Отварят детски центрове, клубове от понеделник

Запълненият капацитет трябва да е не повече от 50%
16 апр 2021 19:36, Петя Славова
12
Отварят детски центрове, клубове от понеделник
Снимка: БГНЕС

От 19 април, посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес заповед.

Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април преустановени остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.


12
Още от Страната
Една жертва и четирима ранени при катастрофа край Айтос
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми те и до сега си работеха. Колко снимки от празнуване в такива има по социалните мрежи . Нито мерките са се спазвали , нито контрол има. Държава-пародия.
1
1
 
3
 
! Отговори
Момо преди 2 седмици
Чудесно!
Чакам да отворят границите за свободно пътуване поне в рамките на ЕС.