Вандали изпочупиха детска площадка в Пловдив

Погромът - забелязан от майките, които водят децата си
28 апр 2021 18:51, Петя Славова
42

Детска площадка, намираща се в центъра на Пловдив, стана обект на вандалски набези. Първи погрома забелязали майките, които всеки ден водят децата си да играят тук.

 Жените открили детската площадка, на която всеки ден играят децата им, изпочупена и изрисувана със спрейове и графити по люлките.

"Избита ограда, вратите са счупени, с оставени пирони", разказа пред Bulgaria ON AIR Елена Златева.

Някои от изпочупените греди били захвърлени върху люлките с риск децата да се наранят. Живеещите в центъра на Пловдив са възмутени, защото само за последните две седмици това е 10-та поредна изпочупена детска площадка в този район.

Кметът на район "Централен" заяви, че задържани по случая няма. Подал е сигнал в полицията и се надява извършителите да бъдат хванати и наказани.

По изчисление на местната власт щетите от вандалски прояви за една година възлизат колкото на една нова детска площадка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги поканят тези вандали в предаването на Слави, да ги похвали как се борят срещу "диктатурата".
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безхаберието на този **** народ проличава от коментара на последната госпожа във видеото и от драсканиците на много *** в този форум.
11
7
 
5
 
! Отговори
ГЕРБроми преди 2 години
Просто.... Вандали..... НеТова всички знаем кои са.... ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГЕРБ... Няма да пиша кои са, защото трябва да уважаваме чувствата им. Но всички знаем кои са и кои им разрешава подобно поведение
10
3
 
2
 
! Отговори
Неизживяно преди 2 години
България не е изживяла своята гражданска война в по-ново време.За старата не се говори - годините на терор, Бунтовете на земеделците, после на комунистите... Съпротивата по време на немското присъствие и колаборационизва на правителството - отношението към евреите...Лагерите преди и след 9. Септември 1944...Демокрацията дойде без жертви - това беше недостатък - трябваше да има много убити и безследно изчезнали... И сега си мечтаят за лустрация...
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми се вярва *** да е толкова *** да прави това в центъра на Пловдив. виж ако беше кражба.. Това вероятно са българчета наркомани, токсични продукти на криворазбраната демокрация.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази пък седи с текстилен пар.цал на лицето, който има НУЛА предпазна стойност срещу вируси, на открито, където има НУЛА вероятност да хванеш ковид вирус. Ковизомби 50то ниво.
7
4
 
6
 
! Отговори
Имат нужда преди 2 години
Младежите имат нужда от подобни неща: да разрушат нещо хубаво, да набият някоя бабичка, да надраскат някоя стена.Някога се драскаше по стените - пишеха се стихове по тоалетните, правеха се доста интересни графити... Обясняваха го като протест против тоталитаризма...Сега е демокрация - огряла е цялата ни Родина! Всичко е законно и справедливо! На пръв поглед, няма защо да се чупи... Но всъщност има - немя нищо по-предизвикателно от това да разрушиш един установен порядък - независимо какъв...
6
1
 
6
 
! Отговори
Ще чупят преди 2 години
Когато човек няма възможност да гради, да участва в изграждането на нещо добро, започва да троши и да руши.Просто е - и освобождава много емоционална енергия.Позволете на момчетата да разрушат някоя сграда - примерно на Цариградско шосе - разрушиха еднин от бетонните призраци - другият остана, не знам защо. Обявете конкурс за най-добър разрушител - нека да трошат, да излеят омразата си!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860Ами аз им викам джигaни. Като забранят джигани, ще ги наричам мигaни. Ако и това го забранят - език богат, избори много: фигани, ***...
4
1
 
7
 
! Отговори
Плевен преди 2 години
Драскането със спрейове наречено "графити" трябва да бъде криминализирано! Общините да инсталират камери навсякъде и да предоставят записите на полицията! Мястото на тези "артисти" е в затвора!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не са вандали бе , това са деца на умните и красивите !
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли камери? Това може да е поръчково. Някой може би иска терените за паркинг или нещо друго с икономически интереси.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наркомани, сър!