Отлив на чужди туристи у нас, нямало правила

Румънците нямало да дойдат, защото PCR тестовете са скъпи
14 апр 2021 12:53,
155
Отлив на чужди туристи у нас, нямало правила
Снимка: БГНЕС

Масово чуждестранните туристи се отказват от своите резервации в България, тъй като няма ясни правила за пристигането им в страната ни.

В Кранево разчитат основно на румънски туристи. Те обаче няма да дойдат в страната, тъй като цената на PCR тестовете им струва почти толкова, колкото самото им пребиваване по време на ваканцията им тук.

Иван Николов, който е управител на хотел в Кранево, сподели пред БНТ, че има цялостна липса на резервации. А резервациите, които са били вече направени, са успели да спасят, защото предлагат на туристите компенсации за PCR теста.

Още по темата
"Но това трудно достига до румънския турист като информация. Според мен, реално държавата трябваше да компенсира тези PCR тестове поне за Великденските и майските празници. А за летния сезон трябва да се пусне пазарът извън Европа. Знаем всички какво ще стане, ако се пусне руският пазар да пътува свободно към България, ако бъде навременно обявен", коментира Николов.

Проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара заяви, че за да се случат Великденските празници, пък и сезонът, им трябва чудо, съставено от три малки чудеса: да се смъкне процентът на новозаразените под 4%, да се намали драстично броят на заболелите през последните 14 дни на 100 000 и най-вече да се вдигне процентът на ваксинираните.

Хотелиерите се надяват поне на хубаво време, защото това ще привлече родни туристи и резервации в последния момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
30
 
! Отговори
:) преди 3 години
В България по принцип идват само пропаднали типове - секс и алко туризъм. Сега дори тези отпадни елементи не искат да идват.
32
0
 
26
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Чуждите туристи не са разбрали че това е само УСЕЩАНЕ...усещане за корупция, усещане за беззаконие, усещане за бедност, усещане за липса на правила...
31
6
 
23
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
10 години ГЕРБ = анархия. Фалитът е близо!
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали точно туристичесият бранш + ресторантьорският искат всичко да е отворено . Всеки да си ходи насам - натам , да няма никакви ограничения. Вярно , така трудно бихме критериите за безопасна за пътуване/посещаване държава, ама какво да се прави . Ще ходи *** на морето , ще плаща по 300 лв на вечер в мутренските хотели за едно легълце и ще им напълнят гушките пак
29
0
 
9
 
! Отговори
Bara v zanzibara преди 3 години
Що така няма правила ? Това е ужасно !
28
4
 
38
 
! Отговори
турист преди 3 години
Проблема на "родния" туризъм е призрака на "Балкантурист" !Персонал с ниски заплати оставенда краде и дерибейства над туриста ! Шмекерлъци и тарикатлъци, доене на пари за всичко ! Миналата година след 20 год. пауза се излъгах за 2 нощувки в Обзор.В банята нямаше дори сапунче от 10 ст. В кръчмата ме надписаха "само" с 40 лв. за 4 бири и 2 порции сафрид. Никога, ама никога повече на бг. курорт !!!
27
4
 
20
 
! Отговори
Ник преди 3 години
Няма, да, заради най омразното управление на Майка България - на пп ГЕРБ.Те, българите не искат да са туристи в Бг, камо ли чужденците.
26
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай КольоОтиди да живееш някъде другаде. Такива мрънкащи като теб не помагат нито на теб нито на държавата. По добре е мрънкащите да ви няма в България.
25
9
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами като няма правила да ходят в Занзибар, нашето Черноморие трябва да стане бутиково, само за отбрани клиенти, дано и тези с Чалготеките се запилеят нанякъди, за да останем само истинските ценители ... !!!
24
4
 
8
 
! Отговори
коко преди 3 години
министри калинки ,министър прецедадел същия ТОИ чакъл да му наредят от Бруксел какво да прави..о Боже опази България от такива калинки".гърци,кипърци,сърби.хървати грузинци,руснаци, израелци се споразумяха за валидност на зелените паспорти и туризма им тръгна,а в България чакали чакайте да дойдат украинците
23
1
 
19
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 3 години
Ние от Исторически парк пожелаваме фалит на мутрите по мутроморието и събаряне на бетоните им!
22
5
 
36
 
! Отговори
Бай Кольо преди 3 години
Правила може и да няма но за сметка на това има:- мърсотия- мутри- мазут- бетон- екс...кременти- такса празен стол- такса бърбарон- такса пясък- такса въздух- такса вода- такса слънцеНе разбирам какво не им харесва на чужденците...
21
2
 
5
 
! Отговори
Teрминатор преди 3 години
Новото правителство да праща МаяМа на морето /д/русалка да става и да им взима парите на румънците. Нея я бива в това.
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не знам да има държава да приема хора отвън без ПСР. За какво пишете такива теми незнамИма доста хора където пътуваме навсякаде искат ПСРНяма авиокомпания дето да те качи без ПСР
19
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо мислят , че няма правила .Където и да отидеш всичко е заградено , платено ,резервирано и тн...Паркинг платен , чадър платен , достъп платен Само да вметна , че в закона е записано че крайбрежието е изключителна държавна собственост и всеки има свободен достъп до плажа , но това са някакви подробности ....важното е , че има правила !
18
0
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Бре, ами сигинка, ко праим?То как да има правила, като е пълна анархия у нас- беззаконие, корупция, ниска култура на обслужване, високи цени( най-вече за нас- българите). Всичко това се знае и от хора, още не посетили БГ. Удобствата на много турски курорти предлагат много повече от тук.
17
11
 
5
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 3 години
Ние, от най-големия Исторически парк в света вече имаме 4891 ранни резервации в нашите нови къщи за гости в тракийски стил и за нашия нов спа комплекс в римски стил. Очакваме добър сезон, въпреки слабия туризъм! Всичко е до мениджмънта! Основно ще идват израелци,защото там вече са ваксинирани всички!
16
2
 
13
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
Този частен предприемач иска завръщане на социализма у нас. Тй не е насно, че не само печалбите, но и рисковете се поемат от частния предприемач. Той не знае, че за да успееш в тризма, трябва да разбираш от геополитика. Какви руски туристи може да очаква при сегашнат обстановка? Отворил ли руски сайтове поне, за да види кои дестинации препоръчва руското правителство на своите граждани след ограниченията на полетите до Турция? Чети, чети, то сляхото окато прави!
15
11
 
6
 
! Отговори
Ддд преди 3 години
Когато затвориш целия свят за вирус с 0.00024 процента смъртност и стадото се кефи
14
1
 
22
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Освен че ПСР тестовете са скъпи, също цялото пътуване се усложнява. Човек се плаши -какво би станло ако тестът ми излезне положителен. Или дори не моя тест, но на някой от пасажерите в полета? Къде ще стоя в карантина?Като отида на почивка, какво ще правя? Със маска ли ще стоя на плажа? Ще има ли бюфет. Такива работиМного хора решават че пречките и рисковете не си заслужават наградата.Въпросът е- хубаво ще отида но"Ще си почина ли изобщо?"Това е за птуване към всяка туристическа държава.