ТЕЦ-София иска скок на парното и топлата вода с 15% от юли

Исканото увеличение при останалите дружества е между 5 и 71%
67
ТЕЦ-София иска скок на парното и топлата вода с 15% от юли
Снимка: Pixabay

"Топлофикация София" е поискала парното и топлата вода да поскъпнат с 15 процента от юли, а токът, произведен от нея по комбиниран начин - с 32 на сто, съобщи БНР.

Исканото увеличение при останалите дружества е между 5 и 71 процента за топлоенергията.

До края на миналия месец всички дружества трябваше да внесат в енергийния регулатор своите искания за промяна в цените на произвежданите от тях топлоенергия и ток.

С писмо Столичната топлофикация тогава е поискала от Комисията отлагане с няколко дни, а поисканите от нея цени стават ясни сега, след публикуването им от регулатора и предвиждат 15-процентен скок на парното и топлата вода.

Втората по големина топлофикация - Пловдивската, още в края на март обяви, че ще поиска да продава топлоенергията си с 23 на сто по-скъпо.

За най-голям скок настояват топлофикациите във Велико Търново - със 71 на сто и в Перник - с 61 процента. От дружеството във Враца изчисляват, че при тях увеличението трябва да е с 41 на сто, в Бургас - с една трета, а в Плевен - с 16 процента. Най-малко поскъпване са поискали Варненската топлофикация - със 7 на сто, и Сливенското дружество - 5 процента.

При произвеждания по високотехнологичен начин ток исканията за поскъпване се движат между 17 и 40 процента. Тези заявления на топлофикациите енергийният регулатор ще разгледа през месец юни, но досегашната практика сочи, че дружествата искат доста по-високи цени от тези, които накрая Комисията за енергийно и водно регулиране постановява.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: парнотопла водатец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Саботаж по всички линии. След нас - потоп! Честито ви нови цени. От герп с любов.
23
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
преди 1989 г за 88 кв м в люлин сметката беше 8.80 лв като горното прозорче навратата беше отворено защото е много топло сега когато сме газов хъб на балканитекакво става вместо цената да се намалява тя се увеличава манолова да влиза вбулгаргаз да види какво става
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LinaЛупа, явно си в София от няколко години, затова не знаеш, че игричките с Топлофикация София са от създаването и, през 60-те години на миналия век, а не от последните 10 години. Бъди здрав.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък, въпреки, че съм убеден демократ, искам цялото ръководство на Топлофикация София за последните 40 години, начело с Вальо Топлото да бъдат екзекутирани публично на стадиона. Мечти, мечти....
20
1
 
5
 
! Отговори
Негър Скиор преди 3 години
Ако фалира ще липсва само на Газпром. Потребителите няма да плачем. Фалит и готово.
19
0
 
6
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ще го получат даже с 20% това от кога го чака обичаният от всички ни велик математик негово величество Иванов.
18
1
 
16
 
! Отговори
Порнофикация преди 3 години
Шефа на ***(топлофикация) има нова любовница, а колата и е стар модел петгодишна, и на почивки в Дубай и на Малдивите трябва да се ходи. Все някой трябва да ги плаща тези непредвидени разходи, така че и през юли - сметка.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и ВМРО доказват,че работодател им е Путин.Действията им го доказват. Те съсипват България и народа. Това което правят е най-антиБългарското.По зле е от предателя на Левски.Тези най-нахално ни унищожават. Вдигнаха газта,следва парното,ток и всичко. Да не говорим колко е зависима индустрията и транспорта от газта,както и цената на останалите горива.Да не говорим за милярдите които губим от концесиите от последните три дни.Ужас се нарича.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера как може да подкрепяте хора които красота от нас от България имот Европейските граждани и сега съсипват окончателно всички нас. Това ,че сте гласували антинБСП и сте имали някаква изгода,не трябва да Ви заблуждава.ГЕРБ и ВМРО искат да унищожат България.Те са слуги на ПУТИН . Аз нямам нищо против Русия,даже ги съжалявам и те като нас са жертви на един и същи човек.
15
0
 
2
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Баш,башшш.... лешПром БгДо ЕЦБ 2 процента инфлация . А!!?
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никаква дизерсификация.ГЕРБ и ВМРО направиха Руски поток, въпреки че проека започна преди 2 години. А другия поток е в началото въпреки,че е започнат от 2009г.За това ще има последствия за икономиката заради монопола на газта,а също така ще плащаме и санкции.ГЕРБ и ВМРО включиха всички механизми за да унищожат България.Всичко е планувано и нарочно направено.Не знам обаче за кой работят и каква е крайната цел.Аз подозирам намеса на Путин. ГЕРБ и ВМРО са Троянския Кон в НАТО.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и ВМРО не стига ,че красота яко, сега искат и да унищожат и Българина.При условие , че е криза направиха концесии с неизгодни договори за Българи за милиарди евра. Увеличиха цената на газта и от там всичко ,както виждате сеганпарното ще вдигнат.ГЕРБ и ВМРО унищожават България. Ще трябва да има осъдени. Иначе ще.трябва да се организираме и сами да им дадем присъдата. Първо унищожи малките населени места,сега започна и останалите.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко иска да отмъщава по всичкимвъзможни начини. Увеличи цената на газта. Сега ще увеличи парното . Да не говорим за зделките които направи от Понеделник до сряда за милиарди евра. Съсипва Българската икономика и съсипва всички нас. ГЕРБ и ВМРО са най-анто Българските партии. Те прогресивно унищожават България. За кого работят не знам.
11
0
 
23
 
! Отговори
измамата Топлофикаци преди 3 години
Бучат ти едни радиатори. Слагат ти топломер, който показва нещо си. После си правят сметката за заплати и кражби и се разпределя равномерно. Ти колко си ползвал няма никакво значение.
10
0
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Дори когато си купувате апартамент- и няма Парно-това се води "екстра"!!!!
9
0
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
В Бургас хората се чудят как да се откажат от Парното- ТЕ дори не подозират и кой е собственика на Топлофикация- един бандит-Ковачки
8
0
 
21
 
! Отговори
Цените преди 3 години
На топлото, тока хвърчот до небесата в сровнение с доходите. Увиличението на пенсиите отдавна е изядено от цените. А този интригант отново говори как всичко е ОК. Лошото е, че няма същият да каже и обясни защо растат цените на тока и топлото и то сред изборите. Това май е капанът на жипко за следващите управляващи.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха като газта пада с 150 процента те дигат цената на парното защото газта се е качила?!Когато вдигат газта на борсата те пак вдигат цените .Доста тъпо.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студенофикация да се закрива
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фАКТ,За слънчеви лъчи едва ли ще пуснат данъци, но ако умникът, дето се гласи да засенчва Слънцето, наистина успее да пусне някакво сенчесто перде, тогава данък сянка не ти мърда. Засега се боцкай с по десетина-двайсе игли на година. Бай, бабо, да не те среща мечка, де.