Борисов упрекна президента, че бави връчването на втория мандат

ГЕРБ ще представи нови кметове преди местните избори, обеща лидерът на ГЕРБ
24 апр 2021 15:42, Анисия Иванова
418

Премиерът в оставка Бойко Борисов упрекна президента Румен Радев, че бави процеса по връчването на втория проучвателен мандат на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

Вчера ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство, след като стана ясно, че никоя от парламентарно представените партии няма да подкрепи предложения проектокабинет.

В пряко излъчване от дома си във Facebook Борисов коментира темата пред столичния кмет Йорданка Фандъкова, депутати на ГЕРБ и общински съветници на среща в Банкя.

Още по темата

„Защо толкова настояваха бързо да върнем мандата. Наложи се вчера в 7,30 часа да правя Изпълнителна комисия, да вземем решение в 9,30 да го върнем, за да може той да използва деня да даде мандата на втората партия, която да ни обяви вече един месец след изборите  кой ще е премиер и кои ще са министрите“, каза премиерът.

След неуспешния първи опит за съставяне на кабинет, президентът трябва да завърти рулетката за втори път. И макар че първият мандат беше връчен само ден след консултациите на "Дондуков“ 2 – сега държавният глава дава повече време.

"Няма срок за втория мандат, парламентът да работи енергично, защото българите очакват решения от това Народно събрание. Трябва да му дадем шанс да свърши полезна работа", посочи Радев.

Ако не бъде излъчено правителство от този парламент – ще се стигне до служебен кабинет, назначен от държавния глава. Все още обаче такъв не е изготвен. "Несериозно е да мислим още за служебно правителство при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет", допълни президентът.

Реакцията на премиера в оставка не закъсня.

"Нямало законов срок. Нали бързахте за правителство? Имате 165 депутати – действахте още в понеделник. Сега тече задкулисието", заяви Борисов. Лидерът на ГЕРБ прогнозира, че вторият мандатоносител няма да води преговори за правителство.   

"Няма да има дебат. И от "Бистрица" искаха да играят с "Реал", ама те казаха не. Страх", подчерта той.

И предупреди, че при повторни избори ще търси отговорност от лидера на "Има такъв народ".

"От днес нататък депутатът Слави Трифонов носи цялата отговорност. И всеки ден ще му го напомнят. И когато ги касират, ще го обвиним в задкулисие с Радев", допълни още премиерът в оставка.

ГЕРБ ще представи нови кметове преди следващите местни избори, стана ясно от думите на Борисов.

Пред младежкия актив на партията той даде заявка за смяна на част от досегашните кметове от партията с нови лица. „Понеже това ни е бъдещата смяна, и след три години от тях ще избираме, разбира се и от други такива, които имаме, но дето се вика, не можем се съберем всичките, ще изберем новия кмет на София, новия общински съвет, новите депутати на София, новите министри, така че искам вие да поемете още две години и половина да направим това, което още софиянци очакват от нас“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
0
 
4
 
! Отговори
ТОЯ ОТТЕЧЕ У КАНАЛА преди 2 години
ОЙДЕ КОНЬО У РЕКАТА....Като ми пееш Пенке ле кой ли ми те слуша!!!!
319
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като един в държавата ви пречеше с културата и с това, че говори от първо лице, единствено число, ЗАЩО по дяволите напълнихте парламента с ***, пред която той е като нобелов лауреат бе?
318
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами хайде де, махнете го. Борисов ще си отиде, когато изберете нов мин-съвет. И вие, и той казвате, че мандата се бави. Ходете викайте по Радев и пред президентството.
317
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 2 години
СТИГА С ТОЯ БОРИСОВ , БЕ !!! Днес , ( неделя , Цветница !) го споменавате 6! пъти !! Тоя е НИКОЙ , разберете го !!
316
2
 
3
 
! Отговори
Георги Радев преди 2 години
Стар кардец си тате, крал си кво ли не научиме тате да крада коне. Че една кобилка все ми е в съня, цяло нощ препуска ка да я ловя?За крадец не ставаш сине, ти си будала, щом като на менв сърцето ти е взела някаква жена
315
2
 
5
 
! Отговори
До 351 преди 2 години
Кои нови,бе? Както по-долу пишат-като онази от Видин,ли бе?Изгонената от чалгарите.
314
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Борисов, your time is over! ИЛЮЗИЯТА ГЕРБ СИ ОТИВА.
313
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко,спри се бе ! Не ти щеме ни кметовете,ни " ремонтите" !София е пълна Мизерия ,ама метро до овча купел за Милиарди !а за Детска болница пари Няма, най-бедния народ,най-смъртния и най-нещастния.
312
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропаднал ръководител на пропаднала партия от крадци и мошеници.Гледах му изказването - такъв фалцет и такъв страх в гласа рядко се вижда.Няма нужда всеки ден да ни разказвате подробно какво точно мисли туй от снимката.
311
4
 
8
 
! Отговори
КАНАЗИРЕВ преди 2 години
ВСИЧКИ КОМУНИСТИ НА СТАДИОНА ,ЗАЕДНО СЪС СОПОЛИВИТЕ КОМСОМОЛЦИ ,И КАТО ПИНОЧЕТ ,СВЕТЛА МУ ПАМЕТ ,,
310
17
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Важното е отрязахме Тиквата от Банкя
309
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименщо питаш...масажиста какви езици говори,гьобелс и манипулациите му...го...убиха!!! и не е тролоне...живота ми...животите на децата ми са заложник на игрите ви за пари и офшорни...с които финаннсирате момета които не можете да е.ете...и ще ви бесим и колим...Народа ни не е порн. актьо.,алчни и безбожни...ще ви търсим отговорност,гроб са умираща мафиотска структора...извънаредни избори...за да ги убие Народа ни...Бог да пази САЩ!!!
308
15
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Тиквата не може да губи и изпада в истерии...
307
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другаре, Терминал 2 му е цаката, с уан уйей тикет. ;)
306
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото - да оставим Баце, за момент - някой от новите "оправници", има ли грам понятие от законите в Реп. България и прилагането на същите.За владеенето на западнали езици да не думам, а за дипломация - хич.Е за това ще ни се смее целият нормален свят. Полит.шоуто на Слави предстои.
305
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бати смешника е тоя ***...
304
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Лазов-КултурологПоздравления , най точния коментар
303
7
 
5
 
! Отговори
Бай Лазов-Културолог преди 2 години
До 333 , АнонимнияБрате, и за тебе идат тегави дни, че ти спрат фиша от ГЕРП и трябва да бачкаш! Как пише у най-мъдрата книга ( стар завет) : С пот на челото , ще си изкарваш прехраната! Па ако не можеш ,как вика мъдрия ни народ: Че си ближеш пикнята за сол , да не умреш от глад!
302
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце на снимката е като Христос с апостолите.Е, малко е по-налят, но това е от недоимане. :D
301
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да връчват направо третий мандат с глав.командуващ товагишч Путин и всичко ще е червен хайвер, водка, сальодка и розови дупенца.Направо жизнь и лайф по съветскому.