Бойко Борисов: Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване

По думите на премиера той е правен от над 200 човеща
Обновена: 18 апр 2021 11:06 | 18 апр 2021 10:02, Петя Славова
865

Снимка: БГНЕС

Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване – той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли.

Това каза на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ тази сутрин премиерът в оставка Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

В началото на пресконференцията Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.

Още по темата

Умолявам колегите, най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план. Единственото, което не сме писали, е асфалт. Готови сме във всеки един момент да го представим, но той трябва да бъде четен от хора, които разбират и от експерти, каза още Бойко Борисов.

Според него след като се е видяло, че има ново мнозинство в Народното събрание: "Росенец повече няма да бъде закачан, бъдете сигурни, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламента. Колко по-спокоен? Сега имате пълно мнозинство. Направете ги, докога ще чакаме!".

Вече за всеки стана ясно, че ГЕРБ и ДПС нямат нищо общо, каза още Борисов и добави: Целият Росенец е добре координиран между "Да, България" и ДПС. Сега нали виждате как гласуват – ще зададете ли въпроса дали има тайно мнозинство, след като навсякъде гласуват заедно, обърна се Борисов към медиите в централата на партията му.

Относно разпускането на Националния оперативен щаб, Борисов предложи, д-р Александър Симидчиев да го оглави и той да дава указания на министрите докато има ново правителство как да действа.

Премиерът в оставка отново изтъкна, че благодарение на него в България не сме разбрали за миграционна криза. Вие не разбрахте и за гръцката финансова криза. В понеделник като дойдат плащанията, ще дойдат 8 млрд. лева във фискалния резерв по време на пандемия. Българите, в голямата си част от бизнесите, не разбраха, че има пандемия, заяви той.

Планът за възстановяване е депозиран в парламента, те ме викат там, за да правят народен съд. Защо да се явя като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин, заяви Борисов в отговор на журналисти дали ще се яви в Народното събрание на 21 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


865
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
626
2
 
13
 
! Отговори
скука преди 3 години
Радев искаше за излязат мутрите. Сега ще гледаме.
625
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПЛАНА Е СЛЕДНИЯ;Другари,спасявайте се поединично кой както намери за добре.
624
6
 
16
 
! Отговори
До Истукан преди 3 години
Сега да видим Радев как ще се извинява на народа.
623
16
 
12
 
! Отговори
радул преди 3 години
Този съсипа държавата и си мисли ,че няма да да му се търси сметка ли ?
622
9
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Шиши не дава.
621
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстуканИ за какво да се извиняват?
620
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки всички изцепки Планът за възстановяване ще бъде подаден в Брюксел до края на април - залагам си аналния канал ! Политическата мафия в никакъв случай няма да пропусне да хапне тези 12 милиарда ! Всички тези в парламента затова са там - заради тлъстата хапка !
619
22
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Вместо да се чувстват виновни герберите и да се извинят, те се държат лицемерно и нагло. Как да гласувате пак за тях. Издъниха се многократно. Не стават.
618
13
 
5
 
! Отговори
представяте ли си преди 3 години
На каква хранилка трябва да си бил ,че да твърдиш ,че до сега е бил ,,златния век,, Направо данъчните и всички институции да се самосезират в това число и европол .
617
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко чухме от Тиквата и неговите суфльори, само не и някой да си признае къде са сгрешили за да си скубят косата със 75 дупетата.
616
12
 
5
 
! Отговори
Златния век преди 3 години
За някои хора приключи и дано доиде видов ден .ЧЕ тябва да се връща златото от златния век .
615
17
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
До АнонименКризата я създадоха герберите. Златен век никога не е имало по време на управлението на ГЕРБ. Златните мини ги подариха на чужди компании и сега няма нищо в тази държава.
614
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идва криза, това е.
613
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златния Век на България приключи. След панаирите в парламента следват години на политическа, икономическа, социална криза и упадък. Гарантирано от чалгопитеците.
612
15
 
6
 
! Отговори
Като не те щеше преди 3 години
Народа защо прати полицията да ти върши работата зад колоните ,само и само да останеш и да направиш ти изборите-- е направи ги и сега онези зад колоните ти искат сметката . Ние не бързае и пет пъти можем да ходим на избори и със твойта държава и без нея все тая, тя като не работи за народа не ни трябва.
611
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ги избрахме не да помагат на хората ,и да станат по добре и да грабят ,такъв цирк в парламента,наглост господа мутри и комунисти заедно с кьопавия чалгар.
610
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия планове в лудницата ще ни вкарвате целят нород
609
1
 
24
 
! Отговори
туй то преди 3 години
Румен искаше оставка ведно с мутрите на Мая и Слави. Бойко подаде оставка и НС я прие. Сега, ако на Бойко му е на сърце, може да им услужи като публикува в интернет плана.Протестърите могат да го прочетат и да създадат свой на основа плана на Бойко.Но какво ще внесат в ЕК си е тяхно задължение и отговорност.Ако не им отърва, или се чустват несигурни, могат да гласуват за правителство на ГЕРБ.
608
18
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Същността на плана за спасение е да се напечатат едни пари без покритие, които да ни дадат назаем и да ги изплащаме с лихвите. Двойно ограбване - веднъж с инфлацията от парите без покритие, веднъж с лихвите и зависимостите. България трябва да се отвърже от еврото в момента, в който пуснат печатницата.
607
4
 
14
 
! Отговори
НЯМА ТАКЪВ НАРОД преди 3 години
Има ПЛАН и Той се казва РАН -ЪТ ! Ама само не го преписвайте на БАЦЕ защото БАЦЕ по това време вардеше бай Тошо !