Ресторантьори настояват за редуциране на тротоарното право с 50%

Колегите ни от нощните заведения са затворени близо година, припомниха те
28 апр 2021 21:21, Петя Славова
14
Ресторантьори настояват за редуциране на тротоарното право с 50%
Снимка: БГНЕС

Ресторантьорският и развлекателен бранш бе поставен в ситуация да поеме основната тежест на кризата, породена от COVID-19.

Нашият сектор не е работил нормално и на пълен капацитет от началото на пандемията, но разходите ни се увеличават. Колегите ни от нощните заведения са затворени близо година, а останалите периодично затварят или работят с намален капацитет. Това доведе до огромни загуби и множество фалити. Персоналът вече възприема бранша като несигурен и се наблюдава огромен отлив на служители, които се пренасочват другаде.

Това се казва в отворено писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова и заместника ѝ Дончо Барбалов, предава Bulgaria ON AIR.

С оглед на гореизложеното, се обръщаме към Вас с молба да предприемете нужните действия, които са изключително във вашия ресор, а именно:

1. До края на 2021 г. таксите за тротоарно право за поставяне на маси пред заведенията да бъдат редуцирани с 50%.

2. Наемите на общински имоти, отдавани за предлагането на ресторантьорски услуги и нощни заведения, да бъдат редуцирани с 50% до края на 2021 г.

3. Да бъдат преразгледани таксите за битови отпадъци, като същите да бъдат намалени на 50% за периода, в който сме били затворени, както и за периодите, в които работим с намален капацитет.

Ние не бягаме от отговорност да поемем своята част от загубите, но апелираме Столична община да бъде солидарна с нас. Надяваме се на разбиране и подкрепа от Ваша страна в този изключително тежък за бранша ни момент. Напомняме, че подобни искания отправихме през месец февруари 2021 г. с отворено писмо до Националното сдружение на общините в Република България, като вече има примери на общини, които откликнаха и ни подкрепиха, допълват от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Година пандемия, само с тези се занимаваме и техните претенции!
5
0
 
3
 
! Отговори
Готвач преди 2 години
Ако само знаеха клиентите какви г... В * на ядят по заведенията...... Развалено месо не се изхвърля, алкохол..... О РИДРИСНАЛ. И пак ще ни хранят с данъците на простолюдието.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** каква тежест сте поели, бе?!Цяла година клатите баджак на издръжка от НАП..100 неща ви намалиха100 неща ви опростихаи пак мръняне....Горките виеНе се напечелихте, наспахте и на....
3
0
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Трябва ддс за лекарства и книги да е 0, а на тия 59%, нация от пияници и чалгаджии станахме
2
0
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
БХ
1
2
 
3
 
! Отговори
Алибегов преди 2 години
Изнесохме кризата на гърба си! Сега 500 хиляди от заведенията искат намаляване на данъците до 5%, ддс на 3% и еднократна помощ на всички в сектора по 50 хиляди лева. Иначе ще гласуваме за друг