На бунт срещу багери в Смолян, подкопават основи на къщи

Проект за воден цикъл заплашва домовете на хората
Обновена: 26 апр 2021 11:30 | 26 апр 2021 11:30, Валерия Белчевска
10
На бунт срещу багери в Смолян, подкопават основи на къщи
Снимка: Кадър Нова тв

Жителите на квартал "Устово" в Смолян подадоха жалба в прокуратурата срещу изпълнението на проекта за водния цикъл в областния град. Хората са обезпокоени и твърдят, че изкопните дейности, които се извършват, подкопават основите на домовете им.

"Търпението ни се изчерпва. Нямам нормален достъп до къщата си, защото е разкопано. 100-годишна къща, паметник на културата, а е подкопана. Домът ми също започва да се напуква", каза Тодор пред Нова тв.

В новата канализация за отпадни води ще бъдат включени само две от намиращите се между осем и десет къщи на улицата. На този фон местните твърдят, че от месец и половина питейната вода изтича, но никой не обръща внимание на проблема.

"Направили сме предписание и надзорникът спря строителството, за да се намери друго проектно решение. Щетите по домовете ще бъдат покрити от този, който ги е направил", обясни юрисконсултът на ВиК. Той допълни, че от дружеството ще се съобразят с всички постъпили жалби.


10
Още от Страната
Заетите в туризма - ваксинирани до края на май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някой от тези "умните" коментатори, живял ли е някога без канализация?
Да не можеш да използваш баня и тоалетна?
Досега местните смолянчани са имали и канализация, и водопровод - налага се ремонт, а ремонтът налага и разкопки, и кал и липса на канализация, и прочие ужасии. Прави са хора да искат спешни мерки, да отидат пред Общината, не пред телевизиите.
Абе, Боко е виновен, да дойде Радев с пРЕЗИЛдентската монархия и най-после да осъществи "ПРОМЯНАТА"! Нали затова ни вкараха в театрото1
2
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 3 седмици
Да се срине къщата на човека а после търсете виновни! Същото като катастрофата е автобуса от 2018 - едва сега започва делото срещу 6 души и всички знаем как ще завърши.
1
1
 
6
 
! Отговори
Слушай ги преди 3 седмици
Сутринта.
Сега дали нещо се подкопава дали нещо се напуква не съм видял и не знам.

Но ето ви репликите които ми направиха впечатление.
Ами на нас отпадъците ни се изливат в дерето.
Защо общината просто не решили дарето Ами ще прави канализация.

Някои хора продължават да си искат вестника и външната тоалетна.