КПКОНПИ отнема незаконно имущество за 1 719 153 лв

Окръжни съдилища уважиха исковете
12 апр 2021 11:32, Петя Славова
18
КПКОНПИ отнема незаконно имущество за 1 719 153 лв
Снимка: БГНЕС

Първоинстанционни съдилища в страната уважиха искове на КПКОНПИ за отнемане на незаконно придобито имущество в общ размер на 1 719 153,79 лв., съобщиха от комисията.

Решения по три дела са постановени от Окръжен съд Видин. От Захари В. и свързано с него лице се отнема сумата от 59 069,15 лв. В. е обвинен от прокуратурата за държане на акцизни стоки – цигари, в специално пригоден за целта тайник в товарен автомобил. Със съдебното решение се отнемат суми по банкови сметки, както и паричната равностойност на два автомобила Ауди А6, един автомобил Ауди А4, един автомобил Мерцедес и един автомобил Пежо. Решението по това дело е окончателно, предава БГНЕС.

От Петко М. и Албена М. се отнема имущество в полза на държавата в размер на 370 825,18 лв., представляващо суми по банкови сметки, както и три леки автомобила. Проверката на КПКОНПИ е започнала след уведомление от прокуратурата за повдигнато обвинение срещу Петко М. за измама. Той е действал като пълномощник на компания за недвижими имоти и е въвел в заблуждение лица, че ще им построи и ще им прехвърли собствеността върху недвижими имоти, като за целта е приемал пари от тях.

От Петър В. и свързано с него дружество се отнема сумата от 948 577,55 лв. Той е осъден да заплати и съдебните разноски в размер на 21 208 лв. Петър В. е обвинен от прокуратурата за това, че е участвал в организирана престъпна група, както и в пране на пари, свързано с банкови преводи в размер на близо 1 млн. лв., като е можел да предположи, че средствата са придобити чрез измама, извършена на територията на Република Франция. За целите си той е ангажирал хакери, специализирани в осъществяването на електронно-банкови фалшификации, чрез разбиване на паролите за достъп и сигурност на клиенти (физически и юридически лица) на френски банки. Сумите са били превеждани на другите участници в престъпната група и са били изнасяни с последващи преводи до Русия и Израел. При проверка е установено, че фирмата на В. е "кухо" дружество, което не е извършвало никаква търговска дейност и е създадено специално за извършване на банкови транзакции с противозаконно изтеглени чрез хакерски операции парични средства и последващото им изнасяне в трети страни с цел „изпиране“. От ответника не са представени доказателства за каквато и да е стопанска дейност, от която да се реализират доходи, нито са декларирани или плащани данъци.

Окръжен съд – Кърджали е уважил искова молба на КПКОНПИ срещу Хасан Х. и свързано с него лице на стойност 63 573,50 лв. Отнемат се апартамент в с. Черноочене, обл. Кърджали, два леки автомобила и парични суми. Х. е обвинен от прокуратурата за трафик на хора през границата с Република Турция.

Окръжен съд – Хасково е постановил решение, с което се отнема имущество в полза на държавата от Валентин П. и свързано с него лице на обща стойност 58 306,11 лв. В отнетото имущество се включват още два леки автомобила "Мерцедес", един лек автомобил „Фолксваген Пасат“, суми по банкови сметки, както и равностойността на вече отчуждени автомобили. П. е обвинен от прокуратурата за държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол (цигари).

Окръжен съд – Плевен е уважил иск на КПКОНПИ срещу Тодор М. и свързано с него лице. Отнема се имущество на стойност 218 802,30 лв., което включва – двуетажна къща в с. Буковлък, общ. Плевен, две автомобила, парични суми и златни накити. Частично е отхвърлен искът на КПКОНПИ за отнемане на парични суми по банкови сметки. Тодор М. е обвинен от прокуратурата за производство на акцизни стоки без разрешение


18
Още от Страната
Над 10 нерегламентирани сметища са почистени в Пернишко
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Дост преди 3 седмици
Тези слуги на властта се пенсионират рано като полиция и армия !!!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
че те зи пари са месечните заплати на тази комисия - смешници, тър теи, смучещи от държавния бюджет и народа
13
0
 
1
 
! Отговори
Има нужда от 2 маски преди 3 седмици
Една е недостатъчна за дебелия******
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не е ли по добре КПКОНПИ да бъде прекръстена на Гестапо, тя така или иначе изпълнява политически поръчки и точно това име ще и подхожда най добре!
11
0
 
3
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 седмици
А на Бойко чекмеджето си е нег'Ово!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И какво им е специалното на тези престъпления?

Кокошкарство.

Това може да го върши и обикновеното следствие.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Koga proverki na mutrite milioneri i sem im na vs deputati slavi milioner li e boku e miliiner zvetelina borislavova miliinerka fandakova bigatata pkp lili pavlova 50 miliona gi njama a tja is4esna v 4ujbina ujas e korumpiranite bogataschi sxrestr kasina barove hoteli prokoraturata da hi po4va ot vs partii vs bogataschi ot 30 g proverki
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Fandakova koga schte ja proveravat s seta daschterata maja i 4asten kabinet v sofia fandakova milionerkata imiti manadtirski livadi provinzii i bk smerki daschzers i sed i bogataschi fandakova e sa proverka ot samoto i kmetuvabe boiko i e sad garba na taja selenka jordanja ruski da ptedava na prodtite gerbiri pone edin esik da snjat gerb
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А чекмеджето с 500€ банкноти - кога?
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Saschti ne pischite imenata i ot koi gr sa tija s imuschtestva i skapi koli perko i albena dado i vnu4a tanziorka s mutra maj savedenia
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дали можете да напишете, за тоя период, колко са били разходите на комисията?
За заплати, командировки, премии и въобще всичко...
Благодаря предварително.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Закривайте го тоя политически съд.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Истинската работа на КПКОНПИ се задава след свалянето на хунтата от власт,досега повечето от дейността е имитация!
2
9
 
2
 
! Отговори
Цацаратура преди 3 седмици
Я да проверят Слави откъде има 4 милиона да си купи 5-стаен апартамент.
1
1
 
11
 
! Отговори
Поп Грую преди 3 седмици
Хахахахааааа! Кокошкарска история!