Отлив на чужденци по Черноморието ни през празниците

С какви проблеми стартира летния сезон у нас?
18 апр 2021 14:30, Петя Славова
86
Отлив на чужденци по Черноморието ни през празниците
Снимка: БГНЕС

Дни преди старта на летния туристически сезон много от хотелите по Северното Черноморие няма да отворят врати за Великден. Причината - отлив на резервации на по-голямата част от чуждестранните туристи заради PCR тестовете, които се изискват.

Още по темата

"Тези PCR тестове се оказа, че са голяма пречка основно за влизането в България на чужди гости и много е важно министерството да предприеме много бързи мерки за отваряне на зелените коридори за гости, които идват да почиват в България", смята Христо Пенев - зам.-директор на к.к. Албена.

И така въпреки перфектните условия за летен туризъм от общо 30 хотела в Албена за Великден ще отворят само три.

А от Варненската туристическа камара цитират примера на съседите.

"Всички държави около нас са невероятно активни в промотиране на услугата си за туризъм, а ние изоставаме в това отношение", казва Илин Димитров - председател на Варненска туристическа камара.

Така на практика на браншът остава да разчита основно на български туристи, а добрата новина в случая е, че голяма част от тях ще открият летния сезон по родното Черноморие.

"Поемането на разноските за PCR тест би било трудно. Крачката би била облекчаваща, но тя ще бъде тежка за бизнеса", обясни пред Нова тв Павлина Илиева от "Бъдеще за туризма".

Гърция рестартира туризма, отменя някои ограничения

"Туризмът винаги се е отличавал като особено форма на стопанска дейност. Той е изключително гъвкав отрасъл. Ние можем да поемем разноските по PCR теста, но при връщането си в родината той ще трябва да бъде в карантина. Това обезсмисля цялата идея", добави заместник-председателят на Асоциацията на туристическите агенции проф. Георги Рачев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема вече - Варна морето хубавите жени..... мутрагените сигурно кръв *** :))
14
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Чалгарят е в подчинено положение спрямо коалиционните му партньори от Демократична България на Иван Костов и Изправете се мутри от вън на Джордж Сорос. В тяхната програма влиза твърд локдаун за години напред и ликвидиране на туризма като отрасъл в полза на Турция и Гърция, където международните играчи имат вериги от ол инклузив хотели. Глупчовци запомнете едно-българския туризъм вече е продаден за едно левче както навремето стана с БГА Балкан!
13
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е па какво да правят по Черноморието на 10градуса - Да не са алтави ? да ядът развалено месо , да пият алкохол менте и да купуват турски якета - е,свършиха баламите
12
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още една гръцка или турско спонсорирана статия,....да убие българския бизнес и хората препитаващи се от него! гнусен, гнусен вестник сте.
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка година да е така приватизатори
10
1
 
15
 
! Отговори
Да питат толопа преди 3 години
Що разпусна всичко за изборите и станахме червена зона. Естествено че няма да дойдат да се заразят хахаха
9
0
 
24
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Кои ние ще им плащаме PCR-те проф.рачев? За твоя информацич работя в болница и когато ми потрябва си го плащам от джоба !
8
0
 
26
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Проблемът не е само в изисквания на границата с България PCR тест. След като се завърнат в родните си страни, на гостувалите в България се налага 14- дневна карантина.По тази причина няма да дойдат хиляди румънци по Северното Черноморие.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е само ПЦР а и ваксина вече. Лекарите искат и всяка година по 2-3 дози нова ваксина.
6
0
 
38
 
! Отговори
9978 преди 3 години
"Всички държави около нас са невероятно активни в промотиране на услугата си за туризъм, а ние изоставаме в това отношение", казва Илин Димитров - председател на Варненска туристическа камара. Защо изоставате? Пак ли държавата е длъжна да промотира вашата услуга за алкохолен, дрога- и секс- туризъм? Разсипахте плажовете. Бетонирахте целите курорти. Надули сте цените. Сега се тюхкате, че не идват чужденци. За какво с ви тези камари, сдружения и асоциации, щом като не знаят как да привлекат гости?
5
2
 
23
 
! Отговори
Смешник преди 3 години
Е значи няма се оплакват, че нямат кадри.
4
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е само началото! Държавата се тресе, няма орган, който да контролира разпространението на ковид, нестабилност, връщане на комунисти на власт, никой няма да дойде, даже и руснаците. А и очакването, че американски кораби ще са по нашите води... забравете за сезона! Направо обявявайте фалитите!
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без ПЦР болниците ще се напълнят с болни и умрели.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да ги закрият , съборят и поправят дюните.
1
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите ще провалят този туристически сезон. Хиляди служители ще бъдат съкратени и то без обещетения.