400 са новите случаи на коронавирус, излекувани за денонощието са 557 души

8080 са в болница, в интензивни отделения - 746 заразени
Обновена: 26 апр 2021 08:21 | 26 апр 2021 06:05, Анисия Иванова
109
400 са новите случаи на коронавирус, излекувани за денонощието са 557 души
Снимка: БГНЕС

400 са новите случай на коронавирус през изминалото денонощие при направени 5454 теста, според данни от Единния информационен портал. Това са 7,3% заразени от тестваните.

Традиционно за неделя случаите са значително по-малко, както и направените тестове.

Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса у нас е 397 500. Активните случаи са 56 650.

Общият брой на хоспитализираните пациенти с коронавирус е 8080. Пациентите в интензивни отделения са 746. Излекуваните за последното денонощие са 557.

За изминалите 24 часа са регистрирани нови 48 смъртни случая.

Поставените ваксинни дози са общо 723 240, от които за последното денонощие 2070. С втора доза вече са 163 966 души.

Най-много са заразените в София град - 151, Варна - 50, Пловдив - 28, Бургас - 25. Има пет области без нито един нов случай - Благоевград, Видин, Враца, Хасково и Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
старците нали измряха, другите са ваксинирани.
78
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До Анонимен 82Друга журналистика в България няма.
77
0
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Утре жертвите ще са три-четири пъти повече.През уикенда не отчитат жертви,за да не развалят почивката на министрите.Днес правителството на Унгария е обявило,че Спутник V е най-ефикасната ваксина от всички с които ваксинират унгарците. А нашата гъЗка Захариева подкрепила Чехия за аферата,вместо да подкрепи здравето и живота на българските граждани.
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"400 са новите случай на коронавирус през изминалото денонощие ". 400 нови случаЙ??? Сериозно? На това му се казва грамотна журналистика. Мъка, мъкааа...
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"В понеделник всички показатели са по-ниски . И новозаразените , и излекуваните ,и починалите. Наистина ли за над година време не си разбрал, защо така се получава" - Напротив, от над година знам защо се получава така и съм го написал в коментара. Просто на някой и 10 години няма да им стигнат да осъзнаят какво се случва... :)
74
3
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
418 са били преди седем дена. Сега 400.??????Положителната тенденция след минаване на ДО на учениците вече е прекършена.Имаше по 300, 400 по-малко, а сега отиваме на старите нива.Голям Щаб голямо нещо. 6 - ти в света и св хвалят? Безумие. Безотговорност.
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 75 В понеделник всички показатели са по-ниски . И новозаразените , и излекуваните ,и починалите Наистина ли за над година време не си разбрал, защо така се получава
72
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"щом има доктори дет слагат по два чивта маси и ръкавици" - Повечето доктори са едни обикновени зубъри. Могат да запаметяват прочетената/чутата информация, но когато трябва да мислят, не им се получава. Това правят и сега. Запомнили са какво им се казва от СЗО и подобни, и повтарят като папагали. Ако от СЗО им кажат, че отровата за мишки лекува Ковид сигурно масово ще започнат да ни дават отрова за мишки в болниците. Естествено има много кадърни и умни сред тях, но не им се дава думата... :)
71
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахах ... Всеки понеделник заразените са няколо пъти по-малко отколкото през другите дни. Явно вирусът си почива събота и неделя и то точно когато хората обикалят най-много и би трябвало най-много да се заразяват. Всъщност статистиците или по-точно стъкмистиците почиват, затова и по-малко бройки се отчитат. Вирусът ще изчезне тогава, когато хората престанат да вярват на глупостите по медиите. Не че няма вирус, но нито е толкова заразен, нито толкова смъртоносен. И да се ваксинирате... хахаха
70
9
 
13
 
! Отговори
Грип преди 2 години
Мдааа идват по- страшни щамове, разбира се! Сега след като ви събраха ДНК материала на всички с тез PCR тестове, ще могат да пускат зараза която да мори народа от точно определена географска зона. Ама това от есента.
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
82 щом има доктори дет слагат по два чивта маси и ръкавици, няма да не е страшно, не е чак толкова да получиш инсулт или инфаркт, но все пак се пазят хората.
68
9
 
9
 
! Отговори
Малко са преди 2 години
Хората ги разпуснаха да хайлазуват успокоиха се вируса обаче няма да изчезни идват нови щамове и индийски щам, от който ще почнат вълни от смърт и много починали.
67
12
 
16
 
! Отговори
Грип преди 2 години
Цирка е пълен. А грипа, къде е грипа хахаха. 100 години след като официално е открит като заболяване (изолиран) и хиляди години познат на хората като сезонна болежка, просто се изпари. Ходя по улицата и ги гледам умствено изостаналите с маски и недоумявам как може такава морална и мозъчна деградация. Нищо, може би пък наистина трябва малко да се поотървем от амбалажа.
66
5
 
9
 
! Отговори
До не разбралия преди 2 години
Продължавай да си задаваш *** въпроси , може и да ти просветне нещо, но не ги пиши тук, излагаш се !
65
5
 
11
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
До Анонимен 82И какво им е на празниците, силно токсични ли са, че тогава ще виждаме нещо?!
64
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 дни след празниците ще видим накъде отива работата- към затихване на пандемията или поредната вълна, защото мерки всъщност няма, ваксинирани-малко, т.е. короната е оставена на самотек, както и държавата!
63
4
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Ми то и миналата година беше така! Така е и при всяка друга грипна епидемия! Когато доидат по-дългите дни и слунцето почне да грее повече и вируса намалява! Даже сега бих казъл, че пак са много заразените щото миналата година ини месец беше нещо от сорта на 27 000 изследвани 200 заразени! Та такива ми ти работи по тоз широк свят!
62
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли, че в БГ живеят 20 млн врабчета и 7 млн мишлета?
61
1
 
7
 
! Отговори
до 65 преди 2 години
Бай Шиле, вместо да обиждаш хората по форума върви удари един доматен сок.хаха
60
6
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Интересно е да се видят графиките на броя на новите случаи по възрастови групи. Оказва се, че и при двете последни вълни на епидемията повишението на броя на новите случаи започва с най-младите на възраст 0-19 години и после последователно се повишава броя им при всяка следваща възрастова група. Спадът е в същия ред. Пикът на тези вълни съвпада с пикът при 40-49 и 50-59 годишните. Сега започна ново повишение сред 0-19 годишните.