Д-р Миндов: Хаос е! Личните лекари трябва да се бият за ваксини

Много от колегите имат неизпълнени заявки от януари, каза той
27 апр 2021 09:01,
72
Д-р Миндов: Хаос е! Личните лекари трябва да се бият за ваксини
Снимка: Кадър БНТ

Вече трябва да се бием за ваксини. Няма график и организация. Целият административен хаос е от едни опашки, едно чакане, а унижението премина във физическа саморазправа в РЗИ. Конфликтът дойде от куриер, който пререди 3-часова опашка, хора без вода и без тоалетна. Това заяви пред БНТ д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари.

Още по темата

По думите му няма конфликт между личните лекари и лечебните заведения, а има неравнопоставеност при получаване на ваксините. Вчера, след дълго чакане на опашка за ваксини, се е стигнало до саморазправа кой е на ред да влезе в РЗИ.

"Трябва всеки да получава по реда на пристигане. Ние сме "зелени коридори", при нас могат да се ваксинират всички. Няма телефон, дори не знаем какви ваксини има. Много от колегите имат неизпълнени заявки от януари месец. Поставили сме проблема пред РЗИ-София", допълни д-р Георги Миндов.

Според него трябва да има разделение между личните лекари и големите ваксинационни центрове.

"Искаме да има ред. "Информационно обслужване" изготвя софтуер, с който ще става електронно записване, но не е ясно кога това ще стане факт. 400 лечебни заведения чакат за втора доза и не могат да отлагат", добави д-р Георги Миндов.

Той отбеляза, че там, където е извършена имунизацията, трябва да бъде издаден сертификатът, като е безплатен, а един личен лекар може да откаже издаването му само по технически причини.

Общопрактикуващият лекар д-р Станислава Крайселска също коментира, че няма организация при начина на получаване на ваксините и призова за промени и въвеждане на ред от страна на РЗИ-София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"в "кравария" при мен ваксините са безплатни и всеки може да се ваксинира.Има страхотна организация и се ваксинира буквално на всяка улицасмятайте Боковата куха кратуна как льже, подлеца муутре го питайте- кьде ти е организацията тикво ***- лекари да се бият за ваксиникак го тьрпите не знам.. "А пък в Македония няма ни една ваксина! А сега се сети защо, в България има недостиг, в друга държава няма въобещ, а в "кравария" се лее навсякъде ваксина...щото не пуснахте ни една доза извън предели
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да не се бият, като получават пари за всеки ваксиниран от тях ахмак.Вие пишман докторите дето ви пишат лъжите, без пари ли го правите?
43
0
 
1
 
! Отговори
dtrumppp преди 2 години
в "кравария" при мен ваксините са безплатни и всеки може да се ваксинира.Има страхотна организация и се ваксинира буквално на всяка улицасмятайте Боковата куха кратуна как льже, подлеца муутре го питайте- кьде ти е организацията тикво ***- лекари да се бият за ваксиникак го тьрпите не знам..
42
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия па 10лв ше се изпотрепят бе! Гледах на клипчето една другарка с червено костюмче как се ръга като *** в тъплата. Напомни ми на сестра Галева и нейните кифли :)
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарю Миндов ти преди да цъфнеш в студиото да сер жалваш опита ли да говориш с РЗИ, да им предложиш идеи как да се подобри положението?Или сега е модерно да се плюе по ГЕРБ?Събери ОПЛ и вървете пред НС. Искайте от чалгарската и мутренска cгaн да ви реши проблема, защото нали забраниха на правителството и държавните институции да работят.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До dtrumpppваксинирането е безплатно за хората тук в Америка, и то с Модерна или БионтеК,в България всички ваксини са безплатни бе чалгар.
39
2
 
2
 
! Отговори
dtrumppp преди 2 години
ваксинирането е безплатно за хората тук в Америка, и то с Модерна или БионтеК, смятайте кав батак в Боковата дьржава и в боковата куха кратуна
38
1
 
2
 
! Отговори
dtrumppp преди 2 години
това да го коментира тьпунгера тиквата голема ББ, дето льже и маже поголовно
37
4
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Новото служебно правителство ще реши задачите с ваксините, с ,лечението на пациентите, доходите на хората и всички други належащи въпроси! НАДЯВАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ ДО ГОДИНА ДО АМИНА!
36
6
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Да се бият - шоуто трябва да продължи...
35
0
 
9
 
! Отговори
бонго преди 2 години
Изобщо не трябва личните лекари да са ангажирани с тази ваксинация, това никъде в света не се прави така. Навсякъде става в имунизационни пунктове, само тук наопаки. Отделно, че и самите лични лекари му сърбаха попарата на организацията и не желаят да се занимават.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе е трудно,но трябва да висят по студиата и оня ч червените бузки да ни казва ,колко добре е организирано всичко.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАЖЕТЕ,КАКВО Е НАРЕД В ТАЗИ ДЪРЖАВА С ТОВА УПРАВЛЕНИЕ?
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Toлкова ли е трудно да се създаде организация и РЗИ да доставят необхдимите ваксини до поликлиниките
31
10
 
3
 
! Отговори
фенът преди 2 години
Личната лекарка на майка ми и е казала, че не прави виксини. Много лични лекари са срам за съсловието.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Някъде може и да е така, предполагам в София.В страната не видях някой да се бие за ваксини, така че оправете се в София.
29
1
 
18
 
! Отговори
добър лекар преди 2 години
Ами колеги не се "бийте" за ваксините.Аз съм ОПЛ и няма да отида да чакам за да получа ваксини, ще отида ако ми се обадят от РЗИ и имам точен час, ако не го спазят на 10-та минута си тръгвам и държавата да се оправя, това е неин ангажимент.Другото т. е в момента е унижение!
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече трябва да се бием за ваксини. Няма график и организация. Целият административен хаос е от едни опашки, едно чакане, а унижението премина във физическа саморазправа в РЗИДори на зомбираните гербери и седесари трябва да им светне, каква нагла лъжа е твърдението, че Борисов и хранениците му могат да организират добре какъвто и да е процес.А за боковите твърдения, че управлявал кризата най-добре в ЕС, че и света, изреклият ги вероятно ще се пържи в ада.
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами лал няма да се бият. Дават им по 10 лв на ваксиниран
26
9
 
5
 
! Отговори
Абсолютен преди 2 години
хаос е в ***. Масова практика - ваксинират те и те пращат на зелен хайвер при личния лекар да си искаш сертификат, за да си платиш. За жълти стотинки са готови да ти вземат здравето. Гадна държава, кокошкари управници.