Скален къс проби покрив на къща след взривове за нов път

Той тежи 6 кг, отхвръкнал като снаряд на 100 метра
28 апр 2021 13:06,
12
Скален къс проби покрив на къща след взривове за нов път
Снимка: Кадър bTV

Къща беше пробита от скален къс при взривни дейности на новоизграждащия се път Мездра-Ботевград. По чудо при инцидента в село Лютидол няма пострадали, предаде bTV.

Скалният къс тежи около 6 кг и по време на взрива е отхвръкнал като снаряд на повече от 100 метра от мястото, където се прокарва новият път. Собствениците са били на пазар в града по време на взрива, но били извикани от хора от селото и когато се прибрали, заварили пробития си покрив.

"Притеснявам се за здравето, моето и на цялото село, защото това е едва началото на строителните работи", казва Пенка Хумарски.

"Когато има гърмежи, те съобщават, но не си държат на думата. Казват, че ще гърмят в 2 ч., а гърмят в 1 ч.", разказва Ивайло Хумарски, който отбелязва, че и друг път камъни при взривовете са падали върху къщата му, но са били по-малки и "циглите са издържали, защото са нови".

Собственикът на къщата разказва, че когато се оплакал на началника, отговарящ за взривовете, той му отговорил, че нищо не е станало и само 10 цигли са строшени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че няма пострадали.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камъните падат, падат от небето