Висок е броят на хоспитализираните от коронавирус в МБАЛ-Шумен

33-ма пациенти са починали през седмицата
12 апр 2021 13:27, Анисия Иванова
4
Висок е броят на хоспитализираните от коронавирус в МБАЛ-Шумен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Остава висок броят на хоспитализираните и починалите пациенти от коронавирус в МБАЛ-Шумен, съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в лечебното заведение.

МБАЛ - Шумен са хоспитализирани 260 пациенти, като 229 от тях имат положителна проба за COVID, а на останалите се очакват резултатите от тестовете им. Девет от болните са в тежко състояние и да настанени в отделението "ОАИЛ". Петима от тях са интубирани, каза д-р Маринова пред БТА.

Битката с болестта през изминалата седмица са загубили 33-ма пациенти, с един повече от предходната седмица.

В изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, РЗИ-Шумен организира "зелен коридор" за имунизиране на хора над 65-годишна възраст, от 13.00 до 17.00 часа, с препарата на "Модерна" - в имунизационни кабинети на РЗИ и в Медицинския център "Иван Рилски", в старата поликлиника, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Няма коментари, щото преди 3 години
Ми то кой го интересува Шумен? И това, че само през изминалата седмица 33-*** са починали от коронавирус? Другите починали даже не са в статистиката... Ама нали 1/3 от населението живее в София, Пловдив и Варна! В малките градове и да ***, все тая! На кой му пука? Не че в големите не ***, но там е по-благоприятно статистически заради по-големия брой хора.Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2021/04/12/visok-e-broiat-na-hospitaliziranite-ot-koronavirus-v-mbal-shumen.486705