Митнически служители откриха над 95 000 недекларирани паунда

Парите са били скрити в кабина на товарен автомобил
29 апр 2021 22:13, Ния Христова
12
Митнически служители откриха над 95 000 недекларирани паунда
Снимка: БГНЕС
Митнически служители откриха над 95 000 недекларирани паунда, скрити в кухините на кабината на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".
 
На 27.04.2021 г. около 01.30 часа митнически служители отклоняват за проверка камион, който напускал страната в района на ГКПП "Дунав мост 2". Водачът представил докупенти, според които превозвал хранителни стоки от Турция за Великобритания. 
 
Пред митническите служители посочил, че няма нищо за деклариране. След щателна митническа проверка инспекторите откриват в различни кухини в кабината деветнадесет пакета с банкноти – английски лири в купюри по 5, 10 и 20 паунда. При изброяването, което е извършено в присъствието на водача, митническите служители установяват, че недекларираната сума е в размер на 95 310 паунда. 
 
Шофьорът обяснил, че валутата е негова и това са лични спестявания. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение. За обезпечаване на бъдещи вземания по акта от нарушителя е задържана с разписка и сума в размер на 3000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА КОГО ПЛАЩАТсега ще има не ме интерисува искам си паритесигурно има застраховкатова бяха парите на задграничните избератели на слави
7
1
 
0
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Хората са си свършили работата, но хейтъра си е такъв до гроб! Много му знаят пръстите по клавиатурата, ама ако няма такъв бутон и зад__ка не може да си обърше
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митническите ни служители са агенти на короната и са заточени да откриват недекларирани паунди.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, некои човеци не се наядоха, джанъмАко стомасите им беха като банковите им сметки, отдавна да са експлодирали като атомни боНби. Lol
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Джипко Бибитко да се отчетете веднага
3
1
 
15
 
! Отговори
Аь преди 2 години
Шофер, сервитьор и закупчик - мечтаните професии от соца!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо пълнете чекмеджето.
1
1
 
9
 
! Отговори
Пациент преди 2 години
Брейййй,ми той по-пестелив от нашите политици ще излезе.Нашите си купиха мезонети като спестяваха от банички и боза,този шофьор кой го знае човечецът от какво се е лишавал и той?