Разбиха фабрика за тютюн край Пловдив

Полицията е иззела близо 2,7 тона безакцизна стока и оборудване
21 апр 2021 18:20, Ния Христова
10
Разбиха фабрика за тютюн край Пловдив
Снимка: Pixabay
Полицията в Пловдив разби нелегална фабрика за тютюн в близкото село Бенковски.
 
Иззети са близо 2,7 тона безакцизна стока и оборудване. Трима души са задържани.
 
При проведена специализирана полицейска операция в гаражно помещение в село Бенковски е открито голямо количество тютюнева суровина. Иззети са близо 2,7 тона безакцизна стока, машини, кантари, чували с фино нарязан тютюн- готов за реализация и суровина във вид на балирани тютюневи листа. 
 
Трима мъже на възраст 23, 25 и 44 години са задържани. Единия от тях е направил самопризнания, че стопанисва имота под наем. Само един от закопчаните е криминално проявен по линия акцизни стоки без бандерол. 
 
По случая е започнато досъдебно производство, водено под надзора на компетентната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо закриха собственото производство? Бай Бойко много се хвали. За какво!? Че си колония без право да решава какво да произвежда?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли?
4
1
 
5
 
! Отговори
Борисов преди 2 години
Борисов от години е намесен в незаконния бизнес с цигари.Сводка от 1998 на МВР разкрива ,че е притежавал заедно с Маджо фирмата "Тео Интернешенъл" която се е занимавал с незаконно произвоство на цигари.Борисов продаде Булгартабак на Пеевски - кулминацията беше когато Турция привика Цацаров да се обяснява за контрабандните цигари на Пеевски в Турция.След това Борисов за да защити престъпната си империя се сългаси да предава на Ердоган политически бегълци. В разрез с женевската конвенция.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз едноне разбирам.Хем им дават мизерни пари на тютюнопроизводителите,хем не им разрешават някъкво количество да си пласират сами.Защо се прави това?Нали трябва да се подпомагат хората,да се освобождават да се развиват?Излиза,че държавата хем има монопол,хем държи хората умишлено в мизерия.Кокла не го яде,ама и на другите не го дава.Еми дай му акциз да си пласира сам и да ти плаща данък!За определено количество естествено не за цялото.До кога забрани,глоби,актове съдилища комунистически методи?!
2
1
 
9
 
! Отговори
стефчо преди 2 години
Пълни глупости и само търсят начини да ни държат в подчинение и роби. По лошото бай Тошово време по селата се гледаше тютюн и се продваше на държавата за някави мижави пари. Във всяка къща имаше по един тон суха листна маса и дядовците пушеха само от него. Сега е голямо престъпление да те хванат със 50 грама тютюн или домашна ракия....баси и свободата и демокрацията. 1000 пъти сме по-зле от 80-те години!
1
1
 
0
 
! Отговори
Тютюн преди 2 години
Държане, продаване, обработка на нарязан тютюн не е престъпление, а административно нарушение по ЗАДС. Има си утвърдени грамажи и опаковки, според които тютюна се продава и на които опаковки се поставя бандерол. Ако не е в такива утвърдени законово опаковки, без съответния бандерол, а насипно, в чували и разфасовки по 1 кило, полицията няма работа там, а митницата.