Борисов: Цената на ваксините ще се вдига, борбата продължава

В новите бюджети трябвало да се залагат по-големи буфери за ваксини
Обновена: 11 апр 2021 15:39 | 11 апр 2021 13:19,
135
Борисов: Цената на ваксините ще се вдига, борбата продължава
Снимка: Пресцентър

Цените на ваксините ще се вдигат. Това заяви премиерът Бойко Борисов. Той обърна внимание, че и към момента борбата със заразата продължава и вече тече подготовка на европейско ниво относно ваксинирането през следващата година, но вече при по-високи цени. По тази причина според него в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

"Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила", заяви още Борисов по време на посещението му в село Тополово.

Премиерът добави, че предстои да бъдат уточнени доставките на дозите от ваксината по седмици, както и разпределението към личните лекари. Борисов  изрази увереност, че увеличаващият се брой ваксинирани и оздравели ще допринесе за това страната ни да преодолее пандемията.

Министър-председателят посети село Тополово, където с отпуснатите от правителството над 800 000 лева се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ "Отец Паисий".

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също беше на място с премиера, изтъкна, че това е едно от съоръженията, изграждащи се с отпуснатите 25 млн. лв. от правителството за изграждане на физкултурни салони. "Направихме много за образованието", изтъкна премиерът Борисов и изрази надежда тази политика да продължи и занапред.

Премиерът пое ангажимент обектът да бъде изграден по молба на волейболния клуб на Тополово, с чиито представители Борисов се срещна по време на посещението му в Асеновград през февруари миналата година. Строително-монтажните работи по спортното съоръжение напредват с бързи темпове и се очаква да бъдат завършени до два месеца.

Изграждането на залата значително ще допринесе за развитието на спорта в най-голямото след Асеновград населено място на територията на общината, тъй като до момента в с. Тополово и в околните населени места няма изградена спортна база, която да отговаря на съвременните изисквания за упражняване на спорт.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Село Тополово през бай Тошово време гъмжеше от хора и беше чисто българско село имаше няколко семейства турци и помаци хубавата демокрация изгони българите към София и Пловдив и чужбина продадоха си къщите на турци и сега там почти не, се чува българска реч израснал съм в това, село сега не ми се ходи не е, същото
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ненормалник от селото е събрал децата в неделя, за да ги строи пред Вожда?!
13
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ: СМЕНИХ ЛЕКАРСТВАТА НА ОНКОБОЛНИТЕ ПРЕЗ 2010-ТА С ЕВТИНИ ЗАМЕСТИТЕЛИ ЗА ДА СПЕСТЯ ПАРИ !! ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ СА 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ УМРЕЛИ РЕГИСТРИРАНИ ОНКОБОЛНИ ПРЕЗ 2011
12
0
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Направи ваксината 10-20 лв бре ....аз ли да те уча ? Който иска да се ваксинира ще си плати така или иначе .....излишни ли са ти някой друг милион в чекмеджетата ? То бива бива ама.....Тоя народ е златен донор ......винаги дава ! Дипли яко докато можеш после като стане напечено вземаш пример от братя Галеви .....АЗ ЛИ ДА ТЕ УЧА КАК СЕ ПРАВИ ?
11
1
 
14
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Защо още никой гербаджия не е умрял от ковид, при положение, че не се ваксинират? Те по-често ли си мият ръцете? 90% от тях са с наднормено тегло. Защо не умират от ковид, а умират обикновени хора, излъгани с един фалшив тест да влязат в болница?
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелеее как че е сега без най големия политик хахаххахахаха нагло същество . Борисов чао айде чао айде чао чао чао
9
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ: КУПИХ НАЙ-ЕВТИНИТЕ, ЗАЩОТО НА ТОЗ НЕКАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ И ТОВА МУ Е МНОГО!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ваксърчетата им трябва спешна консултация с психолог,туковиж този чичко им спаси живота..
7
0
 
15
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Скоро приключва - и ще един никой. Няма обиколки, няма незплатна реклама - само съдилища.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко наш си ни е любимец, само за него статии ще пускат
5
2
 
20
 
! Отговори
Спескан натовец преди 3 години
Оставка, съд ,затвор бе чекмедже!
4
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще гласувам за ГЕРБ + СДС - най-малкото зло Иначе отиваме в ръцете на чалгаря , Корнелия и Доган
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли най-после някой да му вземе джипката на тоя и да престане да ни се натрапва,въобразявайки си,че все още е фактор в политиката.
2
5
 
21
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Боци, борбата продължава - слава богу без тебе.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не искам да се ваксинирам.