Банско изпраща един труден зимен сезон

От бранша се надяват на силно лято
10 апр 2021 19:54, Ния Христова
13
Банско изпраща един труден зимен сезон. Този уикенд любителите на зимни спортове за последно могат да карат ски в Пирин. Все още обаче има опасност от лавини.
 
"Много е красиво със снега тук, краят на сезона е, но примерно вчера беше супер снежно" каза пред Bulgaria ON AIR туристът Дина Луенгер. 
 
"Цяла година караме, непрекъснато сме тук. Това си е курортът с най-хубавите писти. Няма такъв тук, подготовката, съоръженията, всичко е ок", споделя Петър Буклов, който също е редовен турист. 
 
От фирмата концесионер на ски зоната определят сезона като доста труден. 
 
"Щастливи сме, че говорим за сезон, защото много други страни не успяха да говорят за сезон. България може би беше единствената страна от Европейския съюз, в която курортите работиха. Щастливи сме, че успяхме да работим, планината е здраве и ние оздравяхме", заяви маркетинг-директорът на фирмата концесионер на ски зоната Иван Обрейков.
 
Хотелиерите също бяха изправени пред изпитание тази зима. 
 
"Как да го обобщим - първо непредсказуем, второ труден и трето тъжен - така бих определил този зимен сезон. Как се справихме? Разчитайки най-вече на българските туристи, за които едно огромно благодаря", каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.
 
Туристическият бранш се надява на силен летен сезон и по-спокоен нов зимен, за да може да се справи със загубите от предходната година

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Бански старец преди 3 години
Скъп курорт си е Банско.Който иска да кара по добри писти си плаща удоволствието.Иначе да ходи на Витоша, Добринище,Семово и т.н.
8
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
Мародери, сезон няма, но цени като в западен курорт - да. Лакоми ***.
7
1
 
3
 
! Отговори
Живо тервелски кмет преди 3 години
А хотелите ми закъсаха,но аз още командвам общината,то проекти,то свлачища,проекти Тервел Крушари,о мама мия.и да не работят хотелите на синовете ми в Банско,аз ги поддържам от община Тервел.там ми е маята.цялата община работи за семейството ми.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходят да копат. Мотиката и нивата няма да избягат.
5
0
 
10
 
! Отговори
банскалии тъпи алчни преди 3 години
Свикнаха да продават по някоя нива и да идват "на София" с едрите си лакоми глави, а междувременно роднините им да въртят шкембеджийници в прехваления курорт на цени като в реномирани френски ресторанти. Бaxти примитивните чомлеци!
4
0
 
4
 
! Отговори
отдавна казано преди 3 години
`иначе им дай само да реват...`---------Колкото повече бебето реве, толкова още повече майка му дава да папка !
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелените, които са част от Демократична България планират да спрат единственият съществуващ лифт на Банско, защото увреждал природата.
2
0
 
16
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Какво изпращат? Цените отново им бяха космически. Бях за седмица, по принуда, защото Италия и Австрия бяха невъзможни този сезон. Няма да им стъпя иначе, е$ахти мародерите, иначе им дай само да реват...
1
0
 
12
 
! Отговори
4 преди 3 години
Лятото задължително съм на ски в Банско.