Пловдивчани настръхнаха срещу евангелистка църква

Смятат, че примамва децата им
16 май 2021 13:50, Александър Попов
81
Пловдивчани настръхнаха срещу евангелистка църква
Снимка: БГНЕС

Гневни пловдивчани от кв. "Коматево" нахлуха в двора на евангелистка църква и я обвиниха, че примамва децата им с различни лакомства и игри.

"Не сме съгласни да примамват децата ни с бонбони и всякакви други съблазни", категорични са коматевци. Много млади хора, предимно родители, излязоха на протест срещу църквата "Жътвари".

"Представители на тази църква ходят по парка в квартала и дават бонбони на децата ни, нямаме представа какво съдържат", разказа пред "24 часа" Звезделина Кирякова.

Тя и останалите родители не са съгласни с похватите на тази църква.

"Никой от квартала не желае детето му, без знанието на родителите, да му се дава да яде каквото и да бъде то. Най-малко от гледна точка на здравето. Никой няма право да кани детето някъде и да го черпи с каквото и да е", категорична е Кирякова.

"Горе-долу от година функционира това учреждение, но до момента не знаехме, че ще започнат да приобщават деца от квартала. Сметнахме, че ще си провеждат своите служби с техни представители и решихме, че е добре. Но като разбрахме, че викат и деца, без родителите им да знаят, това вече е обезпокоително", допълни Звезделина.

"Притеснява ни, че тази институция е на метри от детската градина в квартала. Разбрахме, че в парка, където децата се събират, ходят представители на "Жътвари" да ги придърпват за разни игри. Това силно ни смущава. Не сме говорили с пасторите, но сме силно обезпокоени", категорична е и Катя Пенчева.

"В никакъв случай мястото на тази църква не трябва да е до детската градина. Организират групи по 10-ина деца да влизат в двора на църквата. Черпят ги и ги пускат да играят безплатно на батути. Ако бройката е над 10 деца, им казват "Изчакайте, защото Исус не иска сега да влезете. Да говорят от името на Бога. Прекалиха. Сложиха табела с надпис "Голяма детска църква" и окичиха с балони. Ние в "Коматево" си имаме църква", разказа Елена Андреева.

"Прекалиха. Сложиха табела с надпис "Голяма детска църква" и окичиха с балони. Ние в "Коматево" си имаме църква", категорична е Андреева

"Идвам от Ракитово с дъщеря си и племенницата ми. Не виждам никакъв проблем", каза 42-годишен мъж, който чакаше да влезе на служба. Той обясни, че църквата е регистрирана и напълно законна. Действала от много години у нас.

"Проповядва обич, добрина и честност. Какво лошо има", каза вярващият мъж, който твърди, че е от с. Йоаким Груево и идвал в "Коматево" да се моли. И друга представителка на "Жътвари" смята, че няма нищо обезпокоително.

Напрежението обаче се покачи и на място пристигна полиция. Стигна се и до инцидент между местни жители и представителка на църквата.

Полицаите разговаряха и с двете страни.

Пасторът Крейк и негови помощници твърдят, че нищо лошо не са направили. Коматевци ги обориха.

"Вижте каква табела бяха поставили с надпис "Детска църква", а отдолу има текст "Деца на всякаква възраст са добре дошли", показа на телефона си Звезделина Кирякова, една от най-активните простиращи. Как да им вярваме, попита тя.

"Да си стягат багажите и да се махат! Не са добре дошли в "Коматево", скандираха присъстващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
38
 
! Отговори
Зомбиране преди 2 години
Тези църкви откъсват децата от семейството им и ги правят психологично зависими от сектата. Законът забранява и политическата и религиозната агитация на непълнолетни. Утре и някоя сексуална секта ще реши да агитира децата ни, каква е "правилната" сексуалност.
4
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой видял ли е нещо хубаво от православната църква? Аз не се сещам.Мутри преоблечени в расо с Линкълни, с Ролекси със злата и диаманти. Това ли е религията богатство и охолство за поповете-мутри?Кога православната църква се е заела да дари нещо ня бедни хора или да помогнат на кякой човек в беда, някой сещали се? Аз нямам спомен за такова нещо.
3
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се скоро да я запалят!
2
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво като имате църква. Тя бонбони и забавления предоставя ли или само хокат хората като някакви пъдари в лозе.
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Звучи обезпокоително , да се махат