Мъж загина от токов удар на жп линия

Причините за злополуката все още се изясняват
Обновена: 9 апр 2021 15:09 | 9 апр 2021 15:09, Ния Христова
8
Мъж загина от токов удар на жп линия
Снимка: Pixabay
29-годишен мъж е загинал от токов удар по време на ремонтни дейности в участък по жп линията Стражица- Славяново. Причините за трудовата злополука се проверяват от Инспекцията по труда във Велико Търново, съобщава БТА.
 
Инцидентът е станал вчера. От "Инспекция по труда" са посетили мястото непосредствено след подаването на сигнала за инцидента, каза директорът на институцията инж. Невена Стефанова.
 
Мъжът е служител на фирмата изпълнител на ремонтните дейности. Той е имал сключен трудов договор и е бил обезпечен с всички предпазни средства. "Тепърва ще се изясняват обстоятелствата около нелепия инцидент", посочи Стефанова.
 
В Окръжната прокуратура във Велико Търново е образувано досъдебно производство за смърт по време на трудова злополука, разследването на инцидента продължава.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирус придружен с токов удар!
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При неориентирано ново ръководство сменено с протестърски калинки без образование такива инциденти няма да са рядкост.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По линиите не тече ток стига с фалшиви новини
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да го убие тока не е спазил техническите правила. Под включено напрежение ли е работил. Имах един колега който си замина по същият начин. Мислел че напрежението е изключено и отишъл да отстрани повреда без да провери наистина ли е изключено. Такива случаи са редки но се случват от небрежност и несериозно отношение към работата. Бог да го прости колегата. На снимката тази линия дето е снимана не е електрифицирана от кой архив я извадихте. В днешно време не останаха не елктрифицирани линии.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мъжът е служител на фирмата изпълнител на ремонтните дейности.""наша" фирма печели поръчката, наема най-изпадналите бачкатори на минимална заплата, снабдява ги с допотопна техника без никакво обучение, че да се вземе най-голяма печалба. Като някой изфиряса, "инспекцията" не намира в нас каквато и да била грешка. Обвиняват починалия за непредпазливост и ние продължаваме да цоцаме от държавната бозка. На починалите, честито. На останалите - успех.