Каква е причината за трагедията на ралито край Благоевград?

Техническа неизправност, здравословно състояние или неравности?
26 апр 2021 09:57, Ния Христова
20
Каква е причината за трагедията на ралито край Благоевград?
Снимка: БГНЕС
Тежък инцидент беляза националния рали шампионат в Благоевград. На предварителните тренировки обаче, малко след финалната права, един от пилотите се заби в стена край пътя и загина на място.
 
"Не можем да кажем с точност какво е причинило катастрофата. В момента предстои автотехническа експертиза. Ще се направи аутопсия на пилота, за да се провери дали не му е станало нещо. От клипове виждаме, че няма никаква реакция на състезателя веднага след финала", обясни пред Нова тв един от организаторите на ралито Александър Мановски.
 
Председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Румен Дунев изтъкна, че загиналият състезател е бил с опит. Според него състезанието не е отговаряло на европейски и световни стандарти.
Още по темата
 
"Не мога да кажа кой е виновен. Като състезател предупредих, че е възможен подобен инцидент. Познавам абсолютно всички трасета и мога да кажа, че съм експерт в планинския шампионат. В зоната на спиране, точно на това състезание, има неравност, която предпоставя колата към пързаляне", посочи автомобилният състезател Косьо Йорданов.
 
"Аз отказах да се състезавам под флага на тази федерация. Ясно ми е, че тези хора са неспособни да се справят с такива ситуации и да предотвратяват инциденти. Бях на последния завой преди финала, където забелязах проблеми в организацията, които, ако ги нямаше, този инцидент нямаше да се случи", добави състезателят Тодор Василев.
 
Той допълни, че преди фаталното събитие се е случил и друг инцидент - колата на пилот се е завъртяла и никой не е вдигнал червен флаг, за да бъде спряно състезанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Качиш ли се в кола, знаеш че може да умреш. Качиш ли се в състезателна кола, шансовете дс умреш се увеличават 100-кратно. Бог да прости човека.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всичката ни друга работа е цъфнала и вързала, та почнахме и ралита да правим?! Кой плаща за тия простотии?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До WRXВярно ли само в България са ставали рали инциденти, слабоумен комплексаре? Какво значи да се обезопаси трасето? И вие не знаете, но повтаряте като папагали. Инцидента е станал след като пилота е финиширал - това някой отчитали го?
8
1
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Ми екстремни спортове, голяма е вероятността за трагедия !!!КАТ веднага биха определили причината - несъобразена скорост ...Колко такива пилоти са пострадвали и колко са загивали ?!Дали може да се предвиди всичко ?!Но и може организаторите да не са обезопасили както трябва ?!Но който практикува екстремни спортове, си е "сложил главата в торбата" ...
7
5
 
7
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Стига бе,престанете с тия ралита - замърсявате само още повече въздуха и климата! Ейиии,много Хомо и малко Сапиенс...
6
4
 
15
 
! Отговори
WRX преди 2 години
Лоша организация и необезопасено трасе, като всичко в бегето.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е опасен мъжки спорт, отговорността си е изцяло и само на самите пилоти участници - толкова по тема, другото са хипи-гей разтягане на ластици.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Техническа неизправност, здравословно състояние или неравности?Умишлено ли избягвате първостепенния въпрос?Главната причина не е ли необезопасеното от организаторите трасе?
3
5
 
9
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Случва се. Стига с тази гадна практика от обикновенни неща да се създава ужасно напрежение и да се търси под вола теле.Имало е да става. 61795
2
3
 
7
 
! Отговори
ай стига бе преди 2 години
И този ще го премяткат като Скатов!
1
9
 
13
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Хубава работа, ама българска. Наистина има такъв народ.