Корнелия Нинова: Спрете продажбата на общинските болници

В Раднево са събрани близо 2000 подписа в защита на здравното заведение
22 май 2021 16:45, Анисия Иванова
98
Корнелия Нинова: Спрете продажбата на общинските болници
Снимка: БСП

"Отправяме апел към служебния здравен министър: Спрете безчинствата на ГЕРБ и спасете общинските болници. За хората в малките общини те са единственият начин да имат достъп до здравеопазване. Другата седмица ще поискаме среща с него и заедно с общинските съветници и инициаторите на подписката ще му предоставим всички документи. Същите ще изпратим и в Прокуратурата, за да се провери има ли умишлено докарване на болницата до фалит, за да бъде продадена после евтино на близки до властта.", каза председателят на БСП Корнелия Нинова при посещението си в област Стара Загора.

Още по темата

Тя се срещна с областното ръководство на БСП и общински съветници на партията в Раднево. Обсъдени бяха координирани по-нататъшни действия за спасяването на общинската болница и медицинския център в града.

“Моделът на ГЕРБ, макар и отстранен от централното управление, продължава да действа на местно ниво. Кметът и мнозинството в общинския съвет от ГЕРБ продават общинската болница на приближен до тях и то за жълти стотинки. Тази и продажбата на болницата във Велинград бяха поводът да внесем в 45-о Народно събрание мораториум върху продажбите на общински и държавни болници. Така ви обещах при срещите си с вас и го изпълних" обърна се Нинова към жители на Раднево, които са събрали близо 2000 подписа в защита на единственото здравно заведение в общината.

Социалистите инициират местен референдум срещу приватизацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари