Младежи от Силистра почистиха брега на река Дунав

Основните замърсявания - резултат от ниската екологична култура
16 май 2021 15:35, Красимир Ангелов
35

Младежи от Силистра се организираха в социалните мрежи и излязоха да почистят брега на река Дунав в района на града.

Боклуците тук са от хора, дошли да си изпият кафето или да се разходят по брега, както и от рибари. Боклуци остават и след като нивото на реката се повиши - при оттеглянето на водата, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според младите хора обаче, основните замърсявания, са резултат от ниската екологична култура на хората – с подобни акции те целят промяна на манталитета на хората и отношението им към природата.
 


35
Още от Страната
Пловдивчани настръхнаха срещу евангелистка църква
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
У преди 4 седмици
Усещам много яд у разни чистофайници, дето били изчистили пред тераса или блок. Яд ги е, че са събирали фасове, а другите ги хвърлят. Ами хвърлят, защото е прието за обичайно, а и не съм чул да има глобен българин в България за хвърлен фас или найлон от кифла. Ние този проблем го решихме с бабите от блока. Чистеше се седмица след седмица, докато не остана нищо в радиус до съседните блокове. Сега ако някъде се хвърли фас, се вижда от метри и все някой го вдига. Хартия се вижда даже и от терасите
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен - Тъжно, че някой си решава да се фука и да дава гласност с това, че вложил 2-4-8 часа от времето си да изчисти нещо си.Не е тъжно, а радостно! Не се фукат, а споделят разочарование от масовата липса на домашно възпитание на населението!Много добре правите, че не замръсявате около Вас. Не е важно да го праявите за обществото, важно е да имате съзнание, че го правите за себе си!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тъжно, че някой си решава да се фука и да дава гласност с това, че вложил 2-4-8 часа от времето си да изчисти нещо си. Постоянно го правя, но гласност няма. Няма за пред кого да се хваля. Правя го за обществото (в което съм и аз самият).
13
1
 
7
 
! Отговори
Бени преди 4 седмици
В Силистра останали ли са хора да живеят? Те са в Испания и Англия да мият чинии и тоалетни.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не е зле, като за мякащи ceляндури. Щом търсят и публичност, смятай за какви комплексари говорим. Това го казвам, като човек, който е дарил над 10 000лв. под формата на озеленяване и труд за кв. Манастирски ливади в София.
11
0
 
4
 
! Отговори
ananio преди 4 седмици
Без здрави санкции Ганьо няма да се превъзпита. Браво на тези младежи!
10
0
 
3
 
! Отговори
xaxsasб преди 4 седмици
От друга страна има и хора, които живеят неосъзнато и смятат всичко отвъд входната врата за чуждо. Преди месец почистих под терасата на една жена с дете, която беше хвърлила над 200 фаса. Тя видя, че чистя и чак не повярва, че го правя за без пари. Почна да бръщолеви шаблонните, "да се организираме блока", аз и казах че няма нужда понеже вече съм почистил и е нужно единствено да не хвърля. На следващият ден я видях как хвърля, подарих й пепелник, а тя започна да лъже, че не била тя. Комедистан.
9
0
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 4 седмици
Веднъж ходих за риба с един приятел, който се възмущаваше на боклуците по брега. Казах му, че не всеки си оставя нещата нарочно. Той обаче твърдеше обратното. На тръгване го видях да си забравя кенчето бира, но нарочно не му казах нищо. Попитах го дали си прибра кенчето чак когато пътувахме обратно към града. Умря от срам, но му беше за урок, да не прави предположения.
8
1
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 седмици
Ебре ¥, ебре... я да се връщате при власите
7
3
 
1
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 4 седмици
А ТУТРАКАН КОГА....ЧИСТАЧИТЕ НА МАДЖО
6
1
 
10
 
! Отговори
българин преди 4 седмици
Хубаво и спокойно градче! Живях там 7 прекрасни години,тръгнах си пролетта на 2015 г,тъкмо ремонтираха Дунавската градина.Браво на тези млади хора,природата е наша и трябва да я пазим! Има много китни местенца Покрай поречието на Дунав край Силистра!
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вчера чистиха,днеска минаха ган ювците и пак е същата помия.. преди да давате пари за чистене,давайте пари за камери с лицево разпознаване за местата,където ще чистите! Иначе ефектът е нулев!
4
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не е било чистено 30 години.Демокрацията показа в мизерна светлина българите.Свободни, те са мизерни хора.
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Първо са изцапали природата, а после я почистват.Можеха изобщо да не цапат, нали ?
2
1
 
8
 
! Отговори
МладЕЖ преди 4 седмици
ВИЕ СТЕ МАФИЯ -ТРИЕТЕ И МАНИПУЛИРАТЕ МНЕНИЯТА
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво що не видях един път пенсионери да се съберат да чистят или засеят някое цвете ? Цял ден седят по пейките пред блока и плюят младите, какви били .Е вие нали сте много работливи. Соца ви бил научил на това на онова ... АЛАБАЛА .Соца ви е биел по главата за това сте бачкали...след него мързеллл