Скок на цените на такситата в Благоевград

От бранша се оправдават с кратките курсове
27 апр 2021 17:15, Петя Славова
23
Скок на цените на такситата в Благоевград
Снимка: БГНЕС

Скок на цените на таксиметровите услуги в Благоевград. От бранша оправдават увеличението с кратките курсове, които са неизгодни за шофьорите и по-малкия брой клиенти заради пандемията.

Между 50 и 70 стотинки ще бъде увеличението на първоначалната такса за такси, като тарифите за километър ще останат непроменени. Очаква се всички фирми да работят по новите цени до края на април.

"Тези цени не са актуализирани от доста време насам. Просто е крещяща нуждата от актуализация. За да извършваме нашата услуга нормално, качествено и сигурно, са нужни и финансови средства за покриване на разходите по дейността", заяви пред БНТ Росен Начев, председател на сдружението на таксиметровите превозвачи в Благоевград.

Досега хората са свикнали да плащат средно между 1,50 и 2,00 лева за курс. С новите тарифи под 2,00 лева курс вече няма да има.

Хората са на мнение, че в малките населени места повишението няма да се усети значително. Според тях в големите градове този скок не е оправдан, тъй като условията няма да се подобрят.

Таксиметровите апарати трябва да бъдат променени с новите по-високи цени в лицензирани сервизи до 2 май. Шофьорите, които не спазят срока, ги заплашва глоба до 1000 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На такси съм се возил за последно през 1977 година на 21 ноември. Тогава от ц.гара София до кв. В. Левски което разстояние е към 10 км платих 2 лв. През януари 1978 г. си купих лада 1500 и от тогава на такси не съм се качвал. Вече смених 8 автомобила последният ми е мазда. Ако сега се кача на такси и измина същият маршрут като този от 1977 г. сигурно ще платя над 30 лв.
8
1
 
2
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 2 години
Сериозна индикация. Щом трафикантите таксиджии с са с увеличени такси, значи средношколската проституция и дрогата,дирижирани от Мосад са в подем. Отмъщението срещу мосадовите ще бъде титаническо и последнов историята. Будите ради !
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Благоевград от точко до точка не прескачаше левче преди 15 години, когато бях студент там. И сега 2 лв не е много. 20 минути пеша с багаж и в студено време в 5 ч сутринта? Предпочитам да дам 2 лв. И не, не съм мързелив.
6
0
 
1
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
За какво да са ви тия таксита особено пък в малък град?-----------Ха, мислим еднакво!-))))))
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че, за какво са ви таксита в Благоевград!Разстоянията в рамките на града са 15, максимум 20 минути пеша!Чудесна разхдка и полза за здравето!Имате и обществен транспорт!Защо ще трябва да пълните гушките на бакшишите?
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво да са ви тия таксита особено пък в малък град? За 2-3 километра вземат такси?Ама това разстояние се минава пеша за 20мин. А с колело за 5 мин. Даже в трафика ще изпревариш таксито.Явно голям мързел ви ви гони да вървите пеша. Затова сте толкова затлъстели и болни.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята, че някой чака на бакшиш е просто ***.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уууу! Uber са лошиии! УУууу!Компании, които возят са лоши!Иначе тея, дето заплащват че ще колят и убиват и то по пред камери, са добри!
1
2
 
11
 
! Отговори
Anonymus преди 2 години
Не само там, на всякъде бакшишите са увеличили таксите. На доста места от малките градове дори не пускат апарата и не издават фактури и пак ламтят за кинти. Поне сега си нося 1 джоб стотинки и в София като ми излезе 13,78 толкова му давам. Ако ми се направи бакшиша му казвам "Нали за това си увеличихте таксите, за да не искате от хората бакшиши" и ония пак недоволстват.