Николова нареди проверка на плаж "Смокиня"

Ако има нарушения, ще последват глоби, уверяват от министерството
11
Николова нареди проверка на плаж "Смокиня"
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Марияна Николова разпореди проверка на морски плаж "Смокиня". 

Инспекцията ще бъде направена след информация в общественото пространство за нарушаване на целостта на дюни на ивицата.

Още по темата

Екип на ведомството ще проследи има ли и какви са нарушенията по крайбрежната ивица, както и дали има основание за налагане на санкция на концесионера.


Министерството на туризма води усилена комуникация с РИОСВ - Бургас, Басейнова дирекция "Черноморски район" и концесионерa по казуса. След като бъдат изяснени всички обстоятелства и бъдат проверени документите в тази връзка, ще бъде ясно дали има нарушения по Закона за Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), които да обуславят налагането на глоба.

Задължение на Министерството на туризма е да следи как се спазват договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. Проверяват се и неохраняемите ивици. При установяване на нарушения и неспазване на законодателството ще се налагат безкомпромисни наказания, съобщиха от ведомството.

Министерството на туризма работи в сътрудничество с всички оторизирани институции и контролни органи и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/ 90 46 833, както и на имейл control@tourism.government.bg.


11
Още по темата: ТуризъмПлаж Смокиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Леле Како преди 1 месец
В министерството на туризма, една елементарна, слабо образована, нискоинтелигентна, но особено крадлива калинка беше заменена с друга такава, по нищо различаваща се от предишната. Тази същата, която стана за смях, пред целия свят, сега се прави на важна, а на всички е ясно, че много добре знае какво става по черноморието. Там отдавна управляват мутрите, тази е поредната им слугиня.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако това, което виждам на снимката е реалност - скоро ще си имат плуващи къщурки с тая ерозия. Виждам морски треволяци доста високо по линията, където са били вълните зимата. Не се научиха мутрите, че не се строи на първа линия и така си остана. Да сте виждали рибарска колиба на първа линия? Те може и да са пияници, но не и глупави. И сега следва класическото "ще излеем бетон да укрепим брега". Върху пясък?! Да. Та да се стоварят няколко тона върху главата на някого. Мутренска класика!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая от хорски срам се сети )
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какви проверки иде реч РИОСВ много добре трябва да знаят имало ли е там дюни или не, всичко останало е пунта мара.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кокошката на Далавери като каква проверява?
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Протестърската анархия започна.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно за пръв път чува за унищожени дюни
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снимката от марсохода на Марс ли е?
1
0
 
16
 
! Отговори
Бай Шиле преди 1 месец
В качеството на каква? Тея не приключиха ли с кражбите?