Корнелия Нинова: Спрете продажбата на общинските болници

В Раднево са събрани близо 2000 подписа в защита на здравното заведение
22 май 2021 16:45, Анисия Иванова
98
Корнелия Нинова: Спрете продажбата на общинските болници
Снимка: БСП

"Отправяме апел към служебния здравен министър: Спрете безчинствата на ГЕРБ и спасете общинските болници. За хората в малките общини те са единственият начин да имат достъп до здравеопазване. Другата седмица ще поискаме среща с него и заедно с общинските съветници и инициаторите на подписката ще му предоставим всички документи. Същите ще изпратим и в Прокуратурата, за да се провери има ли умишлено докарване на болницата до фалит, за да бъде продадена после евтино на близки до властта.", каза председателят на БСП Корнелия Нинова при посещението си в област Стара Загора.

Още по темата

Тя се срещна с областното ръководство на БСП и общински съветници на партията в Раднево. Обсъдени бяха координирани по-нататъшни действия за спасяването на общинската болница и медицинския център в града.

“Моделът на ГЕРБ, макар и отстранен от централното управление, продължава да действа на местно ниво. Кметът и мнозинството в общинския съвет от ГЕРБ продават общинската болница на приближен до тях и то за жълти стотинки. Тази и продажбата на болницата във Велинград бяха поводът да внесем в 45-о Народно събрание мораториум върху продажбите на общински и държавни болници. Така ви обещах при срещите си с вас и го изпълних" обърна се Нинова към жители на Раднево, които са събрали близо 2000 подписа в защита на единственото здравно заведение в общината.

Социалистите инициират местен референдум срещу приватизацията.
 


98
Още от Страната
Преглеждат дъба на Фердинанд във "Врана" с иновативна технология
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
приватизация искат само алчните докторски душици, поне да лекуваха а те и това не правят, каквото им каже касата това изписват за лечение, мотаят хората докато се стигне до усложнение и чак тогава го пращат на специалист. Всички частни болници да се закрият, здравето трябва да е държавна грижа.
63
3
 
1
 
! Отговори
НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ преди 3 седмици
ДОКОГА ЩЕ НАЛИВАМЕ НАРОДНА ПАРА В ОБЩИНСКИТЕ И ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ.....МИЛИАРДИ СЕ ИЗСИПАХА ТАМ И ПАК ИМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ......СОЦИАЛИЗМЪТ ОТДАВНА СВЪРШИ...ДРУГАРИ
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Горещи тийнейджъри без *** - ***
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
всички болници, всички лекари се интересуват единствено от източване на здравната каса. Всички искат големи заплати и затова искат частни болници, това обаче с нищо не подобрява обслужването и лечението на хората, само по-гигантски сметки и вноски за касата искат от народа.
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
за болницата в Раднево се вижда,че е оставена да фалира съвсем умишлено, за да се приватизира на безценица. И това вероятно е един малък кръг, който ще се облажи - собственика, управителя, който обикновено взима минимум 100000лв заплата и сме виждали и много по-големи цифри. За народа същото обслужване, но на "цени неустоими." И не е ли конфликт на интереси председателя на общински съвет който именно лобира да се приватизира освен че е гербераст, т.е. послушно изпълнява поръчка е и лекар в тази болница, може би бъдещ управител за награда.
59
2
 
4
 
! Отговори
Г-жа Лъжа преди 4 седмици
Лъжа е, че другарката Курнелия не лъже.
58
10
 
3
 
! Отговори
БСП ТРИУМФ преди 4 седмици
Ще видите как БСП ще качи на тоя вот и ГЕРБ ще паднат под 15%. Първанов е топ политик и Татяна Дончева също. Тази коалиция ще открадне и от гласовете на ГЕРБ и на ИТНВИВА СОЦИАЛИЗЪМ.
57
1
 
5
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 4 седмици
Оставете Корнелка на младите да ги язди и обучава
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
БСП-арските мутри феодализираха болниците още през 90-те... ...после се вредиха и Костовите! След 20-30 години бейлик, как сега да стане добре ?
55
2
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 седмици
Национализация на здравните заведения ! Китайците ни обичат. Договор с Китай за изграждане и реабилитация на здравния фонд и за 1 година ще бъдем номер едно. Китай ! Не Русия !
54
2
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 седмици
Национализация на зравните заведения ! Китайите ни обича. Договор с Китай за изграждане и реабилитация на здрафния фонд и за 1 гидина ще бъдм номер едно. Китай ! Не Русия !
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В здравеопазването нещата са същите както и в други области на живота. Определям го като нулево. Цари бюрокрация, натовареност, голяма корупция.
52
4
 
5
 
! Отговори
нинови мераци преди 4 седмици
поемам всякакви на всякъде , само да съм на власт . моля , застанете зад мен .
51
6
 
8
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 4 седмици
КАСАТА НИ ПРАЗНААА! БОРИМ СЕ ЗА ЗЛАТНИЯ КОООКЪЪЪЛ ! ВЕНСЕРЕМОООС !!!! РЕШЕТНИКА ,ЗАВИНАГИ ЕДИН ОТ НАС ,РАДЕФФФФФФФ!
50
3
 
12
 
! Отговори
и те така преди 4 седмици
ама другарко импексова , твоята партия обезлюди цели села и градове , твоята партия закри и приватизира работещи предприятия и хората останаха без работа , заселват се в София а селата пустеят . та от там идва и продажбата на болници , НЯМА ХОРА които да обслужва , не се изплаща на държавата да ги поддържа .
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко което ОБЩО е нерентабилно, -Общо може но само за социално слаби изцяло на Дотации и Дарения
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Голямата вреда на г-жа Нинова не е това, че изгради култ към личността си, а как го изгради?Изгради го като се заобиколи с безгръбначни конформисти готови на всичко в името на властта.Каквото и да се говори за Борисов, той не прощава издънки на своите.
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борисов Е голям Политик до сега никой не е обидел, нагробил или злепоставилМая от Мутрите ко прай
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Частните болници са сключили договор с НЗОК в огромната си част и са достъпни за всички здравноосигурени при това работят по-добре и с много по-малко корупционни практики от общинските. Вероятно си търсите избиратели в провинцията? Най- добре е за България да отстъпите мястото си на младите кадри в БСП, г-жо Нинова, България има нужда от конструктивна левица.
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Голямата Широка Огромна Сбирщина ще потъне заедно Нинова