Нагло: Крадци задигнаха 7-метров кръст часове след поставянето му

Хората от пазарджишкото село са възмутени, събират пари за нов
91

Неизвестни извършители откраднаха 7-метров кръст в пазарджишкото село Синитово. Символът на християнската вяра е бил задигнат часове, след като е бил поставен на хълм над селото.

Идеята за поставянето на кръста е на Тодор. Той иска да направи нещо добро за своето родно място, след като години наред живее и работи в чужбина. Със собствени средства изгражда кръста и с помощта на приятели го монтира на живописно място над селото.

"Кръстът го поставихме в събота, с много големи усилия. И го изградихме някъде за десетина часа", разказа той.

На следващата сутрин Тодор разбира, че кръстът го няма, предаде Bulgaria ON AIR.

"Станах, погледнах от къщата ми с бинокъл и гледам, че кръстът го няма. И си казвам - този кръст е паднал, няма как да са го откраднали. Исках да е паднал, да не са го откраднали", каза той.

Освен Тодор и приятелите му, възмутени от случилото се са и всички в Синитово.

Наглото посегателство обаче обединява хората в пазарджишкото село и те започват акция по набиране на средства за ново изграждане на кръст.

"Сега те самите искат да има пак кръст. Самите хора искат да го има", заяви Тодор.

От полицията съобщиха, че на мястото е извършен оглед и вече се работи по установяване на извършителите на кражбата.


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 1 месец
А тоя "кръст" или по-точно тази инсталация има ли разрешение, има ли екологична оценка, тази инсталация на частна собственост ли е или на общинска и тн.Тъй като никъде не намерих отговор на тези въпроси, единственото ми заключение е че щом е поставено своеволно може да бъде премахнат своеволно, даже трябва да бъдат санкционирани хората които са го поставили.
62
2
 
7
 
! Отговори
Anonymous преди 1 месец
Много тук пискат против Кръста.Мога да кажа, че ако сега не тачат Кръста, в бъдеще ще гледат минарета, а децата им ще се ходят с чували и ще повтарят Алах Акбар.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 1 месец
Със сигурност Средствата за нов кръст ще се съберат , камери ще се поставят , но неморалното и ненормалното в човечеството неможе да се изкорени, издълбае от гънките на мозъците им а камо ли да им се втълпи че първите 7 години от възпитанието липсва .да се втълпи че безредията , самоволията , унищожението, кражбата , всичко това се наказва. Ще спрем да бъдем такива , когато всички започнем да мислим еднакво . Нали!!!!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слагате новият кръст, слагате скрита камера и започва ловния сезон.
59
2
 
8
 
! Отговори
И друг съвет преди 1 месец
Живеещите в същия район етнически турци имат сега възможност да докажат лоялността си спрямо своите сънародници. Имат и опита да убеждават някого да постъпи правилно, 500 години са тренирали разни варианти на този опит.Нека сега и те да се включат в съветването и убеждаването, за да разберат най-после тукашните индустанци, че с вярата шега не бива.Това е ефикасен начин турците на дело да докажат, че нямат нищо общо с деяниятана крайните ислямисти.
58
2
 
10
 
! Отговори
Аз предлагам преди 1 месец
интеграционно мероприятие.Не се съмнявам, че там наоколо живеят разумни и благородни индийци спрямо които ние не сме успели да намерим правилен подход.И ето, сега се очертава такава възможност.Ако здравите млади момчета от футболните агитки и от клубовете на мотоциклетистите решат да се разходят дотам, нека убедително да посъветват въпросните наши сънародници от индийски произход доброволно да съберат средства за издигането на нов кръст и със свой труд да го монтират там.
57
1
 
10
 
! Отговори
Физкултурник преди 1 месец
Благовещение отдавна мина, започна сезонът на мотоциклетистите. Защо не вземат да се разходят из района на големи групи? На чист въздух и за здраве.А футболните агитки? Вместо да трошат седалки по стадионите, да предприемат спортни мероприятия в същия регион. Все пак са млади момчета, трябвапериодично да изразходват енергията си за да не се стига до ексцесии, когато ги стегне шапката.
56
2
 
10
 
! Отговори
ИЗСЕЛВАНЕ!!!!!!!!!!! преди 1 месец
Не само санкция за кражба, но и лишаване от българско гражданство!Какво искат да кажат с тази кражба? Че се подиграват с християнската вяраи кръстът за тях е само купчина пари, оставена там от будали, за да бъде присвоенаот тарикатите ли?Или че над Родопите няма да се извисява Кръстът?И в двата случая е Чочоолу им е малко!Властта да се замисли и да действа адекватно, ако не иска по-решителни хорада се организират и изобщо да не се съобразят с нея.
55
0
 
10
 
! Отговори
ЧОЧООЛУ преди 1 месец
ЕЕХ ДА БЯХ ЖИВ.
54
0
 
11
 
! Отговори
ЧОЧООЛУ преди 1 месец
ДАЙТЕ СИ МИ ТАНКОВЕТЕ И ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората берат, не де шегуват. :-) Няма зян да става джилезото я. На тоз баир само ще ръждясва зер. :-)
52
1
 
2
 
! Отговори
Bai mangau преди 1 месец
Berem si :)
51
2
 
15
 
! Отговори
Тц-тц-тц, преди 1 месец
изверрги ниедни. Знам, че не е хубаво, ама ще им пожелая свещи да си купят с парите, получени от скрап, птици грабливи.
50
2
 
18
 
! Отговори
Меди доганов преди 1 месец
Турското културно наследство - ромски башибозук.!.
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това няма да остане безнаказано. Крадците сами не знаят какво са си навлекли, но ще разберат.
48
0
 
12
 
! Отговори
Просто класика преди 1 месец
Дървен кръст ви купих, потрошихте гоооо,Железен кръст ви купих, потопихте гоооо,Златен кръст ви купих - потафихте гоооо,А на следущата литургиия, кому .....ра ще да поцелуете...Сееееляни, сеееляаниии
47
0
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 1 месец
Всяко голямо събитие среща ужесточена съпротива, това не прави изключение.Важното е че посоката е вярна! Моля, наказанието на виновните да не е качването на кръста обратно на мястото му, но без МПС ! Защо ли, ами защото ще стане ....световна новина , и ще се изложим два пъти, а това не е необходимо никому!Браво на мъжа , който го е финансирал и поставил, браво смел човеко, всички имаме нужда от хора като теб !
46
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Железен кръст? Аха! Нека отгатна кои са!
45
5
 
18
 
! Отговори
Dd преди 1 месец
Божеее колко атеисти има по света,че и в коментарите.Човек ако от Господ не се бои,от какво тагава?!Но някой беше правилно написъл-На смътният си одър всички се молим! Пък нека някой твърди,че е атеист...
44
3
 
28
 
! Отговори
Флин преди 1 месец
Ужасна участ очаква крадците на кръста.Много скоро ще изпитат силата на Божието възмездие!