Отлив на чужди туристи у нас, нямало правила

Румънците нямало да дойдат, защото PCR тестовете са скъпи
14 апр 2021 12:53,
155
Отлив на чужди туристи у нас, нямало правила
Снимка: БГНЕС

Масово чуждестранните туристи се отказват от своите резервации в България, тъй като няма ясни правила за пристигането им в страната ни.

В Кранево разчитат основно на румънски туристи. Те обаче няма да дойдат в страната, тъй като цената на PCR тестовете им струва почти толкова, колкото самото им пребиваване по време на ваканцията им тук.

Иван Николов, който е управител на хотел в Кранево, сподели пред БНТ, че има цялостна липса на резервации. А резервациите, които са били вече направени, са успели да спасят, защото предлагат на туристите компенсации за PCR теста.

Още по темата
"Но това трудно достига до румънския турист като информация. Според мен, реално държавата трябваше да компенсира тези PCR тестове поне за Великденските и майските празници. А за летния сезон трябва да се пусне пазарът извън Европа. Знаем всички какво ще стане, ако се пусне руският пазар да пътува свободно към България, ако бъде навременно обявен", коментира Николов.

Проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара заяви, че за да се случат Великденските празници, пък и сезонът, им трябва чудо, съставено от три малки чудеса: да се смъкне процентът на новозаразените под 4%, да се намали драстично броят на заболелите през последните 14 дни на 100 000 и най-вече да се вдигне процентът на ваксинираните.

Хотелиерите се надяват поне на хубаво време, защото това ще привлече родни туристи и резервации в последния момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
13
 
! Отговори
... преди 3 години
Чета коментарите за БГ морието и се радвам, че от 2006г не съм стъпвал по нашата брегова линия! Не за друго ми нещата не само, че не са се подобрили от 2006г насам, ами и са се влошили! Хора ходете в Гърция или Турция! няма как да ви опиша ако не сте били там! Там наистина сте турист и се отнасят с вас като с важна особа! И да ви кажа в Турция е в ПЪТИ по-евтино отколкото тука! А обслужването е в ХИЛЯДИ пъти ПО-ДОБРО отколкото тука!!!
52
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "Руснаците не трябва да се пускат, за да не стане като източна Украйна!Реваншизма на алкохолиците е жесток!Да не стане после, на алчните мутри да им вземат хотелчетата - тогава ще завият на умряло!..."Те вече взеха това-онова.Камчия, Росенец - руски анклави в България!!!
51
7
 
1
 
! Отговори
Димитрис Ставрос преди 3 години
КАЛЛИМЕРА, БРАТЯ ВУГАРО-ТАТАРИ !ГЪРЦИЯ Е ЛИДЕР, СВЕТОВЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ЛИДЕР, НА 4 МЧСТО В ЕС Зоната . И НА 7-МО МЯСТО В ЦЯЛА ЕВРОПА, ПО ПОСЕЩЕНИЯ !ИМАМЕ НАЙ-ДОБРОТО , КРАСИВО И ЧИСТО МОРЕ НА ЦЯЛАТА ПЛАНЕТАС.ЗА ВАС БЪЛГАРСКИ ТАТАРИ----СПЕЦИАЛНО ЩЕ ВИ ОТПУСНЕМ И ЕДНА НОЩ ''ФРИИ'' , КЪМ ДНИТЕ ПОЧИВКА ЗАПЛАТЕНИ ОТ ВАС .
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дамо дето ГЕРБ отдавна не са на вляст.
49
2
 
16
 
! Отговори
... преди 3 години
Всяка година все едно и също слушаме от черноморските пирати. Няма туристи, държавата да ни даде пари. Сега извинението е Ковид, миналата година пак това, по миналата беше времето, преди това Луната беше в ретрограден Сатурн и на Бойко левото ма_до било побеляло! Айде у лево, като не могат да затварят, да събарят и да се изчисти от ***!
48
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата (тоест тези 500 000 души с нормални заплати над прага, които я издържаме) да компенсираме PCR тестовете на туристите, които ще отидат в на бай Минчо семейния хотел, който ще укрие 90% от приходите си?! Айде нЕма нужда!
47
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не иска да идва, защото сме в червената зона по заболеваемост и с тези неадекватници от ГЕРБ няма измъкване от там. Мутрохотелиерите да не ми дават за пример Гърция, че там 2 месеца излизаха със смс.
46
3
 
28
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 3 години
Ако беше жив нямаше да повярва че всеки втори българин вече е ***. Щеше да напише книги като:*** прави туризъм, *** съставя правителство, *** усвоява Европари, *** строи метро и още много.
45
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е няма начин да не пуснете антибългарската пропаганда така пред сезонно, както правите всяка година...ясно ни е, мразите българия и българите които се препитават от туризма.
44
3
 
18
 
! Отговори
до 45 преди 3 години
Правя същото, но с полети към Гърция ;) Няма място за сравнение с нашето мутро-море.
43
0
 
19
 
! Отговори
бг преди 3 години
Казват някои да вдигнем нивото, та по - платежоспособни клиенти да идват ?!? И поглеждам в "букинг" - бг. хотел на втора линия, три звезди...В графа "екстри" - О, Чудо !?! - "тоалетна хартия" - ти да видиш ниво и чудо ?!?
42
2
 
2
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Варна и Бургас 12 г позолват на герб да провежда антируска политика
41
0
 
22
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Погледнах цените за Албена. Ами няма да отида.При тази липса на туристи да сложиш цени все едно си на Сен Тропе. Отново ще затворят преди да са отворили. Гаранция.
40
1
 
21
 
! Отговори
До Бай Кольо преди 3 години
Абсолютно си прав. На нашето море НЕ СТЪПВАМ. Гърция ей я къде е. Обслужването и качеството са в пъти по високи.
39
21
 
3
 
! Отговори
Идея за тази година преди 3 години
Ол инклузив в Албена. Плащаш си веднъж парите и нямаш повече грижи. Вземаш самолет София-Варна а после от летището във Варна те карат със бусче до хотела.Ако работиш в ИТ и си що-годе кадърен ще можеш да си го позволиш.
38
4
 
19
 
! Отговори
?!?! преди 3 години
Да се пуснел руския пазар?! Кой руснак е луд да дойде след години антируска пропаганда и най- долно подмазваческо плюене срещу Русия.Те си имат турското море , там на ръце ги носят и пътуванията ще се възстановят още от средата на май.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България идват най-пропадналите туристи от чужбина. Трябва да си стигнал дъното на обществото и да си много деградирал, за да дойдеш в България. Чужденците много добре знаят какво представляват нашите мутри на морето, не ги мислете за глупави хората.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако щат да идват да ходят в Израел, където, дори да си ваксиниран ти искат намордник и PCR.
35
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Падна ГЕРБ и проблемите в туризма веднага започнаха.
34
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отида на море, кача се в стаята и гледам, че мутрата вързал дистанционното за климатика с катинар. Ако искам, да ползвам климатик, трябва да платя допълнително 5 лв, такса климатик. Такса паркинг 10 лв на ден, безплатен паркинг има, ама на 300 метра от хотела. Такива ми ти работи. После що няма туристи. Ами аз повече никога няма да отида.