато могат фашистите ще свинстват. Следват четвърта вълна, вечерни часове, ваксинационни паспорти, пропускателни пунктове, карантини на здрави и прави хора и всевъзможни гаври. Като се понаваксинират повечко наплашени балами, няма да можем да отидем до магазина без ваксинационен паспорт. Едно време не ни даваха да излизаме от България, за "наше добро". Сега вече сме свободни демократи, но не можем да излезем от вкъщи, пак - за "наше добро".
72
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мис Бикин що се оплакваш, с 35 години по голям мъж от тебе, къв ти е проблема ?
71
1
 
19
 
! Отговори
американеца преди 3 години
Коци върви си с мир докато можеш още
70
1
 
13
 
! Отговори
Мис Бикин преди 3 години
Скасаха ми ластиците от разтягане
69
3
 
25
 
! Отговори
Нане преди 3 години
ботокса да издаде нареждане от утре медиите да пишат, колко от починалите са били ваксинирани преди това...Ей така от грижа за здравето на Народа...Нали е много загрижен...
68
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една сентенция, че не става само с удължаване на мерките, а трябва и акъл.Аз вируса го убих за два дена, като имах лека умора и толкова.Всичко зависи от имунната система на конкретния човек и най-важното да е спокоен и да не се паникьосва.
67
5
 
12
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Епидемия ли?Каква епидемия уа?!
66
2
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Ти и на клон да го окачиш, този няма да разбере, виж че не знае какво е ял преди 5мин.
65
3
 
10
 
! Отговори
Пловдивскьи Ливент преди 3 години
Мали, изтризнях и разбрах, чи имало пъндлемия, ужас, отивам да пия! Догудинъ дано зъ е по-добре положениоту и циркъ да е свършил
64
1
 
12
 
! Отговори
681 преди 3 години
А бе теб няма ли някой да те окачи вече на някой клон?
63
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интензивното в Александровска пращи по шевовете тоя се хвали.Ако има някакво задържане то е единствено заради ваканцията на учениците. От понеделник скока е гарантиран.
62
2
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Така е като пускате в БГ туристи, които не спазват карантина, а веднага се връщат в Турция. От там вероятно е скочила пандемията.
61
1
 
13
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Тоя от, как се ваксинира, ептен изплесна...Не, че беше асълен и преди това...Лъже та маже...
60
7
 
5
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
мушмулите да изчезнат и да освободят сцената на славчо и танцьорките от мегаданс.
59
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като ще се удължава с месец защо учениците ще са в училище? Не разбрахте ли, че струпвания на много хора на едно място е основната причина за разпространение. На кой ли му пука, че някои ще останат без родители. Важното е да се отчита дейност. В момента ситуацията е точно такава, каквато беше при затварянето през март. На каква база се отварят училища и градини?
58
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам търпение тия мушмули да изчезнат завинаги... скоро всички ще бъдат уволнени
57
5
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
"Дано Слави Трифонов поеме юздите на майка България", спокойно стояне, славчо заедно с танцьорките от мегаданс ще поеме юздите на всичко и утре ще си цъфнал и вързал.
56
2
 
16
 
! Отговори
Куче влачи рейс преди 3 години
Реално погледнато, мерките са безумни. Носенето на маски е култивиране на патогени.Ограниченията само удължават агонията. Липсата на ограничения обратно - ускоряват постигането на колективния имунитет.Положението е най-тежко в бедните региони - като Бразилия където са поставили улично осветление на гробищата.В богатите държави са добре. Горе-долу. Ако някой си мисли САЩ за богата държава ще кажа, че средно статистически е така, но реално има региони по-бедни от африканските държави.
55
1
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Не му знам истинските мотиви, но щом хората пътуват из Европа, а има страни в тежко положение, могат да внесат вируса. Но пък има нещо наречено карантина, ама не в къщи. Досега къде прекарват времето карантинираните? Май имат скрити цели с удължаване.