Борисов: Цената на ваксините ще се вдига, борбата продължава

В новите бюджети трябвало да се залагат по-големи буфери за ваксини
Обновена: 11 апр 2021 15:39 | 11 апр 2021 13:19,
135
Борисов: Цената на ваксините ще се вдига, борбата продължава
Снимка: Пресцентър

Цените на ваксините ще се вдигат. Това заяви премиерът Бойко Борисов. Той обърна внимание, че и към момента борбата със заразата продължава и вече тече подготовка на европейско ниво относно ваксинирането през следващата година, но вече при по-високи цени. По тази причина според него в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

"Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила", заяви още Борисов по време на посещението му в село Тополово.

Премиерът добави, че предстои да бъдат уточнени доставките на дозите от ваксината по седмици, както и разпределението към личните лекари. Борисов  изрази увереност, че увеличаващият се брой ваксинирани и оздравели ще допринесе за това страната ни да преодолее пандемията.

Министър-председателят посети село Тополово, където с отпуснатите от правителството над 800 000 лева се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ "Отец Паисий".

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също беше на място с премиера, изтъкна, че това е едно от съоръженията, изграждащи се с отпуснатите 25 млн. лв. от правителството за изграждане на физкултурни салони. "Направихме много за образованието", изтъкна премиерът Борисов и изрази надежда тази политика да продължи и занапред.

Премиерът пое ангажимент обектът да бъде изграден по молба на волейболния клуб на Тополово, с чиито представители Борисов се срещна по време на посещението му в Асеновград през февруари миналата година. Строително-монтажните работи по спортното съоръжение напредват с бързи темпове и се очаква да бъдат завършени до два месеца.

Изграждането на залата значително ще допринесе за развитието на спорта в най-голямото след Асеновград населено място на територията на общината, тъй като до момента в с. Тополово и в околните населени места няма изградена спортна база, която да отговаря на съвременните изисквания за упражняване на спорт.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Хасан Вакссинатора преди 3 години
Съжалявам, но изтощението е огромно, трудно смогвам на ВИП персоните желаещи традиционно-фешън ДНК ваксината ми . Трябва да възстановявам с по-силна и качественна храна и почивка на зареждащи ме с позитивизъм места, като Малдивите например. Така състава на ваксината ми е на мега-световно ниво! А всичко това е скъпо! Всичко качественно е скъпо:(
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цената на ваксините ще се вдига, кражбите на мутрите покрай тях също ще се вдигат.
73
2
 
2
 
! Отговори
До 89 защо преди 3 години
Не го знам случая, но като те чета явно не си разбрал, че става дума за навършена възраст, а не за пенсионери. В момента хората се пенсионират преди да стигнат 65 години и само които нямат достатъчно стаж може да се пенсионират след 65 годишна възраст, така че и за това не си прав
72
1
 
6
 
! Отговори
Под Прикритие преди 3 години
Джаро към Иво Андонов: Ти бизнеса с ваксините няма да ми го вземеш.
71
0
 
3
 
! Отговори
защо преди 3 години
пенсионерите втора категория на 62г.не получават отстъпка за риболовен билет ами само 65г.ги признават. Ето една голяма схема на корупция. Хем си пенсионер хем не. *** държавата.
70
2
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРИ БОРИСОВ НАСИЩАНЕ НЯМА!!!ЛЪЖИ, ИЗМАМИ ,ИЗТОЧВАНИЯ ОТНОВО И ОТНОВО И ОТНОВО ВСЕКИ ДЕН ,ВСЕКИ ЧАС ,ДОКАТО НЕ БЪДЕ МАХНАТ!
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се сдържа и пак се качи в Жипката. Ама това ще муи е, още малко и ще изпадне в нелегалност.
68
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми без Боко не могат да направят нищо партийките със смешните имена, много бързо го закопавате :)) За ваксините сега....кой луд ще си бие ваксина против КОВИД, създадена за 5-6 месеца ? :))) Да сте чували създадена ваксина против грип ? :)) Пийте си витамините и се надявайте да ви е силен организма :)
67
0
 
7
 
! Отговори
Избори до Дупка преди 3 години
в един момент като свързат парите за купуване на р0мски гласове и друг контролиран вот и Тик Вун и под чертата от 4% - това е пътя!
66
0
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Цялата работа с ваксините ми напомня филма "Хлапето" отпреди 100 години. Хлапето троши с камъни прозорците на хората, след което бяга бързо. След 15 минути се появява Чарли Чаплин със стъкла на гърба - добрият стъклар. И почва да поправя прозорците. Да, ама един пострадал от хлапето са сети за какво става дума и подгони него - стъкларя. Така че и хората трябва да осъзнаят кои играят ролята на "стъкларите" в днешно време и да им потърсят сметка!
65
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЗАЩО СУБЕКТ КАТО БОРИСОВ Е ОЩЕ ЖИВ И ДОКАТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ И НАСЕЛЕНИЕТО И!
64
3
 
3
 
! Отговори
ДО 81 ЕМО преди 3 години
СПОРТИТЕ ЗАЛИ,БАСЕИНИ И ИГРИЩА ГИ НАПРАВИ ДПС---ПО ВРЕМЕТО НА ОРЕШАРСКИ, АМА СЛУШАТЕ УМНИЯ САШО ДИКОФ И ПОВТАРЯТЕ.
63
0
 
5
 
! Отговори
зяпнал преди 3 години
Спортна зала в село с 2000 човека????Колко ли още такива "обекти" правят ресто за чекмеджето?
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя бандит пак закопава милиони от нашите пари по селата срещу комисионни!Щял да прави стадиони в села с по 100 души население, средна възраст 79г.?Абе ние луди ли сме, че още го търпим?
61
3
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ ОСТАВЯ БЪЛГАРИЯ НАПЪЛНО ИЗТОЧНА ОТ НЕГО И НАБУТАНА В ОГРОМНИ ВЪНШНИ ДЪЛГОВЕ ОТНОВО ОТ НЕГО !!!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 72 Калинките на баце са все още управляващи
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф тоя не ви ли омръзна и изобщо кого представлява след ден, два е никой и най-много да отиде при бай Ставри.
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестъри, защо бранят на заразените ви расте с всеки изминал ден? Защо не можете да създадете елечемнъарна организация по болниците?Защо вашият здравен министър не може да овладее пандемията?
57
0
 
0
 
! Отговори
ДО 65 преди 3 години
НАУЧИ ПЪРВО КАКВО Е БУФЕР В ИКОНОМИКАТА.... ТУКА НЕ ГОВОРИМ ЗА ВЛАКОВЕ.
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много не осъзнават към каква трагедия вървим. За, съжаление изглежда се повтаря ужасът отпреди 100 години с испанския грип...:(