Деца със специални нужди "избутани" до център за бездомни

Няма автобусна спирка, зоната е промишлена
17
Деца със специални нужди "избутани" до център за бездомни
Снимка: Кадър Нова тв

Родители от Варна са притеснени, че децата им със специални потребности нямат друг вариант за обучение, освен училище, което е разположено в непосредствена близост до център за бездомни хора. Те се събраха на протест в сградата на Центъра.

"Преместването се случи след пролетната ваканция. Видяното през първия ден предизвика в нас пълен шок. Имаше разхвърляни боклуци, чужди хора, сградата се намира в промишлена зона. Това не е място, подходящо за училище. Ние сме притиснати, тъй като децата ни са със специални потребности и няма къде другаде да се обучават. Не мога да приема, че трябва да бъдем подложени на подобни унижения", заяви пред Нова тв майка на едно от децата, обучаващи се в центъра.

Сред другите проблеми, пред които трябва да се изправят родители, е липсата на удобен транспорт. Преди преместването децата са се обучавали в сграда, която се е намирала в близост до спирка на градския транспорт. Сега най-близката спирка е на около 15 минути пеша и през маршрут, който не е пригоден за хора с увреждания.

"За хора в инвалидни колички мисията е невъзможна", смятат родителите.

"Сградата е бивше училище и беше изготвен специален проект. На базата на него бяха извършени строително-монтажни дейности. Големите класни стаи са разделени на малки помещения. Парцелът предстои да бъде реновиран, има сгради, които трябва да бъдат съборени", обясни Звезделин Златев от дирекция "Образование" към Община Варна.

Директорът на Центъра Светлана Иванова също е на мнение, че сградата е подходяща за децата.


17
Още от Страната
Бившият кмет на Благоевград: Съвестта ми е чиста
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
3
 
! Отговори
1234567890 преди 4 седмици
С какво тези с уврежданията са по-заслужили от бездомниците??? Много от тях са бездомни поради имотни измамници, много от тях са останали безработни поради ***-олигархични шефове. Отказвам от моите данъци да се отглеждат такива с увреждания, техните майки са уведомени, че ще родят дете с увреждане, родили са по своя воля, а сега искат ние да ги отглеждаме. Искам парите, които се дават за тези, да се дават на нормални, български деца, които ще работят за България.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мутренска работа...
7
3
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 седмици
герП не ги е грижа за Българските деца, само за децата на платените им избиратели !!!
6
3
 
9
 
! Отговори
Тя ви обеща преди 4 седмици
Оплачете се на Мая !
Нали ревахте с нея по площадите.
Сега ще ви оправи !
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Промяната на радеФ е факт!
4
4
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 седмици
Те още не са дошли, вече са ви виновни-ей, простаци сте, ама големи простаци!!!!!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Благодарете на долното ченгенце далавери симьонов, строящият върху дюни никаквец. Нали ви каза че сте кресливи майки на ypyди.
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С идването на власт на радеФ и чaлrapите това ще е ежедневие
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има такъв народ!!!