Цената на агнешкото скача с наближаването на Великден

Много скъпо, в чужбина е по-евтино, казват клиенти
Обновена: 26 апр 2021 16:25 | 26 апр 2021 16:25, Ния Христова
21
Преди Великден отчитат скок на цената на агнешкото с около 15%. За последните три седмици цената на месото в магазините е 1-2 лева нагоре. 
 
За да стигне до Великденската трапеза, агнешкото месо тръгва оттук. Тази година Здравко Безински от благоевградското село Изгрев е вдигнал цената с един лев. 
 
"Дълги години е на 6 лв, сега е на 7 лв., но няма много търсене", коментира Здравко Безински пред Bulgaria ON AIR.
 
От ферматаа до магазина цената на агнешкото се увеличава средно от два до три пъти. 
 
"В момента агнешкото е 15.80 лв. и се надявам да остане на тази цена. В сравнение с миналата година има 10% увеличение и дано няма повече ", коментира собственикът на месарски магазин Антон Малчев.
 
Цената на агнешкото в месарските магазини в Благоевград варира между 15 и 19 лева. Само преди 3 седмици в този търговски обект килограм агнешкото се продаваше за 14.90 лв.
 
"Във вестниците пишат 15%, ама не са 15% а са сигурно много повече", сподели клиентът Митко Секулов.
 
"Много скъпо, в чужбина е по-евтино", добави Емил Огнянов.
 
Търговците не смятат, че ще има друг скок на цената на агнешкото и ярешкото в дните преди Великден. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В един магазин, от който редовно си купувах агнешкото през предишните години, цената скочи от 14,90 на 18,90 за агнешка плешка. Май ще пропусна агнешкото тази година.
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ям ангешко - смърди ужасно и има неприятен вкус на козешка кошара.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агнешкото има малък рандеман - под 50 % - смятайте.Щом чобаните му искат 6-7 лева живо ( поне 2-3 кг. вода ...и сещате се какво) цената му идва около 15 .Кожи надали купува някой вече.Печалбата му е ена главичка и две кила (има няма ) карантия.Може би по- ниска цена могат да си позволят големите вериги, купувайки много на едро на по-ниска цена.И едно клане (ако си го купиш и неможеш да го оправиш) е поне 10 лева...пък и коко пъти ядем агнешко в годината в края на краищата...
10
0
 
11
 
! Отговори
А познайте преди 2 години
Ако не си купим за празника агнешко, каква ще е цената му след празниците? Като ни вземат за балами, търговците е редно и ние да им покажем, че не вървят евтините им номера със спекулата. И ако това е бъдещето на търговията в България то не трябва да се сърдим на екскурзията за пазаруване в съседните ни страни. Нито сме коректни към купувача, нито сме учтиви, а за почтеност да не говорим!!!
9
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Първо:-СПЕКУЛАТА с "интересните" храни по "празниците" НЕ Е НОВОСТ!!!!..По света НАМАЛЯВАТ цените,но в..ПОБЪРКАНАТА Територия ги..УВЕЛИЧАВАТ....Но такъв е "закона" за търгаша български!..Второ:-"Великден" НЕ е "празник,в който преяждаме с агнешко и са "чукаме" с вапцани яйца"!!!!!!!!!На тоя ден БИ ТРЯБВАЛО да ОСЪЗНАЕМ,че Възкресението В ИМЕТО на Исус е това,от което се нуждаем!!..НЕ от ядене на ягнета,пиене на вино и ракия и друсане на кючеци!..
8
0
 
16
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Исус не случайно е казал:"търговците вън от Храма..."Кило картофи ги взимат на 30стИнки килото от нивата, на борсата в Дружба вече са на левче, а ги купуваме на два лЬОа.И в крайна сметка тия, които изнасят цялата тежест да градят взимат най-малко пари, а "тарикатите" обират каймака.
7
1
 
11
 
! Отговори
:) преди 2 години
Миналата година си купих свински врат, тая мисля същото да направя, като има балами да дават по една торба пари за агнешко, що па да нема тарикати?
6
0
 
12
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 2 години
Я моем да си позволим агнешко,но нема го направим по неколко причини!? Че си напрайм салата,комшийката че сготви коприва и лещичка и че му седнеме на домашна ракийка...
5
0
 
0
 
! Отговори
Elf преди 2 години
Здравко Безински от благоевградското село Изгрев -DGDuha
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали искаме висок стандарт...все от някъде трябва да се започне ха ха .
3
0
 
22
 
! Отговори
РусенецЪ преди 2 години
Агнешкото в Гюргево /Румъния/ ми е точно на 11 лева. Шиле - 10 лева. Гюргево ми е точно на 6 км. И картофи, и зелен лук и чесън, и кисело мляко, кашкавал и сирене си купувам от там. Изобщо не ми дреме за цените в България.
2
0
 
8
 
! Отговори
ВАЗ 2101 преди 2 години
Ами прекупвачите и всички лакоми **е по веригата д аго да си ги ядат агнетата сами! Няма да се свърши светът
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
яжте фурмите на П__еевски. Доган изнеся тоново агнешкото със самолети за емирствата.А, вие яжте фурми.