Бетонът на "Смокиня" заверен ден преди смяната на кабинета

Къмпингарите били против заведенията, коментира концесионерът
Обновена: 17 май 2021 10:34 | 17 май 2021 10:33, Петя Славова
53
Бетонът на "Смокиня" заверен ден преди смяната на кабинета
Снимка: БГНЕС

Поредица от проверки, глоби и актове за концесионерите на плаж "Смокиня" трае вече месец, но ремонтните дейности край Созопол продължават.

Бетонни блокове вече са изникнали върху пясъка, предава bTV. Концесионерът обясни, че те се наричат бетонни пети и ще бъдат вградени в пясъка и върху тях ще бъде поставена метална конструкция. Върху нея ще бъде сглобена и дървена конструкция. Така, на практика, не се изливало бетон на плажа, което е забранено, но блокчетата все пак дават възможност за изграждането на масивна постройка върху плажа.

Още по темата

Преди месец след обществено недоволство, че багер разкопава защитените дюни, дейността беше спряна, а концесионерът глобен, не заради дюните, а защото новата схема не била съгласувана. По непотвърдена информация, в Министерството на туризма е постъпило искане за нощно заведение за 2 500 души.

"Няма да се гради нощно заведение. Изгражда се луксозен бийч бар, с луксозен ресторант, работното време ще е до 2 часа", каза концесионерът на плажа Иван Алексиев.

Според него, по схема на плажа ще има три заведения, съгласувани с архитекта на общината и внесени "без забележка".

"Ако има някой, който може върху 100 квадрата РЗП да ме научи как да побера 2500 души, съм готов да го изслушам. Поколението на плажовете се смени, в момента плажовете се посещават от 4 поколения - моето, което иска шезлонги и чадърши, тишина и спокойствие. Второто иска увеселителни заведения с коктейли и музика. Третото иска детски кътове. Хората, които искат диво къмпингуване са против изграждането на това заведение", допълни концесионерът.

Екологът Спас Узунов от "Биоразнообразие" заяви, че хората, които са против, са тези, които не искат да има "кочина на плажа". Къмпингар е поискал официална информация от Министерството на туризма какво ще се строи.

"Последно получих новата схема, която е одобрена. В нея виждам 2 петна на заведения, които смятам, че ще бъдат обединени в едно. Много е важно пред къмпинга да има свободни зони, защото хората, които са на къмпинга, си ходят с чадъри. Миналата година нямаше място и бяхме един върху друг", обясни къмпингуващият Атанас Мерджанов.

Къмпинг "Смокиня" е там от години и е от малкото незастроени плажни ивици на Черноморието.
Схемата на концесионера е заверена в Министерството на туризма на 10 май, ден преди смяната на правителството. В социалните мрежи хората пишат иронично: "Индиректното бетониране на плажовете е по-екологично и хуманно."

От екоинспектората казаха, че схемата на преместваемите обекти е съгласувана като местоположение, за да не засегне пясъчните дюни, а за строителството преценява Община Созопол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
мен преди 2 години
обекта ще е кичозен клуб...вероятно работещ до късно....строен с мутренски пари
33
0
 
1
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
До Анонимен"Дюни, ресторант, къмпинг"... също не са бъгларски думи, но ги ползваме, патрЕоте."За тези думи няма български аналог, но за "бииииийч" има. Какво ще стане ако кажеш плажно заведение, а? Е, не звучи толкова модерно и готино. Ще те помислят за селянин ако кажеш така.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заведението е собственост на хора приближени на сегашната власт. Същото както се оказа, че гълъбарника т на Алепо е собственист на човек от партията на Манолова.
31
0
 
11
 
! Отговори
Недейте да ходите преди 2 години
там... след един два сезона без хора концесионерите ще си оберат крушите. Докато ходите и им плащате те ще имат пари ще бутат под масата и ще могат да строят докато нищо не остане непревзето .
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонемен преди 2 години
По-голям тарикат от бай *** няма дори тогава когато сътворява закони,значи на пясъка е забранено да се излива бетон,ама ако го излееш на друго място и после го заровиш в пясъка както в случая може.Някой да ми обясни каква е разликата,че не е излят на място,а на друго и после е донесен и заровен там.
29
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
итн слугите на черепа взеха властта и почнаха с беззаконията
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
27
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мястото ще се строи хотел на Румен Радев.
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В самият Созопол на скала над един от плажовете с години стърчи грозен незавършен бетонен строеж.Отвратителна загрозяваща гледка от плажа-на Станишевия брат била първоначално,сега не се знае.Такива неща трябва са се събарят.
25
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Община Созопол, тези общинари трябва да бъдат пребити с камъни и зазидани в бетонни колониза назидание.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, нали някой трябва да бутне, за да мине разрешението. Затриха природата . Пълно е с ендемити в този район, но да се смучат парите от разни мръсни къмпингари е по- важно.
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В това заведение колко хиляди туристи ще се изходят по голяма и малка нужда?Къде ще отидат всичките тези ''кебапчета'' като е на пясъка обекта?!
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те мутрите от къде да знаят какво е това къмпинг?!Затях всичко е Барок!
21
2
 
3
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
Ха,ха,ха!Тук пише едно,а надолу се разсъждава за друго!!!Явно бай ***,хитър Петър и Андрешко ,четат статията както Дявола чете Евангелието ,ха,ха!!!Или вече са западняци и четат само на латиница!Горките въртоглавци!
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли още будали, които да ходят при мутрите на нашето бетономорие, а не в Гърция?
19
1
 
24
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Феномен - преместваеми обекти с излят бетон в пясъка. Може ли да демонстрират как ги преместват?
18
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеНАма, то ГЕРБ не е на власт.
17
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кой строите беее за кой? Българите останах без пари от това отвори-затвори. Богатите си ходят по малдиви хаваи...чиждестранни туристи скоро няма да се появят За кой строите? За рибите?
16
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е че новата власт толерира застроявянето на българското Черноморие. Къде са Партия Зелените, които са част от Демократична България?А, забравих вече са депутати с 10 000 лв заплати.
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Властта уж се смени,обаче тия си продължават бе!Значи няма значение кой е на власт!