Ваксинират с "Пфайзер" служители в туризма във Варна

Желание са заявили около 40 на сто от хората
40
Ваксинират с "Пфайзер" служители в туризма във Варна
Снимка: БГНЕС

Започва ваксинирането срещу COVID-19 на заетите в сферата на туризма във Варна. Специално за тях е заделено определено количество от препарата на "Пфайзер".

На този етап желание да се имунизират са заявили около 40 на сто от хората в бранша. Днес първи ще бъдат ваксинирани работещите в един от големите хотели в курорта "Златни пясъци" съобщава БНТ.

Очаква се в имунизационния кабинет на РЗИ във Варна да започнат да идват първите работещи в туристическия бранш, които искат да се имунизират. Това са близо 80 души постоянен персонал на един от хотелите в курорта, който ще работи за Великденските празници. Ваксини има достатъчно, допълнително ще бъдат получени през май, но се оказва, че няма кой да бъде ваксиниран.

"Все още в хотелиерския и ресторантьорския бизнес не е нает достатъчно персонал. През месец май обикновено във Варна тече един процес на набиране на персонал, но така или иначе ние сме готови, за да откликнем на желанието за поставяне на ваксини", обясни главният секретар на РЗИ-Варна Цеца Янкова.

Ваксинирането ще се ивършва поетапно. На този етап са заявили желание 150 човека. Хората ще могат да се ваксинират освен в РЗИ и във временните имунизационни кабинети, които са разкрити на територията на областта.

"В момента разполагаме със 7000 дози комирнати, също така разполагаме с ваксини на "Астра Зенека", на "Модерна", така ме лицата ще могат да направят своя избор. Осигурили сме достатъчно ваксини и за личните лекари", каза още Янкова.

Стоян Маринов от Варненската туристическа камара заяви, че се очаква скоро да започне наемането на персонал. Очаква се също в скоро време да започнат да ваксинират усилено своя персонал.

"Създадена е организация, остава мениджърите и собствениците да убедят своите хора максимално бързо да дойдат и да направят това нещо, защото не са достатъчни само ясните правила за влизане в България. Ние трябва да докажем, че сме сигурна дестинация, а това става с висок процент на ваксиниране и малък брой на заразени", коментира Маринов.


40
Още от Страната
Във Вършец пускат електрически велосипеди за туристи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оня с интубацията...това е най-сбърканата процедура в протокола за ковид лечение.. Чуждестранните учени и лекари отдавна я отрекоха...Ти живееш още с информация от април 2020
26
1
 
3
 
! Отговори
до 16 от славянин преди 1 седмица
''Ами умирайте бе, като не искате да се ваксинирате. Никой няма да ревне за вас. Аз се ваксинирах и изобщо не съжалявам за това.''

Като ви гледаме как се бутате, карате и биете пред кабинетите за дозите ни става ясно какъв първосигнален *** сте ваксърите! А и ние нямаме никакво намерение да умираме, защото няма причина да умираме!
25
1
 
4
 
! Отговори
до 25 от славянин преди 1 седмица
''Иглата от ваксинацията или тръбата от интубацията - ТИ избираш!''

Има и трети вариант - да си удариш тиквата в стената, ама ако може по-яко, за да ти се нагънат правите гънки в мозъка!
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Иглата от ваксинацията или тръбата от интубацията - ТИ избираш!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чудесно. Значи бодат ги с иглите и ги пускат на работа. Те тия хора трябва да са железни, та да не усетят някакви странични ефекти. И да имат - болнични нема. Ще се влачат като пребити и ще заразяват туристи. И всичко това за благополучието на кожодерите, че сменил любовницата и она искала силикон, нова колица и бижута . Задължително да слагат обозначения на обекта и да ги заобикалям като чумави.
22
0
 
2
 
! Отговори
do 20 преди 1 седмица
Уля-уля-уля ... до 5 години САЩ и Израел ще изчезнат. И вече ние няма да сме 2та най-умна нация по всички земни кълбета. Първи ще сме по умност.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А ШЕФА НА ХОТЕЛА МУТРИО, МУТРЕСКА И МАЛКИТЕ МУТРЕТА ЩЕ ВАКСИНИРАТ ЛИ?
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Лилияна

Колко години имат до терминално заболяване? Питам за приятел, който сложи Файзера. Говорят до 5 години.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Реално който иска да се ваксинира, да го направи. Само да не натрапва избора си на останалите. Като сте готови да се включите в експеримента на Гейтс, няма проблеми. Всеки в своята лента, моля. Един ден няма да се чифтосваме ваксинирани и неваксинирани. Ще има деление на биологично ниво, гаранция. Не бих се сключил брак с ваксинирана и да чакам деца. Няма да стане просто - ще има да си чакам..
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Познавам лично няколко човека, които имат близки познати починали след "ваксинацията" от тромбоза.... От БГ и от Италия са ми познатите.
17
0
 
5
 
! Отговори
Striker преди 1 седмица
Един въпрос към драскачката Валерия - "Пфайзер" нова ваксина ли е някаква? Питам, защото много близко звучи до ваксината на "Pfizer" ("Файзер" на български)...
16
9
 
0
 
! Отговори
Аман от антиваксъри преди 1 седмица
Ами умирайте бе, като не искате да се ваксинирате. Никой няма да ревне за вас. Аз се ваксинирах и изобщо не съжалявам за това.
15
2
 
6
 
! Отговори
до 15 от славянин преди 1 седмица
Според професора по епидемиология от Йейлския университет - Харви Ръш, около 60 % от новопостъпилите в болница заради ковид СА ВАКСИНИРАНИ, което оборва тезата на ваксинаторите, че ваксината, макар че не те предпазвала от заразяване, те предпазвала от тежко протичане на заразата! Само че в болница влизат точно тези с тежко протичаща зараза, не с лека! Т.е. от ваксината НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ваксината не спира прихващането и разпространението, само облекчава симптомите. Тоест, ако ти е ваксиниран персонала, няма да си предпазиш неваксинираните туристи... И за какво ? Да не излизат болнични ли се прави всъщност, защото така излиза.
13
0
 
11
 
! Отговори
Кина преди 1 седмица
До ТОЧНО ТАКА След ато изпотрепаха доста пенсионери с нежелани от тях ваксини в чужбина, нашите са късметлии.
12
2
 
9
 
! Отговори
Бай Билллл преди 1 седмица
Пропагандата работи...Чудесно, хайде сега повечко да ваксинираме, за да остана сам на таз планета...
11
0
 
15
 
! Отговори
ъъъ преди 1 седмица
И това за 2-3 месеца работа, при това несигурна.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С тези ваксини, като се свържат с нашето ДНК, кой знае какви последствия ще трябва да се борим. Вчера гледах един филм по темата, кръстосваха хора с насекоми ДНК, РНК, направо ми настръхна косата. Окончателно се разубедих да се ваксинирам.
9
0
 
17
 
! Отговори
Лилияна преди 1 седмица
Изтрихте ме, заслужих си го
Затова ще кажа , че след втората доза нека бъдат щастливи и да се радват като за последно!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ооо миокардитче ...