Курортите в треска по Великден, посрещат родни туристи

Има ли достатъчно гости за празниците в хотелите?
31

Курортите у нас се готвят да посрещнат първите родни туристи. Докато в планинския курорт "Елена" разчитат на българи и очакват много гости, в "Златни пясъци", където резервациите са основно на чужденци, врати отварят едва четири хотела.

В планинското градче Елена се готвят трескаво да посрещнат гости от цялата страна за Великденските празници и Гергьовден. За разлика от миналата година ограничения за туристическия бранш няма. Повече от половината хотелски бази са резервирани. Хотелът на Стилян Савов е почти запълнен.

"Не бих казал, че е на сто запълването, цените са си съвсем нормални, пакетите са за два дни най - малко. Менюто за Великден е богато - с агнешко, козунаци, яйца, специалитети от еленския регион. Гостите на нашия град ще могат да опитат еленски бут и домашна сливова ракия", коментира хотелиерът.
В Елена традиционно почиват предимно българи, предаде Bulgaria ON AIR.

"Персоналът е инструктиран как да действа в ситуацията на Ковид 19. Смятам, че в Еленския балкан цените са поносими и спрямо хубавата храна и приятните преживявания, които ще получат гостите, всичко е нормално", добави хотелиерът Стоян Христов.

А хотелиерите са се подготвили местата за почивка да отговарят на противоепидемичните мерки.

"Повечето хора са запазили лечебни и терапевтични масажи, предвид пандемията. Те влияят много добре на кръвообращението", заяви масажистката Галина Хинова.

На този фон хотелите по черноморието са почти празни. От бранша се надяват на решението на румънските власти за разхлабване на мерките. Сега основно се разчита на български гости, но заетостта в базите е наполовина.

В края на април курортът "Златни mясъци" изглежда пуст. Хотелиерите се надяват това да е временно и скоро един от зелените курорти на България да се напълни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: туризъмкурорти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Гледайте по Интернет преди 2 години
До Нема БалкантуристЧиста работа без никакви пътувания и контакти с ковид-19.....Икономия на пари.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТуроператорАко не българите, то какви ще идват и посещават Българските хотели и курорти, ***, па.чавро? Пияндури от западна Европа или маляките гърци?
23
0
 
5
 
! Отговори
Нема Балкантурист преди 2 години
До ПАРИ НЕМАНема западни туристи и нужда от валута! Останаха само българейшаните!
22
1
 
2
 
! Отговори
ПАРИ НЕМА преди 2 години
ДЕЙСТВАЙТЕ!!!Гледайте по Интернет природните дадености по света и у нас!
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз и семейството ми за пореден път избираме Българското,защото е уютно,спокойно, чуваме родната българска реч, наслаждаваме се на вкусната ни българска кухня, а най - вече на нашата българската природа и чистия планински въздух. Българите имаме туризъм и много добри възможности и постижения в тази насока.
20
1
 
2
 
! Отговори
sherlock преди 2 години
курортът "Златни mясъци" ???!!!
19
1
 
4
 
! Отговори
1-n преди 2 години
Треба съм много големи мазохист да си причиня български курорт. Не мерси. По добре на село отколкото при подобни тарикати
18
0
 
14
 
! Отговори
истината преди 2 години
Повечето хотели са направени с Крадени пари от Народа !30г мафията усвоява Милиарди от европари,програми,поръчки и тн Далавери , ако не си от тях Нищо - 250лв пенсия и роб със заплата 600лв.
17
2
 
3
 
! Отговори
Ето го морето! преди 2 години
С празни хотели и ресторанти! Балкантурист се срина заради ченгетата.
16
1
 
11
 
! Отговори
падението преди 2 години
До ЧекмеджеАлбена, Златни пясъци и Слънчев бряг отново запустяха така както преди са били.
15
0
 
15
 
! Отговори
резил преди 2 години
До българейшаниДа обичаш чужденците и да мразиш българите като клиенти! Срам и позор за туризма
14
0
 
12
 
! Отговори
българейшани преди 2 години
До ПомнещТака ни наричаха персонала в хотелите и ресторантите алчни за западни туристи!
13
5
 
10
 
! Отговори
Брех преди 2 години
Хората задлъжняли до гуша, 90% нямат един спестен лев, нямат инвестиции, ама първото нещо, което ще направят е да отидат да празнуват по курорти.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ни интересува това нас нормалните хора?
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.
10
6
 
15
 
! Отговори
Чекмедже преди 2 години
Това лято руснаце в Бг няма да има.Англичани, освен тинейджъри-алкохолици, не идват.Израелци вероятно ще има - кофти туристи, които идват заради хазарта.Очаквам все повече турци, поне в бургаско и Свиленград - идват заради хазарта, проститутките и храната.Ако и румънците не дойдат, Албена, Златни пясъци и Слънчев бряг ще пустеят.
9
9
 
11
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Радвам се като българин,на това което прочетох!-:))) В България сме,и по хубаво от българска реч по курортите ни няма!-:))) Каква беше тая мания по " чуждото" не знам.Но тук и въздуха си е наш български! Успех на туроператорите и туризма ни!
8
4
 
9
 
! Отговори
У преди 2 години
Аз във Варна знам една тоалетна под бившия хотел Мусала, една пикание=1лв. Из тези дни се наложи да мръдна с колата до голям строителен магазин за да пикая и да не им цапам на хората стените. Това не е нормално и ако толкова не можем да имаме тоалетни, да гласуват един закон за пик аене както дойде. Пред нас редовно пикат таксиджиите, защото има едни храсти и ги разбирам. Не знам дали знаете, но в Белгия все още са свободни да си пикат навън, въпреки че някой са се поевропейчили
7
4
 
21
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Лека корекция на статията: Златни Пясъци отдавна не са зелен курорт. Зеленината я изсякоха и циментираха. Най бяха дейни от 2013 г насам. Да казвам ли кои бяха на власт?
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Златните разчитат на израелците, нали там е забранен хазарта :)) На Банско не съм ходил отдавна, имам хубави спомени когато бех малък, може некои калинки да си оставят парите там или може би се е превърнал курорта в бетонна клоака и не става вече :))