Костадин Ангелов: Епидемичната обстановка трябва да бъде удължена

Справяме се и с третата вълна, светът говори за български модел, добави той
9 апр 2021 19:32, Анисия Иванова
158
Костадин Ангелов: Епидемичната обстановка трябва да бъде удължена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Епидемичната обстановка в страната трябва да бъде удължена, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов в предаването "Още от деня“ БНТ.

„Светът не само говореше за българския модел, а в много страни в Европа прилагаха част от българския модел. Ние падаме надолу по нивата на заболеваемост и смъртност, не сме втори. Вече има трайна тенденция за намаляване на заболеваемостта. Процентът на положителните проби е по-малък от този, който беше преди седмица. Тенденцията е ясно отчетлива. В началото сме на тази тенденция. Да, болниците продължават да бъдат претоварени, но имаме всичко необходимо. Единственото, което ме притеснява, е умората на всички колеги“, заяви проф. Ангелов. Той допълни, че медицинските служители са рицарите на днешното време.

Още по темата

„Разхлабваме мерките, защото можем да си го позволим. Много пъти съм бил последователен във всяко едно действие, сега отново съм такъв. Много пъти е имало несъгласни с нас, но позицията е била отстоявана, защото ситуацията го е налагала. При тази тенденция може да си позволим да разхлабим частично мерките“, каза още той. Проф. Ангелов допълни, че данните се следят на всеки 12 часа.

„Очаквам главният държавен здравен инспектор да входира предложението си за удължаване на епидемичната обстановка, за да бъде внесено от мен на следващото заседание на Министерски съвет. Категорично трябва да бъде удължена до момента, когато имаме и един болен в страната от COVID-19”, заяви той и уточни, че към момента става дума за удължаване с още месец.

По повод избирането му за депутат в новото НС от листата на ГЕРБ във Велико Търново - Ангелов заяви, че никога позицията за него не е имала значение. "От момента, в който съм положил Хипократовата клетва, за мен е било важно да помагам. Ще го правя и като депутат", добави той.

"Аз в момента не мога да мисля за избори и надпревари. Важното е, че водим с едни гърди пред коронавируса - справяме се и с третата вълна, това е моя професионална гордост", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
9
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Ангелов е толкова министър, колкото и Х,а,д,ж,и,г,е,н,о,в. Или съставянето ново правителство, или нови избори.
53
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гледам ботокса много почервенял на снимката .Да не вземе да получи някой съсирек от вълнение.Бая се е раз-***-нил нещо !
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото нямам автомобил и пеша се придвижвам до работното си място, та чувам какво си говорят хората.Хората са стресирани и вече уморени от забрани и безпаричие.Предлагам на господина Здравен министър да се поразходи из улиците на големите градове и да види за какво става писане.За Болниците не коментирам, защото са пълни с болни и уплашени хора!Няма нормално здравеопазване в България.
51
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващи и НОЩ направиха всичко по силите си ! С толкова функционално неграмотен народ-такива действия! Тва е ! Уморих се да слушам разни профани и дилетанти да критикуват,мрънкат,компетентничат и плюят.Всеки силен на теория от неговата призма.Ама как се балансира обшество на половина разделено? А то е разделено,не защото казуса е двустранен,а защото обшеството е пр()сто и егоистично.Бог да слезе,не може да ви угоди !
50
4
 
7
 
! Отговори
някой преди 3 години
"Категорично трябва да бъде удължена до момента, когато имаме и един болен в страната от COVID-19Еми... как да ти го кажа, другарю Костадин Ангелов? По трудния начин или по лесния?Всъщност, няма лесен начин: До края на 2021 г. ще има повече от един болен от коронавирус. Приеми го като факт, колкото и да не ти се вярва!!!
49
6
 
16
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
Дано Слави Трифонов поеме юздите на майка България час по-скоро и да спре тези глупости. Колко бизнеси се съсипаха за да може *** и пульо да крадат народни пари под предтекст че ни спасяват от някакъв измислен вирус !!! Колко хора измряха от бактериални пневмонии заради тия маски !!!
48
1
 
11
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 3 години
Български модел: 09 април, 2021 г. - 136 души починали с коронавирусна инфекция.Сръбски модел: 09 април, 2021 г. - 39 души починали с коронавирусна инфекция.Всички взимат нас за пример и следват българския модел - твърдение на здравния ни министър, Ботулин Токсинов!!!
47
3
 
5
 
! Отговори
До мяу преди 3 години
А кой да ги издава ?Слави ? Ми той го няма ! Хаджигенов ? Разцепиха се ! Нинова ? Искат й оставката в БСП ? Иванов ? Той сърдит ,не искал коалиции !
46
3
 
14
 
! Отговори
666 преди 3 години
Българсият модел е слаб хирург да учи епидемиолози на инфекциозни болести
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирайте още и удължавайте затварянето. В Русия децата учат от 01.02, аз от 01.03 3/4 от заведенията и кината са пълни. А ваксинираните да се карантинират за 14дена, за да се спре разпространяването
44
2
 
14
 
! Отговори
американеца преди 3 години
Коци върви да си почиваш идват лоши времена з атеб
43
2
 
16
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Уж изборите минаха, уж нямаме премиер, а правителството и министрите работят. Какво е това българско чудо?? До кога ще издава заповеди Ангелов?
42
2
 
7
 
! Отговори
До д-р Стоименов преди 3 години
Докторе,как се съкращава " доктор " ????Ако бяхте наистина ДОКТОР ,едва ли щяхте да напишете др.Стоименов !!!
41
1
 
18
 
! Отговори
Вли преди 3 години
Тея луди ли са, всички конкретни мерки изчезват на 29 април. Ще отваряме барове и дискотеки, ама ще удължаване ИЕО.
40
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съжалявам,че няма как да публикувам чата си с един мой приятел-неверник,който се присмиваше и крещеше,че К19 няма !Снощи жена му се е задашила,а той не може да мръдне от леглото.Болки в ставите,т 39' ,пот и втрисане.Стискам му, разбира се, палци да се оправят и дано осъзнае,че неаналитичната мнимост и прекаленото съмнение в каквото и да е понякога има много висока цена.Хора,научете се на морал,състрадателност,отговорност и съпричастност.Не поставяйте коректив в област,където сте слаби !
39
1
 
22
 
! Отговори
Др. Стоименов ВМА преди 3 години
Г-н Ангелов, вие сте нагледен пример колко низко може да падне човешко същество в преследване на кариерата.Вие сте срам за лекарското съсловие Така нагло и безсъвестно да лъжете.Аз съм потресен!!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този който не спазва мерките само той ще бъде спасен психически а за останалите няма да има място в лудниците и ще се разхождат по пътя да ни тормозят.
37
1
 
9
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
На общество, на което ту децата са виновни, ту възрастните, това общество е близо до фашизма. По тази логика не трябва да се раждат деца и възрастните да се умъртвяват.
36
0
 
8
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Що не е така добър да даде и един пример - къде се споменава "българският модел"???Че аз чета много чужди медии - и едиствените споменавания за 'бългасди модел' са за Корупция, Бедност, Подтискане на словото, Кржби'
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мръсен въздух, ГМО, уседнал начин на живот, липса на витамини и Слънце туй всичко отслабва имунната система на човека. Хората умират щото имат отслабени имунни системи. Туй всичко е благодарение на демокрацията и западния начин на живот. В Беларус няма демокрация и западен начин на живот, хората са здрави като бетон.