Отлив на чужди туристи у нас, нямало правила

Румънците нямало да дойдат, защото PCR тестовете са скъпи
14 апр 2021 12:53,
155
Отлив на чужди туристи у нас, нямало правила
Снимка: БГНЕС

Масово чуждестранните туристи се отказват от своите резервации в България, тъй като няма ясни правила за пристигането им в страната ни.

В Кранево разчитат основно на румънски туристи. Те обаче няма да дойдат в страната, тъй като цената на PCR тестовете им струва почти толкова, колкото самото им пребиваване по време на ваканцията им тук.

Иван Николов, който е управител на хотел в Кранево, сподели пред БНТ, че има цялостна липса на резервации. А резервациите, които са били вече направени, са успели да спасят, защото предлагат на туристите компенсации за PCR теста.

Още по темата
"Но това трудно достига до румънския турист като информация. Според мен, реално държавата трябваше да компенсира тези PCR тестове поне за Великденските и майските празници. А за летния сезон трябва да се пусне пазарът извън Европа. Знаем всички какво ще стане, ако се пусне руският пазар да пътува свободно към България, ако бъде навременно обявен", коментира Николов.

Проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара заяви, че за да се случат Великденските празници, пък и сезонът, им трябва чудо, съставено от три малки чудеса: да се смъкне процентът на новозаразените под 4%, да се намали драстично броят на заболелите през последните 14 дни на 100 000 и най-вече да се вдигне процентът на ваксинираните.

Хотелиерите се надяват поне на хубаво време, защото това ще привлече родни туристи и резервации в последния момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ше се радвам ако британските туристи спрат да идват у нас,на толкова простотия и свинщина не се издържа!
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 116На това което стана в Израел, който даваш за пример ако беше жив доктор Менгеле сега би позеленял от завист! Това което той не успя да направи, го направи израелското правителство. Да подложат на експерименти целия еврейски народ!
91
0
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
То правила и движение има даже и в джунглата,у нас се разпорежда Хунтата! Не е за вярване,но всичко от А до Я е анархия,веселба и здраво лапане на държавначорба!Е само,че народа не ще и вече не желае да плаща за това!Ама дали народа го пита някой,за това онова и и даже за политическата ...новина.
90
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия какъв сами си го набиха отзад и сега тепърва ще почнат да го осъзнават. Пример. Немец - бачкатор цяла година спестява за почивка. Вижда оферта "Слънчев бряг" и резервира. Оказва се в хотел между дискотека и строеж. Те работят в различни часове и почивката е гарантирана. Само, че денем е къртач с "дръъъъъъъъ", а вечер е разнообразието от чалга. А може и няколко бетоновоза за пейзаж за сложим? Такъв автогол сами си вкараха тия, че нямам думи. После защо нямало клиенти? Ами защото е гадно.
89
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами и на туристите им писна да гледат киселите физиономии на сервитьорки, бармани, рецепционисти и камериерки, които те посрещат така, сякаш ти вършат лична услуга. Вярно, че за токива заплати, такова обслужване.
88
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ум царува,умпатки пасе. Трябваше да направим както в Израел: 3 месеца затваряне и шоково ваксиниране. Тохава щяхме да имаме туризъм, икономика и всичко останало. Сега си отваряйте колкото искате. До две седмици очаквайте началото на четвъртата вълна - тъкмо за Великденските празници. Кой нормален човек ще си даде парите да посещава такава страна?
87
0
 
22
 
! Отговори
патриотично преди 3 години
Надявам се пандемията да помогне за ликвидиране бетоновите крепости по морето.
86
0
 
11
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Ми нормално - като толкова години избирахте мутри и заср_ха всичко по морето и планините назначените мутри за бизнесмени - така ще е. Няма да има туристи.
85
0
 
10
 
! Отговори
тежко и горко преди 3 години
за местните жители и техния поминък свързан с туристите! И рибата избяга!
84
0
 
7
 
! Отговори
жена министър преди 3 години
До крайно време бешесъсипа туризма!
83
0
 
9
 
! Отговори
крайно време беше преди 3 години
До Ама как такаНастъпи краят на българския туризъм! Преди Господ ходеше по земята наготово!
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без дефлация на цените нищо няма да направят. От порядъка на 50-60 лева за карта за 2 седмици както преди 1989 г.
81
0
 
21
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
Нашенеца, който не ходи в Гърция, а предпочита да търпи унизително отношение за доста повече пари на родното море, го прави по три основни причини:1. Не знае едни 200 - 300 думи английски с които може да се оправи във всеки курорт по света!2. Там не може да си надува чалга по всяко време и да прави бабаитлъци !3. Курортите са предимно семейни и ако единствения ти шанс да "боднеш" е морето, Гърция не е твоето място !
80
0
 
14
 
! Отговори
Ама как така преди 3 години
вече няма да има туристи??? Не им ли харесва да се къпят в ла...няна вода и да ядат цаца втора употреба???
79
1
 
13
 
! Отговори
Лъчо Мозъка преди 3 години
Гърция разбира се че не е АБСОЛЮТНИЯ НОМЕР 1..ИМА НЯКОЛКО ДЪРЖАВИ -ПОСИЛНИ, ПО-ГОЛЕМИ...НО ФАКТА ЧЕ ГЪРЦИЯ Е В ТОЗИ КЛУБ ''топ 10'' , И ОКОЛО ТЯХ , Е АБСОЛЮТЕН УСПЕХ .А и самата Гъриця -- никога не си е давала за цел да мине някого. Тя няма тези ресурси.
78
4
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
С тези ПСР тестове само си гоним туристите. Не че за се забутали по границата ама и това изискване съвсем ще ги изгони. Както аз няма да дам 400 лева , за да отида в Гърция със семейството си, така и един румънец няма да даде равностойноста в леи, за да дойде на Златни пясъци. Ще предпочета да наема един апартамент в някой апарт хотел и тези 400 лева ще отидат да ми посрият част от нощувките.
77
2
 
24
 
! Отговори
сф преди 3 години
До българинРазликата между нас и гърците е, че и там искат да печелят, но ти взимат парите "с памук". Собственичката на хотела ме посреща като първо либе. Всеки ден ме пита имам ли нужда от нещо. Брат и е рибар, носи ми пресни октоподи, скариди, лаврак, ципура. на цени наполовина, колкото в нашето "Метро".а тя най- услужливо ми показва, как да си ги сготвя..по гръцки. Това е !
76
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 99 (сф)В този ред на мисли, понеже тук напоследък много често взе да се злоупотребява бай *** на Алеко Константинов, да припомня и за друго негово произведение: "До Чикаго и назад".В него той на изложението в Чикаго казва за гърците, че и те горките имат само едни маслини, ама се опитват да се похвалят с тях.И мнението ми окончателно се затвърждава за Гърция като ceлcкa държава.Да, да, знам, туризмът им е на висота. Моите уважения, но френската Ривиера повече ми харесва!
75
6
 
0
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 99 (сф)И на мене заплатата ми е толкова ама като гледам и слушам колко я хвалят пустата му Гърция, все повече ми се отщява да ходя там. Ама честно ти казвам!Но всеки си има различни предпочитания.Моя колежка миналото лято ходи три пъти до Гърция а сега се гласи за Египет.Бира не пия отдавна поради здравословни причини.Анасонови напитки не понасям във всичките им форми: опитвал съм узо, мастика, арак, пастис, все същото.Сега съм на ракия и вино, водка и уиски.
74
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Хахаха пиел узо, но си носел бира от България. Толкова и узо си купувал в Гърция.