Два пазара могат да спасят летния сезон - Великобритания и Русия

Нужна е дипломация за визите и при граничните пунктове
27 апр 2021 17:37, Петя Славова
63
Два пазара могат да спасят летния сезон - Великобритания и Русия
Снимка: БГНЕС

За да се спаси летният сезон е важно да се отворят два пазара - Великобритания и Русия. Това означава изключително активна дипломация и визи за руските туристи, които те да получат на граничните пунктове или по електронен път. Това каза пред БНТ Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

По думите ѝ се очаква заповедта на министъра на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов, която да даде ясна дефиниция за правилата на сезона.

Още по темата
"Туризмът трябва да създаде възможност да се обедини цялата интелектуална сила на PR специалисти, на маркетолози, на хора, които познават публичната комуникация, на хора, които познават българската история и култура и да бъде формулирана идеята за български ребранд на българския туризъм", допълни Полина Карастоянова.

Според нея руският пазар е ясно свързан с геополитическата обстановка и има знак за ограничаване на руски туристи в Турция.

"Тук е моментът ние да защитим българския национален икономически интерес, да влезем видимо с предложение за този летен сезон, да облекчим модела за издаване на визи - вместо на хартиен носител, да има визи на граничните пунктове или по електронен път", подчерта Карастоянова.

Тя отбеляза, че туризмът е намерил своето място в общата концептуална рамка на Плана за възстановяване и устойчивост.

"С тези промени очакваме той да влезе в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, за да се вземе решението дали до края на тази седмица ще бъде изпратен в Брюксел", каза още Полина Карастоянова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазара ни на туристи е слабо проверен. Това ,което виждам е , че доидат ли руски туристи с културата си развалят настроението на европейците. Примери съм видял на Албена , найслни рускини смазаха почивката на норвежци и финландци. И пак рускини на Златните срещу германки и полякини.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На българите е известно не руския туризъм а Съветския с големите групи, полския туризъм и от ГДР. Та какво ставас германските туристи или полските. За тях визи няма. Трябва ли да търсят дивото , а да гонят питомното. Тази Поли не е много наясно с туризмът.
25
6
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен 25Англичани също няма да дойдат защо знаят че у нас е пълно с руски разузнавачи дето ще им сипят полонии в чая
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости! Руските туристи ако искаха да дойдат щяха да имат вече резервации. Ако не стане за Турция , се пренасочват в Египет или си седят в къщи. Да не са луди да дойдат в скапания сл. бряг. Ако облекчат визите ще дойдат само руските талибани дето имат имоти тук, които отдават на други талибани и никаква полза, само проблеми създават и не плащает. Не ни трябват, не са туристи.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая пак ще ревете за българските туристи
22
3
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Кой руснак ще е луд да дойде бе После току виж го изкарал че е предизвикал някъде по света я наводнение ,я ураган ,я пожар ,я е взривил склад с боеприпаси или е напръскал някой с новичок
21
6
 
1
 
! Отговори
Сплесканчо, преди 2 години
си се сплескал още достатъчно. Продължавай да се стараеш.
20
3
 
9
 
! Отговори
Българския преди 2 години
туризъм буквално отряза клона на който седи - ликвидира природните дадености, окепази историческите забележителности, ликвидира селското стопанство в района, ликвидира обществените услуги и придобивки в района - сега вече просто чакаме... когато туризма бъде ликвидиран на свой ред всички тези неща полека лека да се възстановят и евентуално в бъдеще да развием някакъв по- разумен подход към туризма.
19
1
 
15
 
! Отговори
Голата истина преди 2 години
И двете дядо попе! Тоест нито едните нито другите. Все още има глоба от 5000 паунда ако британец стане турист в чужбина и скоро няма да я отменят а за руснаци може да забравим поне до 23г. Фалити и хотелски разпродажби чакат слъчака и сие. Време е да признаем че царя е гол и цените ни в евро не издържат конкуренцията нито на Турция нито на Гърция.Преди 10г. бяхме ефтини и имахме тълпи туристи сега с 1500лв. заплати сметката не излиза.
18
5
 
14
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
аз ако съм руснак и *** не бих си метнал по България вече до там ни докараха колониалният краварски режим ,да се срамим ,че сме българи презирани и на изток и на запад!
17
2
 
8
 
! Отговори
Миналата година преди 2 години
беше забележителна и ясно показа какво се случва и какво трябва да се случва в българския туризъм. Малките хотели и къщи по южното черноморие се пръскаха по шевовете, заведенията работеха на макс, а по северното черноморие просто не отвориха бетоновите си мастодонти. Правителството им помогна финансово - защото имало ковид криза. Но не е проблема кризата - просто от тук на сетне ще е така - ще трябва да се работи за туристите - те ще са много повече информирани, много повече видяли, взискателни
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичове, тези хори от дестеки години не идват тук а в съседна Турция.Тук леко ви огря само когато Путин се скаре с Ердо преди няколко години, не се самозалъгвайте ами вдигайте качеството на услугата.
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно казва, че руският пазар е ясно свързан с геополитическата обстановка. През последната година и на най-пропиндостанския руснак му стана ясно, че българският премиер е слугинажен изпълнител на хегемонски антируски поръчки. Той еднозначно позиционира България като враг на Русия. Как руснаците да дойдат на почивка във враждебна страна? Откъде да са сигурни, че утре няма да ги свържат с Боширов и Петров?
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Липсват ли Ви пияндетата, да им продавате фалшивия си алкохол и да строите бетонови джунгли.След Вас и потоп.
13
15
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
България няма нужда от перверзни руснаци и англичани, които идват да се кефят по турски му. България няма нужда от туризъм,тоест от порнография,хазарт, цинизъм, гавра. Родината ни има нужда от семейства...чисти етнически семейства и истинска икономика...производство на български продукти-плод на творчество,реализация и никакво еврейско посредничество. Да си връткат тлъстите рускини и англичанки ! Извратена англосаксоно-руска помия!
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кел файда че хотелът ти е отворен, след като държавата, от която чакаш клиенти е затворена? Половината свят е в локдаун, тия чакали клиенти.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали искаха безвизово за ЕС а сега искат и визово извън ЕС за да ни спаси. То излиза че няма смисъл от ЕС и махането на визите.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червения Вирус се наврял в дупетатана стрите червени зомбита
9
1
 
9
 
! Отговори
Положението преди 2 години
с българския туризъм е като положението с българския футбол - докато не фалира - няма да се оправи. Просто концепцията му е тотално несъответстваща на интернет ерата. Хотелите и продуктите са създадени за времената, когато туристите се караха на стада от огромни туроператори, но това приключи. А ние още сме си там - и чакаме.
8
6
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Точно.Бедните русначета и англичанчета ще дойдат да блудстват с малолетни и евтини български момиченца. Прекрасно! В момента,в който пиша това почти съм се надупил и чакам с охота Чибурашка и съм длъжен да съм длъжен да съм длъжен да съм длъжен... благодаря благодаря благодаря още още още още...спосиба тенкю спосиба тенкю спосиба тенкю спосиба тенкю..Шалом шалом салам и локум шалом малеком салам малейкоммм ...Що не блудствате с хазарските,тюркските и англосексонские си съветско-османски майки