Отлив на чужди туристи у нас, нямало правила

Румънците нямало да дойдат, защото PCR тестовете са скъпи
14 апр 2021 12:53,
155
Отлив на чужди туристи у нас, нямало правила
Снимка: БГНЕС

Масово чуждестранните туристи се отказват от своите резервации в България, тъй като няма ясни правила за пристигането им в страната ни.

В Кранево разчитат основно на румънски туристи. Те обаче няма да дойдат в страната, тъй като цената на PCR тестовете им струва почти толкова, колкото самото им пребиваване по време на ваканцията им тук.

Иван Николов, който е управител на хотел в Кранево, сподели пред БНТ, че има цялостна липса на резервации. А резервациите, които са били вече направени, са успели да спасят, защото предлагат на туристите компенсации за PCR теста.

Още по темата
"Но това трудно достига до румънския турист като информация. Според мен, реално държавата трябваше да компенсира тези PCR тестове поне за Великденските и майските празници. А за летния сезон трябва да се пусне пазарът извън Европа. Знаем всички какво ще стане, ако се пусне руският пазар да пътува свободно към България, ако бъде навременно обявен", коментира Николов.

Проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара заяви, че за да се случат Великденските празници, пък и сезонът, им трябва чудо, съставено от три малки чудеса: да се смъкне процентът на новозаразените под 4%, да се намали драстично броят на заболелите през последните 14 дни на 100 000 и най-вече да се вдигне процентът на ваксинираните.

Хотелиерите се надяват поне на хубаво време, защото това ще привлече родни туристи и резервации в последния момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
PCR теста е гадно нещо, миналата година като се прибрах у дома в Исландия ми правиха 2, та аз не съм за цената а за тва че е гадно, или да измислят друг вид тест който не ти бъркат в носа до мозъка, и да, ако махнат PCR тестовете за влизане в БГ ще си дойда лятото да инжектирам в икономиката парички....
72
0
 
2
 
! Отговори
сф преди 3 години
До сфДобавям, че разхода от 1000Е е за тричленно семейство и включва ежедневните "глезотии" за детето и дежурните "дрънкулки", които си купува жена ми. ...
71
1
 
15
 
! Отговори
сф преди 3 години
До българинВ Гърция ходя всяка година с изключение на миналата. На Халкидики, наемам студио за 50Е на 20 метра от плажа с шезлонги и чадър и паркинг за колата. От тук си нося само бира, понеже много я обичам, а там е по-скъпа. Там ям само риба, морски дарове, маслини и местни специалитети, пия узаки. Тотал с горивото за 10 дни ми излиза 1000Е т.е. една моя заплата, без да се лишавам от нищо. Това е !
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е само ПЦР. Има и 500 евро здравна осигуровк за разходи за лечение на ковит. Дори бг турист не може да се лекува ако не плати кеш в болницата в Бургас.
69
0
 
7
 
! Отговори
всеки грамотен преди 3 години
може да чукне в нета и като види черната България и първо място в Европа по смъртност, дали ще дойде?НЯМА ДА ДОЙДЕ
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хотелиерчета, разберете, че ако един турист държи да дойде, никакъв тест не може да го спре. Миналата година в Гърция да не би да спря потока от туристи заради PCR. Явно имате друг проблем - просто не сме безопасна дестинация, която предлага добро качество на услугите,разгареден двор с много зараза и липса на всякакви нормални условия в пандемията. Хората ценят живота и здравето си и дори да махнат прословутите тестове, пак няма да стъпят тук, защото ги е страх!
67
0
 
14
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 90Обиколил съм много държави по света, макар че в Гърция не съм ходил никога.Това с което мога да се съглася с теб също е, че този тарикатлък на българските хотелиери, ресторантьори и всички други в туристическия бизнес го няма никъде.Например, в съседна Сърбия влизам в една банка да обменям евро и оттам служителката ме посъветва да отида на улицата зад банката защото в обменното бюро там курсът бил по-изгоден! Това в България не може да се случи просто.
66
1
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 90Аз те разбирам и също така разбирам че имаш излишни пари да ги ръсиш.Аз ходя всяко лято на нашето море, просто защото имам къде да отида без да плащам за хотел. Иначе нямаше да ходя изобщо, тъй като излишни пари нямам.В Гърция не съм бил, но според много мои колеги и приятели които са ходили, точно обратното е - в Гърция е много по-скъпо от тук и там ходят само тези които имат достатъчно пари.Там обаче естествено е много по-добре уредено и чисто от тук, с това съм съгласен.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това са виновни и бизнесмените във Туризма не са предложили стратегия за туризма.
64
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Първо трябва да се реши проблемът с разглеждането на жалбите на туристите по Черноморието - във Варна няма компетентен служител вече повече от година и половина, в Бургас повече от година, тъй като работните визи не бяха удължени поради конфликта между Епархийски съвет и духовенството.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"През последните седмици от особено значение за развитието на пандемията от COVID-19 са съобщенията за разпространението на варианти на SARS-CoV-2 (VOC 202012/01 и 501Y.V2)."Четем на официалния сайт на Министерството на Здравеопазването, като аргумент за заповедта за PCR тестовете.Първият вариант английският, а другият е южноафриканският.И по силата на каква логика след като преобладаващ вече е английският вариант у нас тази заповед продължава да е в сила???
62
3
 
4
 
! Отговори
До 87, българин преди 3 години
Не ме разбирай погрешно! И аз съм против това да няма PCR тестове! Но въпреки, че в Гърция миналата година ми искаха тест аз не отидох на БГ морето а пак в Гърция! И таз година ще си направя и пак няма да ида на БГ морето! И не не ми е странна логиката! Проста ми е логиката ако искаш да си ПОЧИНЕШ и малко да се отпуснеш и да не ти свалят 3 кожи и за въздуха който дишаш, то *** на море извън БГ! Това ми е "странната" логика!
61
0
 
16
 
! Отговори
kris преди 3 години
Исках да резервирам самостоятелна вила в село до Варна за великденските празници. Не хотел. Не стая или апартамент в къща за гости. САМОСТОЯТЕЛНА къща с двор, където освен мен, половинката ми и кучето няма да има никой. Отдаващия я под наем ми обясни, че при пристигане температурата ни ще бъде измерена. Аз му обясних, че идвам да си почина далеч от хорската т+потия и корона истерията и да ни посрещнат на вратата като чумави с термотетър няма да стане. Канселирах резервацията. Сами си го правят.
60
1
 
12
 
! Отговори
една преди 3 години
Така ли? Ти да видиш? Значи аз със сериозните доходи и високи данъци да заплатя и тестовете на туристите, които ще отседнат в хотела на *** и ще му пълнят гушката???? Как си го представят тези ханджии??
59
3
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 80Е да, ама не се ли усещаш че и ти ще влезеш в ролята на румънския турист ако решиш да ходиш на друго море като гръцкото и турското?Щото по силата на малoyмната заповед на здравния ни министър в оставка като ходиш у гръцко ще ти трябва PCR тест - хоп едни 100 лева, и на връщане в България те очаква нова "приятна" изненада - хооп, още едни 100 лева щото си бил на гръцко повече от 72 часа - няма значение дали си румънец или българин!!!И това ти харесва???Странна логика...
58
2
 
28
 
! Отговори
турист преди 3 години
Докато обядвам си говоря си с роден кръчмар на морето. Оплаква се, че снощи някакви /следва канонана от псувни/ стиснати датчани направили 950 лв. сметка и лев бакшиш не оставили ?!? Кръчмата е скромна, обслужването бавно, качеството - компромисно. Две полуфабрикат кюфтета, порция пържени картофки, 2 филии хляб и малка наливна бира - сметката - 25,00 лв. ?!? - отлична надценка, която не предполага и бакшиш - не мислите ли ?!? А иначе датчаните са хубави хора, но не понасят тарикати !
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Созопол ли е на снимката
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай щото няма и кой да работи.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинАмин!
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Български бизнесмен, занимаващ се с туризъм, ми звучи като присъда