Отлив на чужденци по Черноморието ни през празниците

С какви проблеми стартира летния сезон у нас?
18 апр 2021 14:30, Петя Славова
86
Отлив на чужденци по Черноморието ни през празниците
Снимка: БГНЕС

Дни преди старта на летния туристически сезон много от хотелите по Северното Черноморие няма да отворят врати за Великден. Причината - отлив на резервации на по-голямата част от чуждестранните туристи заради PCR тестовете, които се изискват.

Още по темата

"Тези PCR тестове се оказа, че са голяма пречка основно за влизането в България на чужди гости и много е важно министерството да предприеме много бързи мерки за отваряне на зелените коридори за гости, които идват да почиват в България", смята Христо Пенев - зам.-директор на к.к. Албена.

И така въпреки перфектните условия за летен туризъм от общо 30 хотела в Албена за Великден ще отворят само три.

А от Варненската туристическа камара цитират примера на съседите.

"Всички държави около нас са невероятно активни в промотиране на услугата си за туризъм, а ние изоставаме в това отношение", казва Илин Димитров - председател на Варненска туристическа камара.

Така на практика на браншът остава да разчита основно на български туристи, а добрата новина в случая е, че голяма част от тях ще открият летния сезон по родното Черноморие.

"Поемането на разноските за PCR тест би било трудно. Крачката би била облекчаваща, но тя ще бъде тежка за бизнеса", обясни пред Нова тв Павлина Илиева от "Бъдеще за туризма".

Гърция рестартира туризма, отменя някои ограничения

"Туризмът винаги се е отличавал като особено форма на стопанска дейност. Той е изключително гъвкав отрасъл. Ние можем да поемем разноските по PCR теста, но при връщането си в родината той ще трябва да бъде в карантина. Това обезсмисля цялата идея", добави заместник-председателят на Асоциацията на туристическите агенции проф. Георги Рачев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в страните около нас искат PCR, но много интересно при тях отлив няма. Питат ли се хотелиерчетата защо никой не иска да дойде да почива на място потънало в зараза, първенци по смъртност, ниско качество на услугите в бетонни мастодонти ? Ами хората имат инктинкт за самосъхранение и да махнат теста , пак няма да дойдат!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам че бизнеса е печеливш щом измислиха цял коронавирус за да го фалират и изкупят на безценица. Жалко за напразно погубените животи, но би трябвало виновните да понесат отговорността. Това е чудовищна манипулация. Защо правителствата не търсят отговорността за коронавируса, кой го пусна...и защо загиват невинни хора уж просто така, но кой го пусна проклетия вирус бе ...Кой го създаде и пусна на хората. Вие сте съучастници щом не търсите отговора..
53
4
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
На времето партийните събрания поощряваха критиката и самокритиката.Сега е момента, да видим президента как вижда създалата се ситуация.Защото определено, той е главно действащо лице.Преди няколко дни изтече информация че са свързани със Слави, но очевидно не афишират връзката.
52
6
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Еми натискайте Дългия да прави правителство и да ви спасява. Плюха всички по Бойко .... а той реално управляваше по време на криза ... която все още продължава и май май не иска никой да управлява :) Тарикати ! Начело с Тошко Афирканския....
51
2
 
2
 
! Отговори
Дружба вовеки преди 2 години
Сега Румен ще се обади по телефона на аверите в Москва и те ще изпратят туристи за да покажат руский палчик на Ердоган дето пуща ахмериканците в Черно Море.Сега ние сме приятели с Русия!
50
2
 
2
 
! Отговори
внимавай преди 2 години
Аз четох за България преди два дни. Гледах снимката на Мая и онази от Мултигруп и си спомних една картинка /с котарака и лисицата/ от книжките за Пинокио, където му казват да си зарови парите защото ще поникне дърво и листата ще бъдат пари.И си помислих, дали и аз като Пинокио не си пращам спестяванията в България?Банковата система БЕШЕ сигурна допреди месец, но ... По-добре да ги държа на по-сигурно място.
49
5
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 2 години
България цяла година беше залята от протести.В България мутрите съставят правителство на мнозинството и не се знае как ще се развият събитията от тук нататък. Възможни са граждански вълнения.Аз не бих жертвал парите и отпуската си да посещавам България.
48
2
 
4
 
! Отговори
мда2 преди 2 години
При положение че в Гърция има по-добри условия, без риск в ковид свободните острови. При малка разлика в цената.
47
1
 
2
 
! Отговори
мда преди 2 години
Не са прости - да дойдат тук да им сложат коронката. Няма как да стане това.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стратега от Мировяне 51Комичеб ГЛУ..ПАК си !!След Крадеца от банкя другите ми се струват като херувимчета.Да ти е написано на челото Бойко М. Борисов и да викаш "Дръжте крадеца" е мнооого тъпУ !!!Точно какъвто си и тИ !!
45
6
 
2
 
! Отговори
Стратега от Мировяне преди 2 години
Тошко и Славчо ще ви оправят с любезното съдействие на онази мая, тази червената татяна, онзи изцъкления генерал и този дето го бутаха лятото на Росенец ... схемата им 4 4 2 по 40% за тях и 20% за онзи с юмрука
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото правителство да докара туристи
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великден не е празник на туризма.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
моренце с мирис на лайн.нце. Не, мерси. Да фалират мутрохотелите и мутроресторантите час по-скоро! На никого няма да липсват!
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте ги разкостили мутрагените, направо да ги съжалиш :))) Една позната има 11 милки кредит, сега ще го плаща в натура :))
40
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Високи цени, калпава храна, лошо отношение. Какво да ме привлече?
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хотелите като искат туристи да си одигурвт тестовете много е просто обаче искат само да печелят
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туризъм ще има чак като се махнат мафията герб и евроге.йският съюз ;) Всичко друго е бошлаф
37
3
 
2
 
! Отговори
Ще дойде време преди 2 години
До КабелатЩе ти обясня. Бавно и спокойно. Имай търпение.
36
2
 
21
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
Кви перфектни условия, и къв летен туризъм, като навън е 1 градуса дъжд?Не, никой не ви е длъжен да плаща от данъците си, затова, че сте се окупирали морето ни с хотелите си.