Летният сезон ще разчита на резервации в последната минута

Приравняване на антигенни тестове с PCR-и за чужденци искат туроператори
21 апр 2021 14:07, Петя Славова
9
Летният сезон ще разчита на резервации в последната минута
Снимка: БГНЕС

Признаване на антигенните тестове наравно с PCR-ите, въвеждане на субсидии и за туроператорите, които довеждат гости по суша, както и незабавно да започне издаването на визи. Това са поискали хотелиери от Златни пясъци на среща с вицепремиера в оставка и министър на туризма Марияна Николова.

Очертава се летният сезон да бъде подчинен на резервациите в последната минута, е заявил председателят на съюза на хотелиерите в Златни пясъци Георги Щерев.

Още по темата
Необходимо е да започне издаването на визи за руски граждани, независимо, че към момента няма двустранна договореност за зелен коридор между двете страни, съобщава "Монитор".

България се очертава като възможна алтернатива на Турция за привличане на руски туристи през това лято, но за да се случи това държавата ни трябва да реагира възможно най-бързо и ефективно, смятат хотелиерите. Затова е нужно да се издават визи при отваряне на границите да имаме готови кандидат-туристи, е подчерта Щерев.

Ясно е, че външно и здравно министерство трябва да отворят границите, но докато чакаме това да се случи, трябва да се ползват работещите в центровете ни в Русия и да издават визи, подчерта той. Освен това е нужно визите да се издават бързо, а цената на експресни визи на цената на обикновенните заради спецификите на сезона, който се очертава да бъде подчинен на резервациите в последната минута, посочи Щерев.

По време на срещата хотелиерите са настояли още за отпадане на PCR тестовете за пристигащите туристи, за признаване на антигенните тестове наравно с PCR-ите, за осигуряване на безплатни чадъри на плажовете за всички гости в хотелите и евтини такива за останалите почиващи, въвеждане на субсидии и за туроператорите, които довеждат гости по суша, подобно на 35 евро, които се дават на пристигане със самолетен полет турист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките, не схванаха че в следващите няколко години този бранш е аут. Искат, не искат, пискат, не пискат - това е положението.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв кев.... Псевдо хотелиерите за втора година ще вият на умряло. Глад за бетономорието, най сетне.
2
3
 
7
 
! Отговори
mery преди 2 години
Който има пари да дойде в България на почивка ще има пари и за PCR тест. Разликата в цените на двата теста не са толкова големи. Вижте Гърция в нея се влиза с QR кодове, тестове или удостоверения за 2 дози ваксина. Вече втори сезон българските хотелиери не се научиха, че трябва да си променят политиката и да разчитат на българите.
1
2
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Гладна Кокошпа, Просо - Сънува!