Пернишки села на протест, таксата им "Смет" - от 50 на 700 лв.

Увеличението е деветкратно, хората са завели дело
28 апр 2021 19:07,
52
Пернишки села на протест, таксата им "Смет" - от 50 на 700 лв.
Снимка: БГНЕС

Жителите на няколко пернишки села излизат на пореден протест. Причината е деветкратното увеличаване на такса - "Смет". Те се събраха пред сградата на съда в Перник, съобщава Нова тв. Заведено е и дело след подадени жалби до Административния съд.

Средната цена, която хората са плащали до момента, е между 20 и 50 лева. След увеличението цените скачат драстично – до над 700 лв.

"От това увеличение ще пострадат хората от всички села и от град Батановци. Събрали сме подписи от над 4000 недоволни граждани. Увеличението е икономически необосновано, тъй като многократно искахме от Община Перник да представи колко са разходите по сметосъбирането в селата. Такава информация не ни е предоставяна. Не може да твърдиш, че има дефицит на разходите и че се налага увеличение, но не представяш какви са разходите", смята адвокатът по делото.

"Преди увеличението разликата в таксата за идентични имоти беше 11 пъти. Ако можете да ми посочите услуга в страната, която да струва 20 лв., ще съм много благодарна. Дебатът да плащаме или да не плащаме е фалшив. Истинският дебат, който трябва да се води, е какви услуги имаме и как искаме те да се случват", заяви зам.-кметът Стефан Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
4
 
! Отговори
ДБ и ИТН стадо преди 2 години
Ами нека ви е, избрахте си ДБ и ИТН сега си платете цената
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами трябва да се съберат пари за заплати на депутатите. Особено сега, като си увеличиха заплатите...
13
2
 
5
 
! Отговори
Red преди 2 години
В селата около София колко е таксата, не повече от 40-50 лв
12
0
 
16
 
! Отговори
Мафия преди 2 години
Айде пак за чекмеджето на Бай Боби и Гешевъ, ГЕРБ, Ахмед Доган... Ограбиха парите от евро фондовете, назначават от мафиотскатa си партия на отговорни постове. Бившият зам министър на земеделието Георги Костов влиза в борда на Северно централно държавно дружество горско предприятие. В управата на друга аграрна фирма "ЗЕМИНВЕСТ" за нов мандат синът на депутатот ГЕРБ Димитър Главчев Събудете се хора. Изгонете мафията. Иначе живота на децата ни ще е още по тежък
11
3
 
15
 
! Отговори
герб преди 2 години
герб прави граб
10
3
 
21
 
! Отговори
брокира преди 2 години
Тогава в София такса смет трябва да е поне 2000 лева. Да видиш как цените на имотите ще изгърмят направо. Имаш 10 апартамент - 25000 данък сгради и такса смет :) И места за паркиране ще се намерят ...
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво ! Щом няма реакция от крепостните селяни, геноцид до дупка за племето !
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избирайте ГЕРП!Да живее Бат Бойко!Стойте си у дома катоо има избори!
7
0
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Внимание с любими перничани, че са в състояние да стигнат и е.ат ***.ата на Анкара,Москва и Доганленд за отрицателно време и едновременно. На миньор не му земай топлото и чистото оти ке те млати с опакото на правото.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко им е 700 лева такса смет. Направо 4700 лева да им я направят. Цяла година да работят само да си платят таксата смет.Ама не знам как ще се разбират с енергото и водоснабдяване, а и за данък сгради трябва да остане нещо. Накрая човека като няма какво да яде - ще се гътне и ще го пишем коронавирус, щото сега е модерно.
5
18
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Тази такса е издържана според правилата и изискванията на страните от ЕС Не разбирам тези защо протестират ,освен ако са платени агенти на Путин
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама това и за ромите ли, ха-ха-аха!
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Палете ги тез кожодери бе!700 лева!Тия знаят ли хората как преживяват?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А 14 х 5 колко е ?
1
0
 
11
 
! Отговори
бааа го преди 2 години
''Ако можете да ми посочите услуга в страната, която да струва 20 лв., ще съм много благодарна, заяви зам.-кметът Стефан Кръстев.''---ИНТЕРЕСНО!Иначе има такава услуга по Околовръстен път...........тук-там.