Обявиха частично бедствено положение във Велинград

Разрушени са диги на река Малка Мътница
15 апр 2021 07:30, Анисия Иванова
12
Обявиха частично бедствено положение във Велинград
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Във Велинград обявиха частично бедствено положение заради разрушени диги на река Малка Мътница, следствие на контролирано изпускане на язовир „Малка Мътница“.

Решението е взето на извънредно заседание на Общинския щаб. Обявеното бедствено положение е за период от 7 дни – от 12:00 часа на 14 април до 12:00 часа на 21 април.

Част от близките земеделски земи са залети, има опасност от заливане на подстанция - Велинград. Ако бъде залята тя, може да останат без електрозахранване двете общини Велинград и Ракитово.

Кметът Костадин Коев отказа коментар, тъй като микросъоръжението не е общинска собственост. Очаква се реакцията на областната управа в Пазарджик.

За седемдневния период, с цел опазване живота и здравето на населението, се ограничава движението на хора и автомобили от двете страни на поречието на река Малка Мътница, от язовир Малка Мътница до вливането й в река Мътница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
напредъка преди 3 години
До Ай Честиту!От суша и воден режим към наводнения...
5
0
 
13
 
! Отговори
Ай Честиту! преди 3 години
Корабът на ГЕРБ потъва бавно -но за сметка на това "контролирано"!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вчера вода нямаше днеска във вода газим. Кво е туй.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калинките на ГЕРБ, пак са се проявили.
2
0
 
10
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Язовира не бил на община Велинград?! Интересно чий е!? Има ли ВЕЦ на тоя микроязовир?! Защо са отворили изпускателите на 100% след като е контролирано?! Не, че нещо, но тези със залетите ниви да знаят кого да съдят! И ако някой от тези със залетите ниви чете тия постове го съветвам да се събере с другите собственици на наводнени имоти и да заведат колективен иск!
1
0
 
12
 
! Отговори
Познавач Разузнавач преди 3 години
следствие на контролирано изпускане на язовир Малка Мътница.Явно не е било "контролирано" а некъдърно! ОТ Герб службите какво да очаквате??- ДПУСЯ е една структура в която има само калинки и лежанки-