Половин милион коли се изнесли от София на 29 и 30 април

Половината са поели по АМ "Тракия" в посока Бургас
Обновена: 3 май 2021 11:40 | 3 май 2021 11:37, Александър Попов
57
Половин милион коли се изнесли от София на 29 и 30 април
Снимка: БГНЕС
497 569 превозни средства са излезли от София на 29 и 30 април - последният работен и първия почивен ден за Великден, отчитат трафик камерите на Агенция "Пътна инфраструктура". Най-много превозни средства в посока Бургас са преминали по АМ "Тракия" - 225 048. След това е АМ "Хемус " - 128 700 МПС, АМ "Струма" - 46 605, пътя София-Калотина - 53 233, трасето през Искърското дефиле /път-II-16/ - 24 077, и Подбалканския път I-6 - 19 906.
 
За улеснение на трафика по АМ "Тракия" от 4 май /вторник/ до 9 май /неделя/ в района на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно в платното за Бургас.
 
Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.
 
Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.
 
Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.
 
Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.
 
Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.
 
Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.
 
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 2 години
Половин милион коли - поне четвърт милион нищоправещи чиновници. Сега отиват да харчат откраднатото през последната седмица..
47
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До АнонименНа кого 30лв пенсия са давали след като е работил бе Тези пари ги даваха като сега социалната пенсия и най често ги взимаха жени който не са работили защото някога така беше ,мъжът работи а жената си гледа децата и къщата
46
2
 
0
 
! Отговори
предложение преди 2 години
половин милион селяния ,простотия , чалгия и хикс мутрия да се внесат по второ направление ! който не разбира - да е чел ! простотията иде с всяка минута !
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТИР-овете спряха ли ги или чакаме да стане някой сакатлък
44
4
 
3
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До АнонименНе знаеш колко си прав. И само да добавя - родното място на *** е основно в сегашният център на софия, а преди 100 години отделни шопски села.
43
3
 
12
 
! Отговори
179 преди 2 години
Хаоса във който живеем прави илюзията ,че във България живеят много хора. Истината е съвсем друга. Българското население намялава по естествен начин и по-този показател е на първо място в света. Смъртността в ннякой области е по-висока от държави в които се водят военни конфликти. Бъдете доволни ,че все още има хора...
42
3
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Бойко е "виновен",че ежегодно подобрява живота на хората,за да пътуват и се забавляват!🤩
41
2
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Тези дни София е прекрасна. Има места за паркиране, спокойно е, приятно и с по-чист въздух.А дано всеки ден да е великден.
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имах един близък възрастен човек, който казваше -"Има селяни и селендури. Селяните са прекрасни хора, работят, услужливи са и са разбрани.Има селендури, дето могат да се родят и в центъра на София. Но родиш ли се селендур, такъв си умираш"
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, що не си останат там закъдето са тръгнали....
38
5
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Прав си.Но голяма част от софиянци се отнасят с пренебрежение с хората от другите населени места в България. С какво някой бакшиш от София превъзхожда лекар от Ямбол?
37
2
 
11
 
! Отговори
СелАнин про3д преди 2 години
Казано направо-1 милион натурализирани столичани организирано осъществават износ на парвенющина към родните си места ! Помощни средсва и мателиали : дърти бангии "нов внос" ,чалга фул, газ-спирачки , няма мигачи , клаксони нонстоп и още куn npocmomuu с болната цел да се покажат колко са "велики" и преуспели !
36
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сме българи. Защо трябва да се делим кой от къде е и какъв е.? Никой не си избира родното място :)
35
1
 
2
 
! Отговори
Матей Граматик преди 2 години
Средец се намира недалеч, в пределите, така да се каже, на Голяма Европа. Около себе си има и превисоки планини. С тях е обкръжен като с крепост и се напоява обилно от сладките води, изтичащи оттам. Има и много свежест на въздуха, особено по време на жътва; тя чудесно разхлажда знойното бреме и прогонва от всичко живо голямото зло на болестта. Но в полите на неговите преславни планини заедно със студените води, както се каза, извират обилно и горещи води. Много пъти обхванатите от различни страдания се избавят чрез Христовата благодат с потапяне в тях. И не малко други подобни неща ще откриеш,
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София е гетото, но ако не сте мърдали оттам няма как да го знаете.
33
3
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
А после компирджийкята от Самоков се сърди, че въздуха бил мръсен.
32
1
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
*** от Нанки вече 15 години ляга и става с идеята да докара цяла България в Софийската котловина
31
4
 
15
 
! Отговори
София диша преди 2 години
Да не се връщат!
30
2
 
6
 
! Отговори
Нема такава държава преди 2 години
Сяляндури #Stayhome !
29
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще си говорим за земеделие, дали някои помнят или са много млади как им отнемаха нивите и добитъка на хората.И така съсипаха хубавата дземеделска страна.За да ги набутат в ТКЗСта и да им плащат надница по 30 стотинки на ден.А като се пенсионират им даваха 30 лева пенция.По оново хубавото комунистическо време.