Жена с инсулт почина часове след изписване от болница

Близките й сигнализират и за проблеми при транспортирането
12 май 2021 09:58, Ния Христова
80
Жена с инсулт почина часове след изписване от болница
Снимка: БГНЕС
Жена с инсулт почина няколко часа след изписване от болница в Тутракан, съобщи Нова тв. Нейният син написа следното писмо:
 
"След като състоянието на майка ми уж се е било подобрило и била стабилизирана, те я изписват, защото парите по здравната каса вече са усвоени. На въпроса биха ли ми осигурили транспорт (линейка) отговорът им беше, че те не са транспортна фирма и трябва да се спасяваме. Казаха ми, че мога да се обадя на катафалката или да си намеря бус и да я натоварим... сякаш товарим куфари или чували с картофи. На въпроса ми как така, та това е жив човек, това е майка ми...те ми казаха "да се спасявам", пише Михаил Савелев. 
 
Майка му, която живее в старчески дом, лежи в болницата в Тутракан в продължение на пет дни. 
 
"След това докторът ни убеждава, че тя ще бъде изписана и няма да има странични ефекти и ще бъде добре. Изписаха я в 12 ч. и в 14 ч. същия ден ми се обадиха от старческия дом, че е починала", обясни Савелев. 
 
В епикризата на жената е обяснено, че е изписана с подобрение, без да има реален риск за здравето от прекратяването на болничното лечение.
 
Хората твърдят, че са имали проблеми и при транспортирането на жената от болницата до старческия дом. 
 
"Първо ни казаха, че е осигурен транспортът. Звънях на старческия дом, откъдето ми казаха, че такъв няма. Помолихме за съдействие болницата", каза Савелев.
 
"Излязоха с много грубо отношение. Наложи се няколко пъти да ги моля да не ми викат. Жена ми каза - вариантите ви са три - да намерите бус, да се обадим на катафалка беше втората опция, която отказахме. Тя е жив човек, а аз не искам живи хора да се возят в катафалка", обясни съпругата на Михаил.
 
"Това не е катафалка, а един бус на общината, който извършва такива обредни дейности в помощ на хора за транспорт", каза Донка Григорова от ЦСМП - Тутракан.
 
"Инсултът е сериозно съдово заболяване. Инцидентите са непредвидими. Жената е получавала няколко пъти преди това. Тя е изписана наистина с подобрение. Има индикации за дехоспитализация", коментира управителят на МБАЛ - Тутракан д-р Любомир Бойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябват сериозни проверки и съдебни наказания в болниците,след това реформи. Да се следи за смъртността по болниците и ако е висока да се намаляват парите на болниците. Болниците и здравната система в БГ са се превърнали в ешафод,хората умират като мухи и няма наказания, реформи, никой не носи отговорност. Заради здравната система сме номер 1 по смъртност,но болниците си получават парите,за зле свършена работа.
29
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родната ти майка е в болница... с инсулт.. пореден..Едвам са я закрепили...И ти търсиш как да я транспортираш не до ТВОЯ ДОМ, където да се грижиш за нея, а пак да я тикнеш в СТАРЧЕСКИЯ....Ама иначе голямо чувство за отговорност, справедливост и аристокрация...Сами не обичате родителите си, а после що някой не се грижи за тях...
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Видинската болница е абсолютно същото,арогантни,алчни,некадърни и бездушни същества,наричещи себе си лекари. Никаква загриженост и грижа за пациента,а пък ако е възрастен и беден,каквото е населението предимно в региона, жална им майка. Питам защо дават дипломи за лекар на такива? Пожеланието ми към тях е само утре техен близък да попадне в ръцете на такъв,като тях! Пък и има един отгоре,който гледа,него не могат да излъжат!
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължението за транспортиране на жената от болницата е на ръководството на старческия дом!Служебните коли не са предназначени за лични разходки по магазини и командировки!
26
2
 
21
 
! Отговори
С тази преди 2 години
новина поздравявам избирателите на Чекмеджето, Ботокса и цялата им шайка. Утре може да е ваш роднина!!!
25
2
 
13
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 22 (баба яга)До: номер 17 (Пенсионер)До: номер 15 (Алчни наследници)Хора, когато не разбирате нещо по-добре не коментирайте!Не ви го пожелавам, да не дава Господ да ви се случи ваш близък, майка или баща да получи инсулт и да се налага сами да се оправяте!!! Тогава съвсем друга песен ще запеете!!!Знаете ли как се гледа болен на легло???А знаете ли за какви пари става въпрос???Аз какво съм наследил - къща на село която е необитаема и запустял двор с плевели!!!
24
4
 
15
 
! Отговори
Имигрант по принуда преди 2 години
Поради заболяване бях принуден да напусна страната и да замина за Испания за да получа безплатнои адекватно лечение. Благодаря на Господ, че това се случи че нямам нищо общо повече с тази дупка България!
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно жената не е била ВИП пациентка като Каролев и други някои и са я изписали набързо да не им досажда.
22
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОРИСОВ РАЗОРИ БОЛНИЦИТЕ И НЯМАЛИ ПАРИ ДА Я СЛОЖАТ НА СИСТЕМА САМО Е ЛЕЖАЛА!
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майка може да се грижи за 10 деца, но 10 деца не могат да се грижат за една майка. Подкрепям коментар 15!!!
20
1
 
8
 
! Отговори
ученик преди 2 години
До SSЖалко за жената ЗАРАДИ близките й, които са отказали да се грижат за нея.
19
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
Отново и отново се говори за печалното състояние на българското здравеопазване!Ама само се говори - това е проблемът!Помня още Мими Виткова от БСП като беше министър на здравеопазването се говореше за това. Е, сега пак. Да не се чудим защо в България има толкова много починали с коронавирусна инфекция, макар че броят на новозаразени не е от най-високите.Е те заради това е! По същата причина има толкова много в болниците, защото усвояват повече пари по НЗОК за коронавирус!!!
18
7
 
9
 
! Отговори
баба яга преди 2 години
До анонимен 2 А синът, наврял майка си в старчески дом- какъв е?
17
6
 
7
 
! Отговори
SS преди 2 години
случката е страшен скандал още и като се има предвид, че хилядарките на теа "медици" и шефьори на линейки им идват за сметка на ниската пенсийката на тази женица и заплатките на близките й
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е на много медицински работници липсват морално- волеви качества-всеотдайност в грижите към болните чувство за отговорност и изпълнителност умение да се справят със сложни задачи и ситуации .Старческият дом има своя специфична структура за спешна помощ и транспорт.... или само заплатаджии като започнеш от директора и стигнеш до социалния работник ,а някъде и психолози.
15
5
 
13
 
! Отговори
питанката преди 2 години
Не е нормално "журналисти" да се занимават с медицински проблеми. Сензации ли търсят? Жената е след няколко инсулта и е работа на лекарите да преценят може или не може да й се помогне. Със сигурност не може, те не са факири!!
14
14
 
21
 
! Отговори
Алчни наследници преди 2 години
Всички с радост наследяват апартаменти, ниви, спестявания на родителите си, но ако може държавата да се грижи за тях, докато умрат в болница или социален дом. Хитро!Хайде да се приеме закон, че в държавен социален дом може да се влезне само скед като възрастия дари апартамента си на държавата или децата му се откажат от наследство в полза на държавата. Не може за държавата -само негативите, а позитивите за неблагодарните наследници.
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път лошо отношение към пациента. Нали са възрастни, ги неглижират.
12
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А едно време преди 1989 г., докато не се излекува или не му се подобри значително състоянието пациента не го изписваха от болницата. А сега колкото дни е клиничната пътека и това е.
11
7
 
12
 
! Отговори
Пореден преди 2 години
И после.. Ми те ни биха... Малко ви е